icon

Jak naučit dítě zase spát samo?

8. únor 2021

Ahoj holky, omlouvám se za anonym,ale stydím se... Dcera 3roky mi sama usínala v postýlce. Ano,v postýlce. Postel má,ale spíš v ní dělala blbosti a spát v ní nechtěla. Bohužel,se nám stalo,že (nevím co ji to napadlo) prostě přepadla z postýlky. Takže nemocnice, slabý otřes mozku 😔 v nemocnici jsem byla s ní a v těch jejich postylkach spát nemohla,právě aby zase nespadla,takže spala se mnou na posteli. Doporučila nám to i Dr. Po návratu domů,jsme tedy postýlku přenechali mladšímu a dcera,že půjde do postele. A najednou problém. Pořád u ní musí někdo být. Když ne,tak řve a hysterci. Ani mladší,když je s ní v pokojíčku,moc nepomáhá. Ještě s budí na mlíčko a když k tam přijdu tak už je to špatně a po odchodu stojí za dveřmi a řve. Nemáte někdo radu nebo zkušenost? Do té nehody spala sama bez problémů. Ještě mi při odchodu řekla papá 😁 a teď tohle.
Navíc máme pokoje v patře, takže musím zamykat,aby nespadla třeba ze schodů. Děkuji

Strana
z3
autor
8. únor 2021

Já hlavně chtěla vědět,jestli se někdo setkal s takovou reakcí po úrazu nebo tak. Nechtěla jsem řešit jak mám nebo nemám v noci prebalovat a krmit mladšího. Zapominate,že každé dítě je jiné. Pokud chcete akorat řešit jak jsem neschopná a neschůdná žádné variantě,tak prosím. Máte možnost. Já debatu končím. Máte zde prostor už jen pro své polemizovani,že jsem špatná, protože neposloucham vaše rady. Koukám,že maminy na koniku jsou rok od roku víc uštěpačné.

autor
8. únor 2021

@jakreb vážně? Takže ho mám nechat řvát hlady? Kdyby byl kojeny,tak bych ho taky neměla kojit? To je zase názor. A Pampers pliny,no to je výhra. Děti jsem po nich měla věčně opruzene a protekle. Úžasná značka. Končím debatu. Tohle nikam nevede.

jakreb
8. únor 2021

Kde ženy napísali ze si neschopna? Proste si len neschopna prijať akúkoľvek radu a ze ich tu padlo dosť....Ale to uz si asi vyriešis sama.... veľa šťastia. Daj dieta spat dole-nespadne zo schodov...

jakreb
8. únor 2021

Vazne. V noci vodu, caj. Aha tak mas lepsie,...Latkove?! A prestate? No super. To je vyhra. Maj sa. Fakt tebe niet rady ani pomoci...

jakreb
8. únor 2021

A ano nevedie. Nic ti nie je dobré. A este ani sama za seba nevieš napísať.

autor
8. únor 2021

@jakreb takže razis heslo,že hlad je převlečená žízeň 😂super. Děkuji za opravdu cenou radu,na kterou jsem se vůbec neptala 🙂to musím říct ještě kamosce co kojí,že v noci nesmí kojit, protože musí dát malé jen vodu nebo čaj 😂😂😂😂😂ta bude nadšená
A právě kvůli takovým jako jsi ty,jsem psala jako anonym. Jinak tu mám profil už pár let. A právě kvůli takovým jako ty ho radši zruším. Měj se hezky

normalnimatka
8. únor 2021

no tak počůraný děti sou pořád, dokud se neodplenkujou. to si přes den dítě učůrne a ty ho hned přebalíš? po půl hodině třeba?

normalnimatka
8. únor 2021

@jakreb tak na látkovkách není nic špatnýho a já dokonce nepřebalovala nikdy děti v noci, ani když byly v látce...🙂 dá se to, někomu to vydrží líp jak umělý.

