Dvojčata patlají stolici - jak je to odnaučit?
Dobrý den, ráda bych vás poprosila o radu. Mám dvojčata, 24 měsíců. Už pár dní se neustále vysvlékají, a to včetně pleny, což není hlavní problém. Ale včera prvně udělali to, že ráno, když byli ještě v postýlkách (každé ráno si ještě v postýlkách vypijí mléko a já zatím vyndám prádlo z pračky, nádobí z myčky,...), se jeden zcela vysvlékl a v postýlce se vykakal. Vše následně důkladně rozmazal a vyválel se v tom. Oba z toho měli hroznou legraci. Druhý z kluků přesně to samé udělal po obědě, když jsem je dala spát. A dnes ráno to udělali oba naráz. Byla jsem je zkontrolovat, oba ještě pili mléko. Podívala jsem se, jestli nejsou pokakaní, nebyl ani jeden. Přišla jsem ani ne za pět min. znovu a čekala mě tam hrozná spoušť. Oba naprosto vyřehtaní a spokojení. Jinde než v postýlce to ještě neudělali.
Nevím, jak na to reagovat - domlouvám, že se to do postýlky nedělá, že na to je buď plína, nebo nočník. Proč to dělají? Mám je za to nějak trestat? A hlavně, jak je to odnaučit? Rozhodně nechci, aby se z toho stal zvyk. A vůbec mě nebaví neustále prát vše, co mají v postýlkách, postýlky dokola umývat a vytírat.
Děkuji za jakýkoli názor.
Samotnou by mě zajímalo, jak toto budete řešit ... mám doma to samé ... dcerka (17m) se mi nejprve začala v postýlce svlékat (cca od roka), vzbudila se třeba v noci, svlékla a spala dál ... víceméně mi toto dělá i přes den během spánku ... nikdy nic neprovedla (nekakala ani nečůrala), ale situace se změnila ... za normálních okolností na mě volala, že potřebuje konat potřebu, že už je vzhůru ... poslední dobou ovšem nočník sabotuje a místo toho aby dala vědět, že už nespinká, tak je naprosto potichu, vykadí se a rozpatlá to po sobě, po postálce a dokonce i na zeď (našzěstí máme omyvatelné obložení) ... stačí jí na to chvilička.
Vždycky jí říkam, že je prasátko, že se to nedělá, ale ona se mi směje do obličeje a hrdě mi kus bobku podává ... i já jsem z ní zoufalá.

no dobrá zábava 😀. Asi budeš muset změnit zvyky ty, prostě ti raní klid na práci kluci právě zrušili. Asi by pomohlo ráno kluky vzít z postýlky a posadit hned na nočník, nebo záchod a mlíko jim dát už venku. Jsou jim už dva roky, mimča to nejsou. Pokud jsou schopní si sundat plínku a vykakat se do postýlky, budou schopní se aspoň pokusit vykakat do nočníku a pak se nasnídat u stolu včetně pití mlíčka.
Věřím, že je to pěkně na hlavu a tím by jsi jim tu zábavu mohla zrušit, ale myslím, že je baví tvoje reakce, když se řehtají jak koně 😀