Ex se začal zajímat o dítě. Kam se obrátit, když nesouhlasím?
Ahoj holky,ex přítel se mnou v těhotenství rozešel, o dítě se vůbec nezajímal ani nic neplatil.Teď je malému 1,5r a ex ke mně najednou přišel že by chtěl malého vídat,ja s tím nesouhlasím,kam se mám obrátit?
A to je prave ono. Nevyzrali jste oba. Ty proto, ze jsi vubec byla s takovym partnerem, on proto, ze se k poceti postavil zady. Mate druhou moznost, jak napravit sva selhani. Ty tim, ze mu ukazes svou velkorysost, on tim, ze bude o dite radne pecovat, i kdyz nebudete spolu.
Pokud na toto nechces pristpupit, mela bys mu penize do koruny vratit a nechat ho, at styk vyresi soudne. Ale nemuzes si vzit penize a s nami tady resit, ze munstyk nechces umoznit.
Není to dobrý člověk? A proč jsi s ním teda spala? 🤔
@caverina Ano, je to zena, ktera rozhoduje s kym. Pokud se nepohybujeme v rovine trestneho cinu. A ver mi, vim, o cem mluvim. Sama jsem znasilneni bohuzel zazila. Takze ten rozdil chapu velmi dobre. Az tak, ze bych ho radeji nechapala.
@gracinka7 s tema je sex nejlepsi🤣🤣🤣
@sudylichozrout tak jo chlapi jsou chudcci, kteří potřebují čas se vyrovnat s tím, že budou otci... Klidně jim na to dejme pár let nic se přece neděje.... teda nic se neděje jen v tom případě pokud by se nejednalo o mě nebo dceru...ale to vlastně taky nehrozí, protože to by se nám stát nikdy nemohlo😂🙄
Muze prijit kdykoli a soudne se domoci zapisu do RL. Pravo ma vzdy, i kdyz se Vam to nelibi....chapu. s tím opravdu nelze bic udelat. Domkuvte se spolu...dodatecny zapis a vyzivne. Pak samozrejme styk s ditetem.
@caverina 🤦♀️🤦♀️
Nevim, co přesně známena "zlý člověk", ale pokud to opravdu není uchyl nebo nasilnik, tak si ještě to úplné odříznutí syna od jeho otce rozmysli. Nezachoval se dobře, není to fér atd. Ale jde o tvého syna a myslím, že pro každé dítě je lepší vědomí, že někde má tátu i když je pro něj v podstatě cizinec a s maminkou nežije než žít v tom, že žádného tátu nema...ja s ex. žila do synova roku, pak jsme dva roky skvěle vycházeli a pak mu regulérne ruplo v bedně. Vůbec o syna nestojí, odjel do zahraničí a syn 5r v hlavě neskutečnej zmatek. Kde je tatínek? Proc nemá tatínka? Já bych to chtěl ukázat tatínkovi atd atd atd. A přitom mu vlastne on jako konkrétní člověk nechybí, ale všichni kolem toho tatínka mají a jemu je to líto a je z toho zmatený.
@sudylichozrout věř nebo ne,ale byli jsme spolu 4 roky měli jsme se i brát,žádné extra problémy jsme neměli,občas nějaká malá hádka ale to bývá asi u všech vztahů. Pak jsem nečekaně a neplánovaně otehotnela,a on se úplně změnil,nejdřív jsem to brala tak že si asi potřebuje zvyknout. Ale po tom se začal chovát hrozně,dokonce říkal že to dítě není jeho( což je blbost)
Jenze soudy se vlecou,pokud bych nechtela,neulehcila bych mu to,dite ho nebude znat,nebude s nim chtit byt...
Na druhou stranu to dite ma pravo mit styk s otcem,nejlepsi je se domluvit mimosoudne na kratkych navstevach ve tve pritomnosti,nezaplati,dite neuvidi,zas si nemyslim,ze to ten clovek s tim otcovstvim bude prehanet,jak casto ho vlastne chce vidat?jednou za 14 dni par hodin?
@sudylichozrout copak hloupý podle tebe? 😃
@20190418 no ja si myslím že není psychicky v pořádku,od kamarádky jsem šlyšela že zmlátil nějakýho chlapa,páč si myslel že je to můj milenec
No jo, ruplo mu v bedne, neni fakt prvni, ani posledni. I tady na foru to dokonce nekolikrat resili ti kluci, ze se zachovali jako blbci a jak to ted napravit.
