icon

Jak u hodně malých dětí pojmenováváte pohlavní orgány?

tyf
23. říj 2014

Zajímalo by mě, jak u hodně malých děti pojmenováváte pohl. orgány? U kluků je to celkem jednoduchý, prostě piňdík 🙂 ale co u holky? Tchýně mi klade na srdce, že se nemají nijak eufemizovat a nazývat pravými jmény, ale přece nebude říkat dvouleté holčičce, musíme umýt vagínu 🙂

Strana
z4
lenya79
28. lis 2015

@caboonek ano, ja vim jaka byla otázka.... jen me zajímá od kdy je dite "velke"? A kdy nastane ten
okamžik, kdy misto pindika začnete používat penis? ...podle me je to divne, když nekolik let pouzivate nějaký vyraz tak pak ze dne na den to změnit...jako ode dneška uz jsi velkej kluk tak uz nemas pindika, ale penis 😀....

abekara
28. lis 2015

@lenya79 Mně na tom nepřijde divného vůbec nic, malé dítě spinká, hajá, papá, ale i z těchto slov prostě vyroste.

Navíc u dívek je opravdu problém s tím termínem, vážně si neumím představit učit holčičku rovnou říkat vulva (a vagina není správné označení vnějších částí ženských pohlavních orgánů, jak již zaznělo). 🙂

lenya79
28. lis 2015

@abekara aha, tak u nas jsme nepouzivali (nebo jen minimálně) hajani, papání apod...
jinak souhlasim, že u holky je to těžší, s tim bych asi taky mela problém...ale na synuv dotaz jsem řekla, že mam rodidla a prijmul to jako fakt....my máme kluka tak není co řešit tam je to jasne dane

achjonetusim
28. lis 2015

@lenya79 Promiň, ale když na te přijde řeč s mužem, kamarády,... ty říkáš penis?! Neumim si to představit 😅

lenkalenulka
28. lis 2015

Kačuka a pindik 😀

lenya79
28. lis 2015

Záleží v jake je to situaci a souvislosti, pokud se bavime třeba o zdravotním problemu nebo něčem vsznem, tak ano. Pri vtipkovani apod. samozřejmě ne

michaela_2
28. lis 2015

Teda, říkat u holky kačenka, mi přijde hrozný 😀 - vzhledem k tomu, jak populární je to u nás jméno.
My říkáme normálně, že myjeme zadeček a Adrianka sama začala říkat - ještě zepředu - předeček 😎. Výraz vagína jí určitě naučím dříve než v 10 letech, ale aby to znalo už 3leté dítě, mi nutné nepřipadá. To pak se ty děti nebudou už vůbec nic učit, nic poznávat.

U syna normálně - pindík. Ale tam už mi i ten výraz - penis, naskakuje tak nějak přirozeněji, než u holek ta vagína nebo vulva....

lucyen87
28. lis 2015

já používám slova pindík a pipka (pinďa a pipinka), mám dvouleťáka, takže pro toho je to takhle ideální 🙂 ale taky jsem dlouho přemýšlela, jak pojmenovat holčičí přirození, z okolí znám pojmenování kačka, julča, no prostě normální jména, což se mi nezdálo úplně vhodný...

nataly007
28. lis 2015

U nás to byla u holky prcka a u kluků říkali rodiče vrabčák (fakt netuším, kde na to přišli). Zadek byl zadek. A správné názvy jsem věděla od školky, chodila jsem do soukromé a tam bylo něco jako sexuální výchova. Řešilo se, odkud se berou děti atd., akorát jsem sama výrazy jako penis apod. jako malá nepoužívala, nějak to pak s věkem přišlo samo. Jinak jsme doma měli hromadu encyklopedií, atlasy těla a nějakou tu knížku o dívkách pro dívky nebo jak se to jmenovalo, a to jsem měla přečtené ještě na prvním stupni. Takže správné názvy jak mužského, tak ženského těla a takové věci, jako co je to spermie, ovulace, menstruace nebo děloha jsem nejpozději v 9 letech znala, přestože jsme v dětství používali ty zdrobněliny. A při mluvení s partnerem a kamarádkami používám normálně výrazy penis a pochva (pro tu část uvnitř). Ale to je asi tím, že jsem biolog a většina kamarádek a kamarádů jsou z oboru. 😀

xmele004
28. lis 2015

To je vtipna diskuze :D prekvapilo me, kolikrat se tady objevilo "prcka, prcina" to me prijde hrozne prisprostly :D Jinak u nas pindik a julina, pipina... nikdy jsem nad tim nejak nepremyslela (detem je 7 a 8)

