icon

Jak naučit dítě zase spát samo?

8. únor 2021

Ahoj holky, omlouvám se za anonym,ale stydím se... Dcera 3roky mi sama usínala v postýlce. Ano,v postýlce. Postel má,ale spíš v ní dělala blbosti a spát v ní nechtěla. Bohužel,se nám stalo,že (nevím co ji to napadlo) prostě přepadla z postýlky. Takže nemocnice, slabý otřes mozku 😔 v nemocnici jsem byla s ní a v těch jejich postylkach spát nemohla,právě aby zase nespadla,takže spala se mnou na posteli. Doporučila nám to i Dr. Po návratu domů,jsme tedy postýlku přenechali mladšímu a dcera,že půjde do postele. A najednou problém. Pořád u ní musí někdo být. Když ne,tak řve a hysterci. Ani mladší,když je s ní v pokojíčku,moc nepomáhá. Ještě s budí na mlíčko a když k tam přijdu tak už je to špatně a po odchodu stojí za dveřmi a řve. Nemáte někdo radu nebo zkušenost? Do té nehody spala sama bez problémů. Ještě mi při odchodu řekla papá 😁 a teď tohle.
Navíc máme pokoje v patře, takže musím zamykat,aby nespadla třeba ze schodů. Děkuji

Strana
z3
autor
8. únor 2021

@jajulin to vím taky,ale jak bys spala s vědomím,že ti někde sletí ze schodů? Do postýlky už ji nedám. Nehodlám s ní být zase ve špitále. Proto má postel. V pokoji u ní má chuvicku i kameru.

normalnimatka
8. únor 2021

co by padala, když bude spát v ložnici s váma? a jakmile se něco v chůvičce zašramotí, doběhneš za ní. tudíž ze schodů nespadne

autor
8. únor 2021

@normalnimatka tak znovu. V ložnici nespí od roku a půl. Od roku usíná sama a od roku a půl má svůj pokoj,sama v něm spala i usínala a nebyl žádný problém. Mladšího v pokoji nemá. Když se mladší vzbudí tak vzbudí i jí. Tak to je od narození mladšího. Její pokoj ji vyhovoval. Obrat přišel až po tom pádu.
Jinak pravidla na u zadele. Takže můžu,vysvětlovat,slibovat,hrozit,cokoliv. Prostě dělá blbosti až má světlo nebo tmu. Takže pak prostě skončí zase u sebe v pokoji a kolotoč začíná na novo. Takže na otázku co si vybere je prostě varianta,že se radši bude vztekat teď u sebe. Takhle situace je poslední týden. Není to otázkou měsíců.

autor
8. únor 2021

@cikitkapb tu postel přestěhovat nemůžu. Jednak je velká a jednak i kdybych ji narvala do ložnice a přirazila ji k posteli,jak pak budu vstávat k mladšímu? Navíc n vím kam bych pak teda mladšího narvala s postylkou.

autor
8. únor 2021

@klokanka31 tak určitě. Určitě víš,jak to u nás bylo a je. Jaké máme v domě možnosti ATP.

autor
8. únor 2021

@sajul ne,nikde sama nebyla. Všechno absolvovala se mnou. Ono to není tak,že by na mě byla fixovaná. Teda do teď. Do teď totiž byl jen táta a mě odsunula. Začalo se to měnit před Vánoci. A až teď to teprve nabralo tyhle grady. Chápu,že tam bude nějaké trauma,tak to s ní zkusím nějak zpracovat.
Zkusím ji nějak zase postupně učit spát sama a nechám ji malého v pokoji,aby věděla,že je tam s ní. Ty schody zkusím nějak urychlit a snad se to srovná.

klokanka31
8. únor 2021

Ale vždyť to tady pořád čtu - tohle nejde, tohle ne, atd. Každé dítě má určité fáze, tak teď nechce být sama no... Neměla bys být teda ráda, že když předtím chtěla jen tátu, teď chce i tebe? A jak jsi psala že tvůj chlap dělá na 3 směny, tak třeba na odpolední se vyspí i když by k malé vstal ne?

autor
8. únor 2021

@klokanka31 a proč asi? Třeba proto,že jsou spoustu věcí už zkousela? Takhle to funguje? Že když někdo něco zkouší horem dolem,popředí pozadu a prostě to nefunguje nebo je to ještě horší,tak se vymlouvá? Jako vážně? Kdo jsi,abys mě soudila? Myslíš,že mě je to jedno? Pokud by bylo,tak to asi neřeším.
Jinak chlap mi vstává ráno v 5 s mladším, protože když jsem u dcery,tak s ním někdo vstát musí. A ne,takhle brzo mi prostě děti vstávají od narození. Mladší v 5 a dcera v 6-6:30. Ne,nechodí brzy spát.

klokanka31
8. únor 2021

Jsi asi přetažená. Do mě se nepouštěj, já ti chtěla navrhnout co by nebylo špatný zkusit. To je celý.

