icon

Jak naučit dítě na nočník?

lajochova84
2. bře 2018

Prosím, jak jste to dělaly vy? Syn mi začíná sedět a ráda bych ho začala učit na nočník... Jednou jsem ho na něj posadila a začal plakat. Bojím se, že mu to zprotivim. napadlo mě, dát mu ho jakoby na hraní, aby si na něj zvykl, ale nevím, jestli je to dobrý nápad.

Strana
z2
michalapickova
5. bře 2018

Já jsem to ani u jedné nehrotila. Obě na tom akorát kolem roka, roka a půl vysedávaly bez efektu, kolem 2,5 let už pak pobraly bez problémů, co se po nich chce. Každé dítě má svůj čas na tuhle akci. 🙂

sviva
5. bře 2018

@lajochova84 V pořádku, že vám něco přijde otřesné a mě ne, nevnímám jako kritiku, ale jako rozdílnost názorů. Také si trochu myslím, že jste naší domácnosti přisoudila rutinu, která se neodehrávala. Dcera prostě pravidelně od narození mezi přebalením dostala prostor pro chvíli bez plenky, protože je to pro ní prostě dobré... kvůli prevenci opruzenin, motorickému vývoji. Bohužel, když se začne pohybovat z místa, souvisí s tím i občasné nehody. A ono když se ta nehoda třikrát stane na zcela stejném místě, zdravému rozumu sepne, že to už není náhoda, ale systém a prostě tam dá nočník a právě si nenechá dělat po bytě. Taky to vnímám tak, že pokud dětský zadeček snese být chvíli v počurané a pokakané plínce, snese to i naše dlažba. Dětské exkrementy nemiluju, ale nevrátí vám víc, než jim dáte. Není to milé, ale prostě to jde uklidit. V žebříčku hodnot je u mě zdravé a spokojené dítě daleko před občasnou nečistotou podlahy. Ptala jste se: "Jak jste to dělaly vy?" Tak pouze píši, jak to fungovalo u nás, pozitiva a negativa. Je to naše cesta, která se odvíjela od potřeb našeho dítěte, které nebylo ochotné trávit část nejútlejšího věku zbytečně na nočníku. Že se nestane tou vaší je přirozené a v pořádku. Ostatní maminky vám můžou sdělit zkušenosti, ale né návod.

Strana
z2