Dcera absolutně neposlouchá pouze a jen mě
Ahoj! Mám rok a půl starou veeeelmi zvědavou a neposednou holčičku. Má moc ráda kolektiv, děti, na každou návštěvu se těší, snažím se s ní být maximálně venku,aby si ten kolektiv užila. Ale... vůbec mě neposlouchá. Konkrétně pouze mě. Tetám, babičkám, komukoliv! ochotně splní jakýkoliv pokyn ani nemrkne, sní jídlo, co jí nabídnou, mě v lepším případě ignoruje, v horším dělá scény. Dějí se i tak absurdní situace, že po mém čtvrthodinovém přemlouvání,aby mi něco přinesla, přijde švagrová a na její jedinou žádost o stejnou věc ve vteřině vyhoví. Nedokážu k ní už být ani trpělivá, dohání mě to k zoufalství, nezvládám být vynalézavá v ukecávání, aby došla tam a tam, chytila mě za ruku. ..Nedokážem spolu pořadně fungovat... Máte některá s takovýmto chováním zkušenosti? Díky předem za reakci
Já od tebe žádnou odpověď ani radu nečekám, jen jsem chtěla podpořit zakladatelku diskuse. Pokud má doma podobnou, řekněme osobnost, vidim řadu podobnych rysu a obdobim to asi nebude... Kdo s ničím podobnym nemá osobní zkušenost, tak to nemůže pochopit.
@lenka5731 Jo, Jo, kdo nezazil, vi prd. Moje tchyne vychovala 3 syny. Na muze a nejmladsiho pry nikdy nevztahla ruku, VSE vyresili domluvou, trpelivosti ATP. Prostredni Petr byl rezany jak zito (nehodnotim, zda je to dobre, pouze konstatuji). O men synovi se vyjadrila, ze je jak Petr a k tomu jeste neji (jako nuj muz, zatimco jeho prostredni bratr byl jako ziravina)
@josefina79 presne, mymu mladsimu diteti staci vysvetlit nebo pripomenout jednu vec jednou, dvakrat, trikrat, ctyrikrat a veci FUNGUJI a jeste je u toho klid, mir, pohoda a legrace.
@lenka5731 no, zato s "exemplarema je to jine". Já jsem jako prvorodicka mela vse teoreticky nastudované, pak jsem se divila, ze to nefunguje, ani dobre rady kamarádek. Třeba koliky mel syn až 10 h denně a rval opravdu fest. Nezabiralo nic. Pak kdyz mi kamarádky dramaticky líčily, jak jim koliky dávaly zabeat, litovala jsem je. Myslela jsem, ze zažívají to, co mam za sebou já. Jenže pak jde se dozvěděla, ze "jijich" koliky znamenaly 2-3 hodiny knourani. Takže mne lítost přešla 😝
Mám kluky dvojčata 2 a čtvrt roku a neposlouchá ani jeden. Úmyslně ničí věci, ubližují si a pod. A to už jsem vyzkoušela úplně všechno. Domlouvání, vysvětlování, vyhrožování, zakazování i plácnutí přes ruku či zadek. Vše bez výsledku. Takže čekám až to přejde a doufám, že to přežiju.

@rebe odnesla si ho tam, přestože ví, že tam jídlo nosit nesmí, presne z tohoto duvodu. Ale prostě tam tentokrat jist chtěla, tak si tam ten talíř vzala, když jsem u toho nebyla. .. Takže asi tak. 😀