icon

Jak obnovit důvěru po traumatické operaci dítěte?

15. pro 2022

Zdravím všechny maminky, zkusím vysvětlit situaci..s mojí holčičkou máme opravdu krásný vztah,chápeme se,rozumíme si i když mě někdy zkouší asi stejně jako všechny dvou až tří lété děti..minulý týden jsme byly v nemocnici ,kde dceři museli vyoperovat pod celkovou narkozou uzlinu na krku..pořád vidím jak ji vezou v postýlce na operační sál a ona tak šíleně plakala ,tolik se bála a já tam nemohla s ní..pak trpěla, bolí jí to a léky odmítá,musíme je dávat násilím..je přecitlivělá a já cítím,že jsem ji zranila..vždycky když plakala byla jsem tady pro ni,pak jsem ji nechala napospas těm zlým cizím lidem co jí udělali auva..je jiná,chci to napravit a nevím jak..jsem šťastná,že je v pořádku,rána se hojí,všechno dopadlo dobře,ale náš vztah utrpěl..operace byla nutná..tolik to bolí..existuje pomoc?Máme jít k psychologovi?Zdají se mi sny jak z malé kape krev..mám trochu potíže i sama se sebou,manžel se mě snaží držet..mysleli jsme že po operaci bude všechno pryč..že to už pak bude dobré..ale není..

Strana
z2
cattus
16. pro 2022

Souhlasím s tím, že dítě je zrcadlem rodiče. Vidím to sama na synovi, že když nemám náladu, i on je podrážděný, nepříjemný. A občas to nastavené zrcadlo je příjemné, protože vlastně vidím, jak mě vidí okolí.

kristyn86
16. pro 2022

@kolibricek36 Ja jsem byla ve 2,5 letech v lecebne. Na 2 mesice. Tez bez rodicu. A nepamatuji si z toho taky nic. Jen znam z vypraveni a fotek.

kolibricek36
16. pro 2022

@kristyn86 no právě, že děti si to nepamatuji. Prostě vyroste.

helach
16. pro 2022

Plně souhlasím s příspěvky výše. Musíš si to zpracovat v sobě a přistoupit k tomu jinak. Dítě ti neduveruje, protože z tebe cítí nejistotu. Já mám zkušenost s dvěma operacemi u syna, to byl ale menší. Mohla jsem s ním jít před sál. Dost mě zaráží, že dceři zřejmě nedali premedikaci, která by ji zklidnila už na pokoji. U nás byla pooperační péče dost náročná a já špatně snášela, že to musím dělat na sílu. I později třeba při odsávání rýmy, bylo mi to proti srsti. Až když jsem změnila postoj, syn u toho přestal vyvádět. Nesmí vycítit stín pochybnosti a pak nám plně důvěřuje, že je to pro jeho dobro. Ve 2,5 letech toho už dost zvládnou pochopit.

foxietrixie
16. pro 2022

Ahoj, tohle asi bude ode mě tvrdé, ale problém máš hlavně ty. A přenášíš to na dítě. Malá není první ani poslední dítě, které je nemocné a po operaci a můžu tě ujistit, že takto malé děti rozhodně tak komplexně a dlouhodobě nepřemýšlí. Žijí okamžikem. Takže jestli si nechceš zničit vztah a důvěru, dej se do normálu a přestaň malou stresovat svými psychickými stavy - to jí škodí víc než jednorázový zákrok i fyzická bolest.

Strana
z2