Helejt, k veci. Zkus se s nim skutecne konstruktivne pobavit o tom, jak si to predstavuje. Co by chtel, jak casto, co je pro nej dulezite a hlavne, proc se zacal zajimat. Nehadej se s nim, nevycitej, sonduj. A pak se rozhodni. Pokud s nim nebudes chtit peci sdilet, vrat mu vsechny penize a hod ho za hlavu. Pokud ano, bezte to resit ofiko cestou s dodatecnym zapisem do RL a soudnim urcenim styku.
@marcicek84 chtěl bysi ho na víkendy brát,já ani nevím jestli by to zvládl
@caverina Promin, ale ano.
@sudylichozrout neomlouvej se😉pro mě je hloupý zase ten tvůj...
@caverina Tak to jsme si quit.
@sudylichozrout prý si uvědomil že bez nás nedokáže žít,jak nás miluje a že chce aby sme byli rodina. Ja tomu moc nevěřím,navíc mě začal otravovat mám z něho opravdu strach
Aha. No, je otazka, co znamena "otravovat". Helejt, pokud ti jde skutecne o blaho vaseho syna, tak jeho otci umozni kontakt.
@sudylichozrout každý den ke mě chodí,pořád mi volá a píše,jednou přišel opilí ja ho nepustíla dovnitř, tak řval jak šílení až na něho sousedí zavoláji policii.
Kdyz neni v RL tak nema zadna prava, ale ani povinnosti. To ze ti plati alimenty tim padem defacto je nadstandard....z jeho dobre vule a je jedno ze je driv neplatil. Podle zakona ti totiz bohuzel platit nemusi ani kacku. Zakon to totiz nezajima, podle zakona totiz tvoje dite otce nema! Jinak tady ty zabomysi valky, ze mu ho nechces davat, ze mas strach, jestli by to zvladl....to nemuzes vedet, kdyz si to nezkusila. A promin za urpimnost.....ale to ze te opustil tehotnou a ublizil ti a ty mu to ted nemuzes zkousnput... Je ve vysledku jen vas problem, vas obou, ne toho malyho drobka, ktery z toho jeste nema rozum. U tebe by melo byt na prvnim miste dite a to dite nebude ted resit co tatinek proved nebo neproved... To dite ma pravo na spolecne chvilky se svym otcem a v teto otazce proste jdes tak trochu stranou...vase problemy a nevrazivost obou jdou stranou... To jak se to bude vyvijet dal nemuzes vedet, jasnovidka nejsi a i kdyz jsi bytostne presvedcena, ze otec je previt a nebude se starat, stejne nemuzes vedet, ze to tak skutecne na 100% do budoucna bude. To jest muj nazor. A ver, ze moje kamaradka by byla rada, kdyby aspon z casti se ten jeji byvaly previt zachoval tak, jako ten "tvuj" previt.
To že se to tady rozdělí na dva tábory bylo hned jasné. Moje zkušenost, s bývalým partnerem jsme spolu strašně chtěli děťátko. Povedlo se na druhý pokus. No jo, jenže jak rychle nabyl, tak rychle pozbyl. Nechal mě těhotnou u mojí mámy. Nebýt mého muže, tak jsem skončila bůh ví kde. Manžel si mě vzal k sobě, v 8 měsíci. Dokonce se sám od sebe nechal napsat do RL jako otec. Vybral synovi jméno Vít. Byl u porodu, vše pro nás zařídil a postarala se o nás, bývalý se přišel s rodinkou podívat do porodnice na syna, když si bývalá "tchýně" přečetla jméno a příjmení které měl na postýlce, tak koukala jako puk, zarazila se. Syn dostal příjmení po muži i když tehdy jme svoji ještě nebyli. Od té doby se nikdo od bývalého neozval. Synovi budou na podzim 4 roky. A dneska mohu na 200% říct, že to bylo to nejlepší rozhodnutí co jsem za celý svůj život udělala.
@lucifux to je hezké,máte štěstí že máte takového manžela
Male dite si nemuze brat na cele vikendy,dam urcite ne,to az pozdeji,takze max.navstevy u vas doma,v 1,5 roce se dite fixovane na matku a davat ho k neznamemu clocek je blbost,to ti rekne kterykoli soudce..takze stejne bys tem navstevam musela byt pritomna...

Dobra a proc sis od nej ty penize vzala???nevzala bych si nic a tim by nemel narok a konec pribehu...