Jak a kdy a co zvládly vaše děti?
Ahoj v první řadě chci říct, že vím že každé dítě je jiné a že každý má své tempo > na syna vůbec netlačím.
Ale ráda bych věděla pár věcí 🙂.
Má 15m chodí (běhá), sem tam něco řekne - brmbrm, ham, tata a mama - sice párkrát řekl, ale jinak nemá potřebu, jeho oblíbením slovem je Be - Ben - pes a Kde?, na nočník chodil kolem 11m, ale teď stávkuje posadím sleze a vyčůrá se vedle. Máme látkové pleny takže počítám, že je ještě chvíli mít bude a netlačím ho na nočník, ale když se fakt hodně po tak si říkám kdy už ? 🙂
Tak k věci :
1. Kdy se zhruba vaše děti naučili na nočník?
2. Kdy jste přestali dávat plenu na noc a jak jste to učili?
3. Kdy jste vzali dudlík a jak? ( Syn ho má spíše i na den - podudává pak zahodí > zuby. V noci si podudá a vyplivne)
4. Do kdy jste mixovali a kdy Vám děti začali jíst sami? (Já už dávám kousky, ale nevím zda zubama, ale poc toho nesní - když to rozmixuji sní 2x tolik (což je kolem 180g), Ondy jí sám ale spíš mu to ze lžíce padá nebo by jedl 2h > takže má malou mističku a lžičku - na hraní a já ho krmí z jiné)
5. Kdy Vám děti přestali spát přes den? (já pry od ruka a půl celý den vzhůru - ale byla jsem hodný > tohle je poděs a nedovedu si to představit - i když si dá někdy jen půl hodinky tak alepsoň to)
6. Kolik vypije asi 15m dítě čaje/vody? Syn pije asi hodně - možná i proto nejí, ale jíst nechce vzteká se a sápe po flašce. (vypije cca 750ml + kojení, které se teď snažím snížit na 1-2x za den)
7. Kolik měři či vážili vaše děti? Ondy se narodil malinký (2,74kg a 47cm) a teĎ má cca 79cm a kolem 9kg > dle babičky je strašně hubený a oproti jiným dětem opravdu je - ale zdá se mi normální přikládám i foto 🙂
Moc děkuji

Budu to psát pro obě, jo?
1. A 27m do 14dnů komplet i na noc /čůrání zvládala líp, bobek déle/
E 30m čůrání /taky na noc skoro hned/ bobek příšerný, bloky, no 37m 😅
2. neučila, ráno byla týden suchá plena, tak jsme to zkusily a nehody nebyly /žádná nepropustná prostěradla apod.
3. A hodila poslední za skříň ve 2letech, řekla jsem, že nejde vyndat..párkrát šla "dudu tam" a v pohodě. E dudlík nikdy nechtěla, zato si dumlá palec ještě teď a zlatej dudlík, ruku jí nevyhodím.
4. A asi do 10m, pak malé kousky, E do úplně hladka do roka, dávila se a nebyla schopná se najíst.. dělala bych jako ty.
5. A do 2r určitě, E do 17m, pak byla přetažená, uřvaná, no vopruz obrovskej..a to se to naučila ve školce zas, takže chodí večer v 11 /doma ne, i když já bych šlofíka uvítala 😵 /
6. už ani nevím, ale přijde mi to taky tak ty 3 flašky po 250ml
7. no, obě v roce přes 12kg, velikost 86-92

1. Starší syn po druhých narozeninách, mladší 14 dní před druhým rokem.
2. Starší syn zhruba ve 2,5 letech, mladší až ve třech a půl. Oba jsem od doby co byli přes den bez plín budila v noci na nočník kolem půlnoci, ale mladšî přesto zvládl mít do rána plínu úplně durch. Dodnes se tak dvakrát za nc vzbudí a jde čůrat.
3. Oboum jsem vzala dudlík kolem devátého měsíce, prostě jsem ho ze dne na den vyhodila a už nebyl, do dvou dní nevěděli že ho měli, čím starší tím to jde hůř. Kamarádky syn vyžaduje dudlík na spaní i ve téměř čtyřech letech.
4. Mixovala jsem poměrně dlouho, čím větší kousky, tím jedli míň. Takhle malý jsem krmila ještě sama.
5. 😀 No jak bych to řekla, starší chodil po obědě spát ještě o prázdninách než nastoupil do první třídy ve škole, chtěl to sám a takovou hodinu spal. Mladší bude mít za měsíc čtyři roky a spí po obědě minimálně dvě hodiny. Ve školce problém budí ho moc brzy, vyzvedávám ho ve tři, jezdíme autem 5km a většinou mi za tu chvilku stihne znovu usnout v autě.
6. Starší pil míň, mladší vypil 750 vody jen během noci, dohromady za celý den skoro dva litry, mlíko v tý době už odmítal.
7.Každý dítě je jiný , přijde mi akorát, za rok za dva to může být ùplně jinak a ještě ostatní přeroste 😉