Jak často koupete jak staré dítě?
Ahoj, chci se zeptat jak častou koupete jak staré dítě? Denně nebo obden? Děkuji
@bayt No tak to slysim prvne!!! Kazdy dermatolog ti rekne pravy opak. Voda je nejvetsi svinstvo, navic tady v CR. Znam spousty lidi ze sveho okoli, kteri s tim maji velky problem. A zalezi taky kde bydlis. Pritel mel problemy s kuzi (stredocesky kraj) a kdyz jel na navstevu k sestre do hor, tak se mu to tam vzdy zlepsilo. Kdyz byl bracha maly, trpel silene na atopicky ekzem a zlepsilo se mu to az ve chvili, kdy jsme ho koupali max.jednou tydne. To, ze to funguje na Tvoje dite, neznamena, ze to funguje na vsechny. Kazdy je jiny. Pamatuju si kolik dermatologu jsme obesli a jedine co Ti poradi je odstata voda nebo proste tolik nekoupat. Navic uz z chemie je logicke, ze kvuli hustote to nejaky olejicek nezachrani..
@jaanicce tak třeba tady https://www.mdlinx.com/dermatology/article/491
Synovi je 16m a od narozeni koupu v lete obden a v zime po 3 dnech . Driv mel dost ekzemy tak jsem koupala v ciste vode nebo ve vlockach ci dubove kure. Ted pouzivam i detsky sprchac. Porad rikam, ze musi chytat imunitu 🙂. Ne nadarmo se rika, ze aby bylo dite zdravy, musi snist tucko hnoje 😂😂
Tak například naše dítko je každý den tak poblinkané a pokakané, že si neumím představit ho nekoupat denně. 😀Dokonce nam doktorka řekla, ať to děláme. Koupeme tedy jen ve vodě a občas s olejíčkem. Je z toho zkrátka rituál, po koupání se napapá a jde chrupkat😉
Obe deti 2.5 roku a za par dni půlroční koupu denne.Mladsi ma AE,koupu kratce ve vlockove koupeli,nebo spec.sprchaci.Mame tu tedy hnusnou vodu..Ale cp se da delat..
Miminko obden nebo i kazdy treti den, v lete zalezi na poceni... starsi uz kazdy den kvuli ritualu
Kazdy den cistou vodou a 2x tydne se sprchovym gelem Hipp.
Od narození každý den. Samozřejmě se najdou vyjímky, když třeba přijdeme později domů a už se jim nechce do vany, apod. 🙂
Máme miminko tři týdny staré a koupeme ob den, mezi tím omyju zadeček vodou. Většinou koupeme jen v čisté vodě, občas přidám trochu mycího gelu SebaMed.
Koupeme denně. Krásný rituál, který máme všichni rádi. Taky si neumím představit, že bych se před spaním nevykoupala, to by se mi snad i blbě spalo.
Rok a půl, koupeme dle stavu exemu, někdy i jednou týdně a dítě nezapach, občas nožičky, ale ty se dají umýt zvlášť stejně jako ruce. Řekla bych po tomhle nucenem odstavu koupání, že koupání každý den je spíš zábava jak pro dítě tak pro rodiče, eventuálně i odpočinek pro rodice🙂, než potřebna hygiena. -)
Ale teda zadeček sprchuju po každé stolici...
Od narození koupu obden .Malý vodu miluje ,ale opravdu není pro pokožku vhodné časté koupání a používání kvanta kosmetiky. Stačí se jen podívat kolik děti má problémy s pokožkou:/ čím to asi bude?Jinak koupání je pro děti skvělý rituál a vybití zbytku energie před spánkem .
Ahoj. Máme tvrdou vodu, takže narozené miminko jsem koupala jednou týdně. Pouze malou pravidelně omývám po kakání a ráno po probuzení, nebo, když se při spinkání během dne zpotí. Ted, když má tři měsíce koupu 1x za tři dny. Nedávám pěnu do koupele a používám šetrnou přírodní kosmetiku.
Zenske ja to nechapem.. jeden dvakrat tyzdenne?? Vy sa sprchujete kolkokrat? Ja teda kazdy den a pride mi to normalne. Aj male miminko sa spoti
@makky1310 Mala mela tezkou formu ekzemu, temer 80% tela. Nebyla to kvasinka, nebylo to ockovanim (zadne do te doby nemela), nemoci (nebyla nemocna), ani jidlem (byla pouze kojena), kosmetikou (zadnou jsem na ni nepouzivala), nepomohlo nic zkousene do te doby (i kortikoidy pomohly jenom na 2-3 dny), pouze dennim koupanim v silnem cernem caji se toho zbavila.
@vladienka nekdo tak voli kvuli imunite. I kdyby syn nemel ekzem tak bych denne nekoupala.
@barchen nam na suchou kuzi pomahala koupel z vlocek🙂
Samozrejme, ze se neda rict, ze je spravne koupat denne nebo 1x tydne. Kazdy na to mame jiny pohled a kazdemu sedi neco jineho. Jen jsem tim vsim chtela rict ze neni potreba kritizovat maminky co nekoupou denne at ze zdravotnich duvodu nebo imunitnich. Oni zase maji sve nazory na denodenni koupani🙂
@barchen Jene koupání v černém čaji je něco jiného, než koupání pouze ve vodě. Voda samotná vysušuje, kdežto černý čaj působí zaprvé protizánětlivě a za druhé má hydratační účinky.
Jinak z mé zkušenosti - sama na sobě pociťuji, že s častým koupáním mám sušší kůži, a miminko ji má daleko citlivější,než dospělák.
8 měsíců, denně. Vím, že nejnovější trend je nekoupat denně, ale bereme to jako rituál. Ve vodě rozhodně netráví moc času, je tam max 5 minut (v trošce vody ve vaničce ji omyju žínkou). Kožní problémy nemá, suchou pokožku taky ne.
@elis2595 Mám holky 2 a 4 roky, koupu je obden od miminka. Jen starší jsem jako miminko jsem koupala denně, pak mě to přešlo..

dcera 26 měsíců, do roka obden, teď v sprchujeme v létě denně a v zimě obden nebo jednou za tři dny, zadecek a pipku omyvam samozřejmě denně večer, na noc má ještě plenku, takže pak i ráno...nema žádné kožní problémy