Jak naučit roční dítě na nočník a být bez plen?
Dobry den
Chtela bych se poradit jak mam dceru naucit aby si rekla ze potrebuje na nocnik je ji rok a na nocnik ji davam od 6 mesicu co sama sedi ale proste si stejne nerekne a plena je pocurana
Nebudi se ani se suchou plenou ,
A kdyz ji doma necham chvili bez pleny tak cura kazde 2 minuty 🤷🏻♀️ Tak to mam za ni behat a drzet pod ni nocnik kdyz tak casto cura
Tchyne mi rekne ze obe deti byli do roka bez plen . Ale kdyz se ji zeptam jak rekne no musime ji zacit uz proste vysazovat na nocnik 🙄 ale vsak to delam od 6 mesicu to ji tam ma vysazovat kazdou pul hodinu? To se nehnu ale z bytu
Mama mi taky rekne ze ja i bracha jsme byli do roka bez plen ale jak to udelat mi nerekne ..
Ja se bojim ze me budou mit za neschopnou ze jsem to nedokazala ji mit bez plen
A jak jste to delali kdyz jste nekam sli dali jste plenu nebo ne ?
@nnikola24 je to hloupost,nakopak mam zkusenost,ze pozdeji odplenkovane dite je pak vice v pohode ani se nepocurava,protoze uz prislo to uvedomeni,nakonec predbehne ty deti,ktere na ten nocnik chodi uz od roka a pak maji plenu na noc jeste ve 4 letech...
Jsi troll, už to tu bylo.
@felixfelicis v roce oba do nočníku kakali. Takže s efektem! Čas jsem nadsadila. Může to být i dřív
@drakenn Jako že si i sami říkali?
Osobní zkušenost - první dítě bez jakýchkoliv dramat v cca 20ti měsících bez plen. Druhé dítě až kolem 2 a půl let pochopilo, proč to.. co to. První bez nehod - ani nic neříkala, prostě si chodila sama. Druhé dítko klidně i kolem 3 let měla občas nehodu. A to jsem ani jedno nevysazovala, nedržela na nočníku.. Je to povahou.. já mám každé dítě úplně jiné,takže mě to vlastně ani nepřekvapilo😄
@felixfelicis jj, oba dva
@drakenn Tak to jsou dobří. My jsme počkali, až dají najevo, že už plinu nechtějí, a cca ve 22 mesicich to pak byl rychlý proces. Nejmladsimu bude rok a půl a nemám pocit, že by mě to, že nosí pliny, nějak omezovalo (kromě špatného svědomí z produkovaneho odpadu). Takže mi vysazovani vzdycky přišlo jako zbytečná práce navíc...
@felixfelicis využila jsem pravidelností ve vylučování, chodili většinou ráno po mléku, což má takhle hodně dětí. Takže to byla rychlovka a jim i vadil hovnous v pline.
No my v rodině máme všechny děcka odplenkovany brzo díky té práci s nocnikem. Vysazovat, ukazovat, chválit. Jsme si tak nějak radily a povzbuzovaly se navzajem. Já osobně si myslím, že dnes se v tomto děcka podceňují, nepracuje se s nimi a taky v tom vidím jistou pohodlnost matek. A o té zmiňované ekologii nemluvě.
@drakenn Jo, asi jo, jsem pohodlná, když vím, že můžu mít hotovo za 14 dni, tak nevidím smysl v tom vysazovat několik mesicu. U mě v okolí to právě vyšlo víceméně na stejno, kdy kdo začal, do cíle dorazili vsichni plus minus stejně🙂 Ekologii chápu, ale u starších dvou jsem latkovala, takže to mě netrapilo.
Tak z vlastní zkušenosti vím, že odplenkované dítě v roce, se klidně počůrá ještě v 5 🙃😑. Na mně tohle zanechalo následky, které si vybavuji ještě teď 😉. Netvrdím, že to nejde nebo není možné. Ale pod tlakem to nepřinese ovoce.
Zkušenosti s vlastními dětmi, nechávám to na nich.
Ono dřív byla jiná doba a teď je také jinak doba. Já bych jí určitě netrápila a ještě s tím počkala přece o nic nejde ne ? Do školky ještě nechodí tak bych to neřešila. A pod nátlakem to nepůjde vůbec.
Tady kdyžtak něco pro přečtení 😉.

@baraskaska Nebo je mozne “odlenkovat” jako jedna moje znama. Proste diteti prestala davat plenu, cca 10 nehod denne neresila a prohlasila, ze mala je odplenkovana. Tak urcite...