normalnimatka
8. únor 2021

jinak chápu tě. ale i kdyby ti někdo napsal, že tu zkušenost má, nevim, co by to zázračně vyřešilo univerzálně na všechny děti. co se týče spánku, a vlastně všeho u dětí, všechno prostě přejde, všechno je období. základ je vždycky o tom problému mluvit, opakovaně, vysvětlovat ze všech stran, zkoušet ji naučit se ovládnout a kupř. v noci, kdy se vzbudí, tak se chovat tiše, nebo si to jít vyříkat vedle, abyste zase nevzbudili mladšího.
a další tipy jsem už napsala, no.
neboj, přejde to. držim palce

beruna84
8. únor 2021

Mozna se bojí být v posteli sama 🤷🏼‍♀️ ten pád pro ni byl určitě ne moc příjemný zážitek, stejně tak asi pobyt v nemocnici nic moc. Sice do te doby spala sama v pohodě, ale detem se to všelijak mění a co platilo tri roky, nemusí tak být další rok. A tak možná potřebuje tebe, jistotu, ze jsi s ni, nevím.. Jsou ji tri, je ještě mala relativně, netlacila bych na ní. Dceru jsem uspavala tak, ze jsem byla u ni, nez usla, pak zacala být schopna usínat sama. Stejně tak to dělám se synem, jsem u něho a nevadí mi to, nebude trvat dlouho a nás už nebudou potřebovat vůbec 🙂 teď je to nase chvilka, oni vi, ze jsou v bezpečí, s tou mámou..

jakreb
8. únor 2021

@normalnimatka Ja nehovorím, ze sa neda😉. Tu anonym ma problém ako vidno s každou dobrou radou. Každá robime ako nam vyhovuje. Ja som neprišla "na chuť" latkovym a to že som používala Pampers este zo mna nerobí inu matku. Evidentne autorka ako nevie stat za svojím menom tak ano za nicim....

jakreb
8. únor 2021

Kvoli takým ako ja?! A aká som? Som len uprimna. 😀😀😀 A nie nech dojci kludne koľko chce a hlavne kolko chce dieta. Ja som tiez tak dojcila. Neplet sem dojcenie.
Akoze co si myslís ze by som hľadala podla nicku tvoju adresu?!👍😂😂😂😂
Aj ty sa maj fajn.

jakreb
8. únor 2021

@normalnimatka Presne ako píšeš. 3rocnemu dieťaťu sa to dá pekne vysvetliť...

codal
8. únor 2021

Podle mě si prodělala "trauma" z toho pádu a boji se a potřebuje něčí přítomnost. A to zmizí jen tak, že zase nabude jistotu, kterou jí podle mě v tuhle chvíli můžeš dát jen tak, že budeš s ní. Je to náročný, chápu, ale podle mě to je jediná cesta, jak jí pomoct být zase v klidu.
U nás máme teď třeba období, kdy se nám stala taková blbost, která taky teď změnila dceřino chování. Doteď byla úplně v pohodě, neměla problém vyběhnout na zahradu sama, nijak si mě nehlídala, ani žádnou větší separační úzkost jsem nezazila. Teď se nám stalo to, že jsem oblékla holky a poslala je na zahradu s tím, že já půjdu druhým vchodem, abych pustila kočky. Ona mi to sice odkývala, ale asi mě nevnímala. Proběhla jsem domem do garáže, pustila jsem kočky, vyjdu ven (otázka asi minuty) a slyším šílených pláč. Ona stála u hlavních dveřích a strašně plakala, myslela, že jsem se jí ztratila (jsou ji 4,5roku). Od té doby nemůžu jít ani na záchod,aniž bych jí o tom řekla, i když se hraje v pokojíčku, tak mě po par minutách volá, jestli tam jsem. Prostě to v ní je, ta minuta, kdy nevěděla, kde jsem, ji tak vyděsila, že teď prostě potřebuje pořád kontrolu. Takovéhle věci se stávají a chce to čas a trpělivost, než to zase přejde. Podle mě je to u vás podobný případ.

petrasipkova1
8. únor 2021

Dcera taky když jsme ji udělali pokojíček v něm spokojeně spala sama ještě před 3 rokem a potom asi ve 3,5 už nechtěla a doteď spí se mnou, máme přes celou místnost postele a spí s nama obě deti. Ideál. Jinak taky máme schody a branku už ani nezaviram, děti v noci nikam nechodí. A večer když se malý vzbudí a já jsem dole, tak si normálně schody sejde, na jaře mu bude 3. Ale rozhodne bych je nikam nezamykala, pokud to vi, musí to být pro ni strasne. Moje dcera by se teda nikde zamknout nenechala, bála by se, ze nebude moct za mnou přijít, ze někam odejdu, rozhodne by neusnula někde zamčena, a já ve 30 asi taky ne.

Strana
z3