normalnimatka
8. únor 2021

no a co, že nespí v ložnici od roku a půl?🙂 tak ji prostě přestěhujte zpátky. teď to situace vyžaduje jinak, i když jste si zvykli na luxus, že usíná a spí sama. pro většinu dětí je to utopie.tak buďte rádi, že doteď to šlo.

nemusí v ložnici bejt v postýlce přeci. dejte na zem malou matraci a je to. ta se tam snad vejde i s postýlkou mladšího, ne? jinak já si taky myslela, že bude mladší budit staršího, ale většinou se nevzbudí. stačí reagovat rychle, aby mladší nezačal nějak extra nahlas řvát, a i když něco kňourne, ne vždycky se starší vzbudí. a to byl jako extra budivý dítě na zvuky, když byl malinkej.
a ne, pokud je černočerná tma, dítě fakt nezvládne trojčit. zkus udělat ÚPLNOU tmu. zakrejt okna tmavou tlustou dekou. si povíme, jak při tomhle tvoje dítě něco blbne. to technicky nejde.

k tomu jak píšeš, že ji prostě zkusíš zase naučit, ať usíná sama, já bych se na to vykašlala. všechno má svůj čas. nedělej to na sílu, což nevim, jak bys jinak dělala, když už si vyyzkoušela všelicos.
co večerní rituály? ptala jsem se na ty pohádky. je důležitý ten čas před spaním trávit spolu. pohádky, povídání, mazlení.

fyii
8. únor 2021

No zasadne bych deti nezamykala, ale dala zabranu na schody jak nahore tak dole. U nas to takhle funguje uz roky. Na posteli mame taky zabranu proti padu. Lehnu si s nima a kdyz usnou odchazim.chce tocas zvyknou si, je jeste mala

autor
8. únor 2021

@normalnimatka už když se mladší narodil,tak nebylo možné mít obě děti v ložnici, protože jak se mladší vzbudil,tak dcera okamžitě spustila. A i teď ji prostě vzbudí 😔Takže jsem s mladším pak spala stabilně v obýváku a táta s dcerou v ložnici. Pokud měl noční,tak tam spala sama,pokud odpolední,tak sama usínala a spal tam s ní táta a pokud ranní,tak šel táta spát,až když ona už spala. Pak jsme se přestěhovali do domu. Ve chvíli co zjistila,že má vlastní pokoj,tak s námi ani být nechtěla. Byl jen její pokoj a hotovo.....
S tou úplnou tmou to zkusím. Sice to bude zajímavé chystat mlíko a prebalovat v takové tmě,ale zkusím.
Ano,chtěla bych ji to zase naučit,ale taky nečekám,že to bude za den nebo týden. Prostě si nakoupím energetaky a hold to nějak dám.
Večerní rituály.... Vykoupat,pak večeře, čtení pohádek nefunguje,dělá u toho kraviny nebo bere knížku z ruky. Takže max prohlížení knížky a jinak má pohádku mluvenou celou noc. Teď aktuálně se s ní kouknu na večerníčka u toho se mazlime atd. pak teda mluvená pohádka,když já jsem u ní,aby usnula a pak se znazim vytratit. V noci už je to horší.

autor
8. únor 2021

@fyii jenže ona mi tu zábranu přelézá. Máme ji ve spodním patře a už jsem ji tam nachytala 😔 dole ji uhlidam spíš než nahoře a ještě v noci.

fyii
8. únor 2021

Vyfotim ti masi zabranu a neprelezlmi to nikdy nikdo ani pes, to by se celkem nadreli vsichni.. ma to urcite metr na vysku

autor
8. únor 2021

@klokanka31 já se do tebe nepoustim,to by vypadalo jinak. Já ti zase říkám,co jsme zkusili,co fungovalo,spíš teda nefungovalo atd. To je taky celý

autor
8. únor 2021

@fyii nahoru dobrý,my to tak máme taky. Ale mě jde o hořejšek. Tam máme dveře a za dveřmi hned schody. Dole v patře máme zábranu jako máš ty a hned vedle druhou, protože zase máme schody dolů a tam jsem ji chytla,jak se to snaží přelézt

fyii
8. únor 2021

No me na to parkrat taky stoupli, ale je to vysoky takze nemaji sanci to prelez. Kazdopadne jsem jim to hned vysvetlila, ze tohle je zakazany a koho tam pricapnu, tak at si pripravi prdelku. A z toho maji oba respekt. Ne ze bych je bila, ale staci jim to "ujasnit". No nahore kdyz mas hned dvere, tak tam zabranu uz nedas. Ale ber to tak je to na chvilku, mala ma 3, neni uz tak mala, aby nepochopila, ze by mela velky bebi, urcite je dobry tam primknout, ale nenechavat ji tam samotnou zamcenou. Jo jinak svetlo na schody se da koupit i nejaky ledkovy na baterky, co se tam jen prilepi a reaguje to na pohyb, kdyz jeste nedosahne na vypinac. Ona z toho taky vyroste, holt to nudes muset prezit, ale bezpecnost je u nas na prvnim miste, kdyby cokoliv.

