Ex se začal zajímat o dítě. Kam se obrátit, když nesouhlasím?

16. únor 2020

Ahoj holky,ex přítel se mnou v těhotenství rozešel, o dítě se vůbec nezajímal ani nic neplatil.Teď je malému 1,5r a ex ke mně najednou přišel že by chtěl malého vídat,ja s tím nesouhlasím,kam se mám obrátit?

sudylichozrout
16. únor 2020

Je v RL? Pokud ano, tak smula, musis mu kontakt umoznit. Pokud neni, kontakt umoznit zatim nemusis, on by to musel resit soudne.
A jinak, to, ze s tim nesouhlasis, vubec neni relevantni. On je otec a ma narok vidat sve dite. To, ze mu to cvaklo pozdeji

bamak
16. únor 2020

Nooooo. Má na to pravo. Ale stejně tak i povinnosti. Takže bych nedělala nic, dítě mu nedávala, upozornila ho, že po něm budeš chtít zpětně doplatit alimenty a výživné na sebe.... No a uvidíš. Třeba ta jeho "láska" nebude tak zhava. Pokud ano, bude to muset dát k soudu a ten určí styk, alimenty a ostatní náležitosti.

sudylichozrout
16. únor 2020

je jedna vec, ale narok na to ma.

autor
16. únor 2020
autor
16. únor 2020

@sudylichozrout to vím,ale není to bohužel dobrý člověk

sudylichozrout
16. únor 2020

Pokud v RL neni, tak by si musel zazadat asi pres soud. Ale i tak. Proc s tim nesouhlasis? Tata je v zivote ditete strasne dulezity.

autor
16. únor 2020

@sudylichozrout lepší žádný táta něž takový,opravdu to není dobrý člověk

caverina
16. únor 2020

Tak chlapa, který opustí těhotnou ženskou a po roce a půl si vzpomene, že má někde dítě bych tátou rozhodně nenazyvala.... Za nějakou dobu ho to přestane bavit zase se neukáže... Pak si to třeba zase rozmysli.... Víc škody než užitku...

sudylichozrout
16. únor 2020

@caverina Tak to bys udelala velkou chybu. Spousta chlapu se proste lekne, zejmena, pokud nejsou doatatecne vyzrali. To ale neznamena, ze se nemohou behem toho casu srovnat a byt skvelymi taty.
Nevim, co se stalo mezi temi dvema, nevim, jestli je to nejakej extra magor, nebo proste jen neunesl tihu zodpovednosti, ale rozhodne nejsem priznivcem zatajovani otce a zakazovani kontaktu. Pokud to jen trochu jde, ma mit dite oba rodice. I kdyz jsou rozvedeni/rozejiti.

caverina
16. únor 2020

Aha tak oni se leknou a jsou nevyzrali🤔to jako fakt? 😉Ale ženská se s tím musí srovnat hned a starat se... Nedělejte z nich takové chudinky proboha😉

caverina
16. únor 2020

@sudylichozrout ano má právo na dítě pokud se s partnerkou rozjedou to určitě... Ale jen v případě pokud má o dítě zájem a stará se o něho... Ale v tomhle případě?

sudylichozrout
16. únor 2020

@caverina Ano, mnoho chlapu je nevyzralych. Zejmena, pokud se stanou otci brzy. Nevyzrale jsou bohuzel i zenske, proto tolik deti konci v nahradni peci.

sudylichozrout
16. únor 2020

@caverina Nekdy se zacit musi. Treba se ted uz starat chce... Co ty vis.

caverina
16. únor 2020

@sudylichozrout já to tak nemám ráda o té nevyzralosti... To je takový alibismus... Kolikrát tu čtu, že když ženská vleze s chlapem do postele, tak musí počítat s následky.... Ale chlap nemusí... Jsem nevyzraly, nechám si pár let na rozmyšlenou.. 😃

caverina
16. únor 2020

A měla bych stejný názor, i kdyby to bylo opačně...

sudylichozrout
16. únor 2020

@caverina No, ano, musi. Zena je ta, ktera tehotni a zena je ta, ktera pokud tehotnet nechce, ma se primarne chranit, kdyz chce sex. Navic to, zda k sexu dojde, zalezi predevsim na zene.

zvedavec2
16. únor 2020

Jestli neni v RL, nemusis nic. Musel by soudne zazadat o urceni otcovstvi, je to komplikovanejsi. Jestli chces presnou radu, zavolej na aperio.cz
Je to poradna pro rodice, o jejich pravech a povinostech. Umi poradit, vse zdarma.

