Čtení - kdy začít? Jak nejlépe trávit čas s 3měsíčním prckem?
Ahoj maminky,
kdy jste začaly svým mimáskům číst knížky? Malý má 3 měsíce, je to brzo? Každý den si s ním pořád povídám, takže v tomto směru mu dávám hodně - do budoucna pro rozvoj řeči a slovní zásoby. U knížky asi neudrží pozornost, ale ještě jsem to nezkoušela. Kdy jste začaly vy?
Případně, jak se nejlépe věnovat 3 měsíčnímu prckovi, aby se rozvíjel?
Povídání, zpívání, dělání ksichtíků, takový ty dětský hříčky jako paci, paci, prdění do bříška, "běžela myška okolo bříška" a tak...hlavně také pro samou motivaci a rozvoj nezapomeňte, aby měl prcek možnost hrát si dostatečně i sám se sebou, objevovat hračky a zkoumat je. Tím se naučí nejvíc. Opravdu není třeba věnovat se miminku 24/7😉 Mimčo se rozvíjí už tím, že pozoruje okolí a sleduje komunikaci mezi ostatními.
Já četla docela brzy. Rada totiž čtu. Mam rada tu atmosféru a čteme dodnes každý den, akorát, že dnes už čte dcera mě 😁 ve druhe třídě 🙂 Vlastně nikdy nevis jak te to miminko vnímá a čtením nic nikdy nezkazis 🙂 začni kdy chceš 🙂 není divný cist ikdyz je ještě v břiše. Získává se tim pouto
@m_michaela Klidne zacni cist, ja jsem cetla skoro porad, hned jak se maly narodil. Usinal u toho, libi se mu muj hlas a ted uz cteme spolu, myslim ze ctenim se pokazit nic neda.
@m_michaela Já jsem malým ukazovala okolí a mluvila na ně, moc se jim to líbilo, teda smáli se u toho 🙂, ale nijak jsem to nepřeháněla a pohádky jsme četli pořád. Děti mají společný pokojík, tak čtu oběma zároveň, takže malý poslouchal pohádky už od miminka.
@m_michaela Záleží co tří měsíční prcek už umí, jestli se třeba převaluje, tak ho můžeš dát na deku s hračkami a tam si s ním můžeš hrát a štěrkat s nimi. nebo pokud je to spavé miminko, tak asi nic moc. Můžeš mu dávat hračky ať si je osahá třeba dvě tři a pak zase jiné. Číst můžeš klidně hned 🙂 Já četla pořád. Svoje knížky nahlas a pak dětské 🙂

asi nikdy není pozdě začít,syn je naučený na zpívání už od narození a měl dlouho písničku která jej uklidnila, třeba se váš naučí na jednu pohádku která zabere ;)