klokanka31
8. únor 2021

Chystat mlíko a přebalovat můžeš jinde, mimo ložnici... Aspoň mladší nevzbudí starší...

autor
8. únor 2021

@klokanka31 cože? Promiň,ale to je pěkná kravina. Takže já si vlastně rozjacnim obě děti? V noci,když budeme všichni v ložnici a po tmě,a mladší se vzbudí na mlíko,tak já ho mám vzít n kam jinam,tak udělat mlíko,prebalit a pak ho dát zpátky? Joooo to by mi pak určitě usnul. O tom,že dcera by šla okamžitě se mnou ani nemluvím,takže pak diskotéka u uspávání super. Dobrý nápad 🤦🙄 pak se div,když napíšu,že to nejde

klokanka31
8. únor 2021

Já nevím ale proč ve všem vidíš fakt tragédii? 😮Když jsem kojila tak jsem zůstala s malou v ložnici, ale když přešla na sunar, tak jsme spolu šly do obýváku (spojený s kuchyní), nachystala jsem mlíko, přebalila, a šly jsme zas do ložnice do postýlky. A usnula. A neříkej mi že když vezmeš mladší a potichu z ložnice odejdete, tak se starší hned vzbudí.

normalnimatka
8. únor 2021

tak v noci radim nepřebalovat.... to si myslim, že fakt není potřeba.
a mlíko asi předpokládám děláš tak, že máš teplou vodu v termosce,a studenou vodu, a jen smícháš s mlíkem na správnou teplotu..nebo ne? to není zas tak na dlouho.. můžeš zkusit rychle čapnout dítě, a jít namíchat vedle, a pak když dáš flašku, tak držet dítě s flaškou v puse a přejít do l ožnice zpátky.

autor
8. únor 2021

@klokanka31
@normalnimatka holky,jak ho vezmu z postýlky tak je prostě konec a už mi spát nebude 😳 takhle jsem si už párkrát naběhla a pak jsem s ním byla od 2 do 5 vzhůru, protože prostě neusne.
@klokanka31 a ano budeš se divit,ale opravdu se vzbudí. Není to o tragédii,ale píšu to tady pořád dokola. To,že tobě hned prcek usne,neznamená,že musí každý.
@normalnimatka není potřeba prebalovat? Tak ho mám nechat aby se pak třeba po hodině vzbudil s řevem protože má narvanou plinu?

autor
8. únor 2021

Holky díky všem za názory. Snad to nějak zvládneme.

normalnimatka
8. únor 2021

tak v noci děti zpravidla jen čůraj. já bych prostě nepřebalovala. ta plína to vydrží. a dítěti je jedno, jestli je plína trochu počůraná, nebo hodně. v tom fakt těžko můžou vidět rozdíl.

normalnimatka
8. únor 2021

já bych řeka, že nejvíc se děti probuděj právě u toho přebalování. kdybys dítě jen čapla, dalam u flašku do pusy, tak se zase uklidní.

autor
8. únor 2021

@normalnimatka promiň,ale nenacham dítě pocurane. To fakt ne. Navíc normálně udělám mlíčko,dám mu ho a u toho prebalim. Jak ho vezmu z postýlky je konec. Jestli si nechavas nebo nechávala si děti pocurane,je to tvá věc. Já v tom to dítě nenechám.

jakreb
8. únor 2021

@normalnimatka
@klokanka31 Tu dievčatá žiadna rada dobrá. 😂😂😂Uz ste zle lebo dieta v noci neprebalite....😀
@autorka Tebe niet ani rady ani pomoci.. bohuzial. Veď ak ma v plienke len ciknute netreba riešiť, je ine ak ma plnu plienku. Teda podľa toho vo používas-ak latkove je to ine. Btw.kolko ma mladsie?

autor
8. únor 2021

@jakreb neřekla jsem,že je někdo zlý nebo špatný. Jen prostě nenechám dítě v mokru. A jak ty říkáš cvrknute pliny neřeším. A mladší má rok a čtvrt

jakreb
8. únor 2021

Ak používas napr.Pampers tak po jednom vyčurani nie je dieta v mokrom ani po dvoch. Ale to ako matka dvoch detí hádam vieš.
Ďalej dieťa po roku uz nemusi v noci jesť.

klokanka31
8. únor 2021

@jakreb Tak když už náhodou malá ze spaní kňourá a vidím že má plínku hodně počůranou, tak jí přebalím, nenechám ji v tom, ale já mám štěstí že malou to přebalování neprobudí, když na ni dělám ššš☺

Strana
z3