lenya79
28. lis 2015

naše babička říkávala lulánek 😀 😀 😀

rituska88
28. lis 2015

Tak my říkali pindík, ale postupně se z toho stal pinďa nebo šulínek, já většinou říkám při koupání: umyjeme šuliho, pytlíka, zadeček... A Pepulka říká lulííí 🙂

kami1984
28. lis 2015

Pindík a pipinka a dupka nebo zadeček🙂)

kami1984
28. lis 2015

@bunny123 já jsem z Orlové a tohle slyším prvně🙂)

adelinkkaa
28. lis 2015

my říkáme šulínek,šulda a zadeček.Holčičku nemáme a všechny názvy ženského pohlaví mě přídou zatím divný 😀

stazina
28. lis 2015

Díky holky, při přečtení stránek jsem se moooc pobavila🙂

veverun
28. lis 2015

Taky jsem se zasmála... jedna moje babi, když jsem já byla malá, říkala "utřeme dupku". Ovšem když jsem pak jako dospělá slyšela příměr "je tam tma jak v dupě u mužina", pochopila jsem, že to je spíš označení pro zadek. Mamka používala "prcku" a u kluků "cvrčka" . Já používám asi nejběžnější "pindík" a "pipka". Ale když chci syna poškádlit, řeknu mu "zapni si poklopec, ať ti nevypadne sportovec" 😀

jbzirafa
28. lis 2015

Ocásek . Asi se to bude měnit. Zatím tomu synek ještě nerozumí. Ale mě to baví. 😉

evulina77
28. lis 2015

no my doma říkáme u mytí, že umyjemu pipinu a zadek. U kluků bych asi užila termín pindík. Nevím, ale penis mi příjde takový nějaký divný 😀

brokovich
29. lis 2015

U nás doma ee říkalo šulinek a božka. U manžela se říkalo penisu tonda. Ale mně osobně vadi nazývat pohlavní orgány křestními jmény, takže pro synka něco budu muset vymyslet. Pinďour a Sulin mi přijde hrozny, skoro jako bych říkala čůr.. 😀 Pinďa je ten ze Ctyrlistku a pindik k říkáme pěšci v šachu,. Tak uvidíme. 😀

mythologist
8. led 2016

Fanfulín. Je to z anglicke terminologie montessori genitals for beginners and underage a vychazi to z podstaty veci: full fun. Nebo ne? 😉

terkaz
8. led 2016

Pizduch, pindik...
Pipinka 😀

nerreidda
8. led 2016

@terkaz pizduch 😀 to je dobré 😀

petzy
8. led 2016

Říkáme pindík a u holčičky budeme asi říkat pipina

kulatakosticka
8. led 2016

Pinďa a pipinka 😊

spes2009
8. led 2016

My v tom máme jasno 😉 Kluci mají pindíka a holčičky pinďulku a malou (čerstvě 2) toto téma moc baví. 😀 😀 😀 U manžela v rodině se pindíkovi říká střapeček.

kulatakosticka
8. led 2016

@markyska88 jojo, to jsem slyšela pořád, že si mám umýt škatuli 😞 jak já to nesnášela (slovo škatule, ne mytí)

kulatakosticka
8. led 2016

@lenya79 já myslím, že fajn čas je třeba u předškoláků tak 5-6 let, kdy se zajímají už víc o věci, že se to může zmínit, ale odmítám niminu u přebalení říkat, že mu očistím penis...

effka84
8. led 2016

Jé tak jsem vás holky přečetla a my teda máme lumpíka😀 a u holek říkáme pipinka.

lenya79
12. led 2016

@kulatakosticka tak ono asi záleží, jak které dítě, ale můj čerstvě 4letý syn se o lidské tělo zajímá cca půl roku a to opravdu do hloubky, zajímá ho jak co funguje a velmi rád si prohlíží knížky s lidským tělem, takže o něm ví už docela dost.... a vzhledem k tomu, že už došlo i na vysvětlování pojmů jako spermie, děloha a minulý týden jsme řešili moji menstruaci, tak mi přijde jaksi mimo mísu mezi těmito pojmy něco pak pojmenovávat jako "škatule" nebo "ocásek či lumpík" 😀 Pro mě je to také jednodušší věci nazývat pravými jmény a né si něco přiblblého vymýšlet... a myslím, že i do budoucna je to fajn, protože o sexu asi budeme mluvit ještě dost a pak mi to nebude trapné, když už takhle od malička otevřeně o tom mluvíme s použitím správné terminologie..... A třeba v legraci taky říkáme "pinďour", to né, že bysme furt jen "penisovali" 😀 , ale pro mě je důležité, že ten správný název zná, ví, co to znamená, a že ho dokáže používat bez ostychu

Strana
z4