@sudylichozrout ja s tebou v principu souhlasim, ze rodice je nejlip mit oba, i kdyz nejsou par. ALE jsou i spatni lide. A zenske jim casto nalitnou a maji decka s trotlama (receno hezky). Pak je opravdu lepsi "damage control" a to spatne proste vyriznout. I kdyz je to biologicky rodic.

caverina
16. únor 2020

@sudylichozrout to jako fakt myslíš vážně?

mamio
16. únor 2020

Hlavně bych ho upozornila na to, ze po něm budeš chtít love který měl uz dávno platit frajer. A ty mas nárok od něj na peníze na neprovdanou matku do dvou let dítěte pro sebe. Takže na OSPOD se domluvit at se to řeší a podat návrh na soud kvůli těm penězům.

marcicek84
16. únor 2020

Pokud neni v RL,nema narok,mel si to rozmyslet drive...rekla bych mu,ze zadne dite pravne nema,at te neobtezuje,at jde k soudu ale rovnou mu rekni,ze pak ti ale bude muset vyplatit balik za posledni 2 roky vyzivneho na tebe i dite...a pak taktp bude platit kazdy mesaic az do dospelosti ditete,rozmysli si to hodne rychle

sudylichozrout
16. únor 2020

@caverina Ano, fakt to myslim vazne. Pokud nechci tehotnet, chranim se. Tu zodpovednost na sebe jako zena beru zamerne, protoze vim, ze jen tehdy, pokud to budu mit pod kontrolou ja, se muzu nechtenemu tehotenstvi skutecne vyhnout. Nechranit se a spolehat se na reci chlapa o tom, ze si da pozor, je velmi naivni. To v obecne rovine. Pokud se na poceti dohodnou a chlap nasledne tehotenstvi neunese, je skutecne nevyzraly. A pak potrebuje cas, aby se srovnal. Nekdo par tydnu, nekdo par mesicu. Pro chlapa neni rodicovstvi automatika, nenaskakuji hormony a laska od prvnich tydnu, protoze automatika. Chlapi si mnohdy vubec nedokazou uvedomit, co rodicovstvi znamena. Presto to neni duvod k tomu, je kvuli zomu, ze se s zenskou rozesli, vyradit z rodicovske role, pokud o ni stoji, kdyz se jim to v te hlave posklada. To mi zavani spise mstou. A to nenavidim.
Samozrejme neresim patologicke pripady. Nasilniky, alkoholiky, drogove zavisle... U tech je fakt asi lepsi, kdyz se k diteti nepriblizi.

autor
16. únor 2020

@marcicek84 on mi to už vyplatil,a prý bude platit normálně alimenty

sudylichozrout
16. únor 2020

Tak pokud vyplatil a chce i platit dal, tak ma skutecne zajem, vi, co ho ceka a akceptuje to. Nemuzes si vzit prachy a kontakt mu neumoznovat. To je cunarna.

caverina
16. únor 2020

@sudylichozrout souhlasila bych kdyby se ten chlap rozešel s partnerkou, ale o dítě by zájem projevoval.... Ale on zdrhne od zodpovědnosti... V té posteli byli dva... Nikdo ho nenutil... A za pár měsíců a nebo let mu to doc akné a ženská se z toho má zbláznit? Ty jo..takovy názor v dnešní době... Nezlob se ale podle tvé teorie si i za znásilnění ženská může sama... Ona přece rozhoduje kdy k sexu dojde a kdy ne🤔

1772
16. únor 2020

@caverina A není nevyzrálost ze strany ženy pořídit s dítě s někým, o kom nevi , že je dobrý člověk? Stát se může cokoliv, ale je li špatná volba partnera, problémy vždy přijdou. A je lépe radit se u odborníků.

autor
16. únor 2020

@sudylichozrout pro vysvětlení jsem otehotnela přes antikoncepci,tak jak jsem se ještě jako měla chránit? Hele, ja bych si od něho radši nevzala ani korunu,kdybych věděla že ho už nikdy neuvidím. On se ke mě choval hrozně,přitom neměl žádný důvod,na dítě nadával že je parchant,všude mě pomlouválal,vyhodil mě z býtu. Kdybych neměla rodinu,a neměla vysoké úspory skončím jako bezdomovec. A teď si přijde omluví se,dá mi prachy a řekne že chce z ničeho nic dítě vídat.

sudylichozrout
16. únor 2020

@caverina Ale no tak... Neuchyluj se k temhle argumentacnim faulum. Znasilneni je znasilnenim prave proto, ze zena si to rozhodnout nemohla, byla premozema a k sexu doslo i pres jeji nesouhlas.

sudylichozrout
16. únor 2020

@1772 Je, je to presne ta sama nevyzralost. Ano. 👍

caverina
16. únor 2020

@1772 ano asi je...ale omlouvat chlapa, který se vykašlal na těhotnou a pak se ho zastávat.. Nevím no...

caverina
16. únor 2020

@sudylichozrout to nejsou fauly.. Sama jsi napsala že je to žena která rozhoduje kdy a s kým... Mimochodem já si to nemyslím...