icon

Jak mám učit dítě na nočník?

gwennie
15. led 2015

Mohly byste mi prosím polopaticky vysvětlit krok po kroku, jak mám vlastně dítě učit na nočník? 🙂

dracula
15. led 2015

N my nedělali nijaké kroky. V 9 měsících věku dítěte jsem ho posadila na nočík a za případnou potřebu, co tam udělal vždy pochválila. Při každém přebalování jsem ho důsledně posadila na nočník. Nočník tím pádem nebyl nepřítel a skutečně na velkou už syn do plen nechodil.

gwennie
autor
15. led 2015

@dracula aha, dobře, to dělám taky, ale za x měsíců se dcera ještě ani jednou do něho nevyčůrala 🙂 prostě nemůžu chytit ten správný čas, tak mě napadlo, jestli se to třeba nemá dělat jinak? 🙂

dracula
15. led 2015

No někdy dětem pomáhá pustit vodu z kohoutku. pak čůrají. 🙂

hance09
15. led 2015

My zatím jen zkoušíme,aby si na nočník syn zvyknul, dávám ho když se vzbudí,to čůrá 100% a pak před přebalením,to čůrá jen někdy...

mandala
15. led 2015

Zkusit ihned po vyspání, ráno, nebo i po obědě, žádné mazlinkání, prostě ihned posadit, jakmile otevře oči. To je největší pravděpodobnost, že chytneš. 😉

berynka
15. led 2015

nijak, až bude správný čas, tak přijde řekne, že se jí chce 😉 . Bez plen bude max, do týdne.

mafeska
16. led 2015

seznamovala jsem tak že jsem jí ho ukázala a vysvětlovala co se tam dělá a pokoušela se ji na něj posadit, odmítala. Na nějaký čas jsem ho zase uklidila abych nestresovala nás obě a po čase ho zase vytáhla, jelikož chodí vždycky před koupáním nebo sprchou čůrat, přemluvila jsem jí at si na něj sedne a už čůrala, stráááášná chvála a od té doby jsem ji začla učit, chce to pevné nervy a trpělivost.
Začínala jsem učit krátce před druhýma narozeninama.

nefertiny
16. led 2015

Já jsem také vyzkoušela kde co, ale pak jsem si pořídila publikaci Sbohem plínky, kde je vše krásně vysvětleno a hlavně všechny starostlivé rodiče uklidní. Podle toho co tam píšou, tak do dvou let věku dítěte je času dost a určitě nenutit. Tím se jen nácvik na nočník prodlužuje a může trvat i několik let. Nejlepší doba, kdy začít je, když dítě samo projeví zájem o nočník a už si samo uvědomuje, že se počůrá, nebo pokaká - popř. je mu nepříjemná plná plínka. Také určitě jen chválit, žádné věty typu ty jsi ostuda atd. To určitě na sebevědomí dítěte nepřidá. A pozorovat a pozorovat - každé dítě je jiné, takže chce to jen vychytat správný čas, kdy začít a pak zkusit několik metod a ono si dítě samo řekne, co je mu nejbližší. Některé nechctějí nočník, ale rovnou na záchod, protože to vidí u rodičů, nebo naopak záchod je děsí, protože je veliký a hlavně se bojí toho spláchnutí. Je toho hodně, ale jak vím já, jsem se svým dítětem pořád a máme spolu jakousi komunikaci i když nemluví, tak stačí pozorovat, mamky. Nám se to po tomto podařilo za 3 měsíce a jsme bez plínek. Tak všem přeji hodně zdaru. 😉