icon

Dětské sušenky a mouka obecně ve stravě 9ti měsíčního

syrael
18. únor 2008

Nase pediatricka nam doporucila davat detske susenky, nebo rohlik kvuli cviceni pro zoubky. Obecne ale vsude plati nazor, ze mouka-lepek by se proste nemel podavat v jakekoliv podobe minimalne do jednoho roku ditete...I v presnidavkach je problem najit nejakou, kde neni mouka obsazena. Stejne tak kasicky byvaji casto obilne...Tak jak to teda je -jake mate info od svych doktoru?
Diky 😝

odetka
18. únor 2008

Nam doktorka rikala, ze od 7. mesice muzem davat jidlo obsahujici lepek. A myslim, ze susenky treba Hami Safari lepek neobsahuji. Nebo jak jsou takove ty ostatni susenky pro miminka, by taky nemely obsahovat.

androna
18. únor 2008

detske susenky vsetky obsahuju lepok.bezlepkove veci zozenies v nejakom obchudku so zdravou vyzivou.ako napriklad bezlepkove piskoty,kukuricne krupky,jahlove ci ryzove.hami sklenicky maju dost casto skoro v kazdej uz pridavany nejaky ten lepok.

kalo
18. únor 2008

Mě dr.říkala, že od začátku 7 měsíce už lepek smí /jak píše odetka/...dokonce mi doporučila, že do dopoledního ovoce mám přidávat 2-3 dětské piškoty /od ukončeného 6 měsíce/...

aponchie
18. únor 2008

mala jedla lepek od cca7az8mesicu sem tam a v pohode

syrael
autor
18. únor 2008

odetka - vsechny detske susemky bohuzel obsahuji lepek 😖 No jo, tak se s tim asi nak srovname a budeme ty susenky davat - prcka to zuzlani desne bavi 😀 Ale nechapu, proc to cpou do tech presnidavek - hlavne aby to nastavili a usetrily...

reruna
18. únor 2008

Od uk. 6 měsíce dítě, které není alergik, smí už lepek. Jestli máte v rodině alergii, tak je lepší asi počkat do toho jednoho roku. Jinak by to podle chytrých knih nemělo vadit, dobrá je knížka Výživové poradenství u dětí do vou let od mydlilové - Kudlové

sonije
18. únor 2008

Tak já zase četla ve Výživě malých dětí, že lepek až od roka, kvůli zvyšujícímu se počtu lidí s celiakií (je tam psáno, že se ani nemusí nijak moc projevit a může se na ní přijít až za hodně dlouho a mezitím lékaři třeba léčí něco jiného).. No ale sušenky mu zatím nejedou a přesnídávky si děláme domácí, takže vím, co mu dávám.. Kaše zatím dáváme rýžové a kukuřičné, bez lepku, ale už jsem koupila i s lepkem a chci ji zkusit.. Jenou za čas se myslím nic nestane.. Ale podle mě je lepší to neuspěchat a čím později zavádět lepek, tím lépe. Přeci jen je to pro mimča zátěž..

kalo
18. únor 2008

Myslím, že je dobré pomaloučku zvykat na všechno /pokud nejste alergici a dítě je zdravé../ a pokud tyto věci jíte a kupujete doma a nemáte nějaké zásady, co rozhodně ne...
....ALE!!! Jak je to tedy s těmi dětskými piškoty...dáváte je??? Mě je opravdu DR.doporučila dávat do ovoce...

siima
18. únor 2008

kalo: souhlasím s tebou. Ale piškoty mi dr nedoporučila, resp. řekla mi, ať je malý nedávám, protože jsou zbytečně sladký, nutričně bezcenný a je ta celé vejce i s bílkem. Prý když jsme byli malý my, tak nám je mamči dávali, ale teď se nedoporučují (no, já je jedla a ještě jsem tady 🙂, ale elí je nedávám. Místo toho mi řekla dávat kůrku od chleba nebo kukuřičný tyčky a křupky.