icon

Jak ukončit kojení?

ala884
26. únor 2018

Dobrý den, můžete mi poradit, jak ukončit kojení? Malý má 13 měsíců, kojím i v noci, flašku nechce. Usínáme u prsa, což si taky říkám, jak se odnaučit? Díky za zkušenosti.

Strana
z3
ishumisz
28. únor 2018

@ala884 mam taky stale kojenou holku(20m) a ted jsem tehotna. V zacatku. Ale kojit chci dal. Uvidime, jestli budu mit mleko cele tehotenstvi a jak se k tomu postavi mala. Se pozna jestli jde o mleko nebo o kontakt. 😀 Ani jedno ji brat ale nechci. Nemyslim si, ze by to mel byt problem.

ishumisz
28. únor 2018

@alischkar no jasne, to dite zjisti, ze za nim nikdo neprijde a ze nema cenu rvat, celkem rychle. Ale podle me to po psychicke strance neni uplne dobre, ale to ukaze az cas.. ja bych to svym detem proste nemohla udelat, i presto, ze jsem mela prvni pul rok fakt dost narocnej.

astyna
28. únor 2018

OT: mě příjde zvláštní, že plno holek se na dítě těší, fotí se břuchem, sdílí každý prd a po narození se dítě šoupne do postýlky a pak se diví, že dítě řve. Jak by vám bylo, kdyby vás někdo pořád objímal a pak najednou řekl: tak a nyní spíš takhle. Já bych řvala taky.

Mám 2 kluky, ten druhý je hodně kontaktní, spí se mnou od narození, v košíku i v postýlce brečel, na posteli se sklidnil. čím to asi tak může být...

Omlouvám se, nechci se nikoho dotknout, jen mi to příjde paradoxní.

alischkar
28. únor 2018

@ishumisz Čas už to ukázal - malá usíná okamžitě, s tím že řekne pápá, otočí se na bok a je tvrdá. Odpadá každodenní uspávání, kdy řvala na rukách i půl hodiny v kuse. Nikdo není ve stresu, všichni jsou spokojení a to je určitě lepší. Po psychické stránce je to normální, zdravě kontaktní, hodné batole, které normálně prospívá.
A ano, od narození spí ve své postýlce, a jsem za to ráda. Určitě si kvůli tomu nepřipadám nijak špatně. Teď jí rostou zuby, tak je půl noci s námi, a my oba vstáváme dokopaní a nevyspaní. Už ať je to zase v normálu.
Pořád platí, že jaké si to člověk udělá, takové to má.

ishumisz
28. únor 2018

@alischkar Tak to cas neukazal jeste nic, tohle se projevi az kolem puberty nebo pozdeji.. ale to si samozrejme nikdo dohromady neda..

astyna
28. únor 2018

@alischkar

Ty já jsem nikdy taky neuspávala. Prostě pusa, položím, rozsvítím lampičku, povídám a je to. U toho si pak čtu, dítě na mě kouká a pak se otočí a spí. Mě třeba máma taky nechávala vyřvat a dodneška k ní nemám takový vztah, jako k ségře, která mě chodila pochovat, protože jí mě bylo líto…Jestli je to z toho, neví, mamka už byla starší rodička, chtěla večer mít klid, tak mě jen dala do postýlky a odešla. Já tam řvala prý i dvě hodiny v kuse….

ishumisz
28. únor 2018

@astyna na tom by neco mohlo byt😀 Nemam nikde zadne tehotenske fotky, ani s ditetem se nevystavuju a mam to presne naopak 😀

alischkar
28. únor 2018

@astyna Ty jo, dvě hodiny? Já jsem vydržela maximálně 15 minut, pak už jsem pro ni šla... To se nedivím :(
@ishumisz Tak jestli bude po mně, pubertu už jí stejně nic nezachrání :D
A je pravda, že čím víc fotek na netu, čím víc zamilovaných nápisů kolem toho, tím víc to v reálu skřípe. Ať už s dítětem, nebo v partnerství.

ala884
autor
28. únor 2018

@ishumisz a kdo nechává dítě řvát? To jsem tady v debatě asi nepostřehla.

ishumisz
28. únor 2018

@alischkar Tak ja nemyslela, ze bude delat vsecky ty lumparny, co jsme delali my. To k puberte patri. 😀 Ale kdyz se tak koukam kolem.. nasili a podobne veci, lidi cim dal vic psychicky naruseni a tak.. to podle me koreni prave uz takhle brzy, a samo nasledne i dalsi detska leta, moc prace, nevenovani se a tak..

@astyna tohle mi ted v 85 priznala moje babicka, ma to podobne, i pak v dalsich letech, ze nemela temer zadny fyzicky kontakt a hrozne ji to mrzelo a i pak mela blok u ostatnich.

ishumisz
28. únor 2018

@ala884 alischkar pise o estevillove metode.. to se bez rvani obejde minimalne.

ala884
autor
28. únor 2018

@ishumisz jo, vím o čem to je, na to bych osobně neměla. Mohou být dobře věci ty, u kterých dítě brečí?

ala884
autor
28. únor 2018

@ishumisz nic ve zlém, ale asi žiju v jiném světě, naštěstí jsem od nikoho neslyšela nic z toho, co píšeš.

ala884
autor
28. únor 2018

@alischkar moc děkuju za zkušenost, opravdu to oceňují a jsem ráda za jakýkoliv nápad. Půjdu na to taky pozvolna. Uspávání mi nevadí. Nicméně je pravda, že rodiče pak nemají moc času sami na sebe a to je taky důležité. Nejde furt skákat kolem prcka. Tak že chápu.

dixi86
28. únor 2018

Já ukončovala v 20 měsících závisláka kvůli těhu a skoro roku bez spánku. I přes obavy to nakonec bylo relativně v klidu. UM nikdy nechtěl, manžel mě vystřídal u uspávání na tři dny(o Vánocích, když byl doma). První noc 15min pláče, ale pak se přitulil a usnul s tatkou, budil se asi parkrat, plakal do 10min, druhá noc lepší, třetí též. Když jsem uspávala já, musela jsem mít 14 dní zalepené prsa, protože kontroloval a chtěl je. Po těch 14 dnech jsme oba konečně začali spát jako nikdy. Takže jsem měla zbytečné obavy. Jediné tedy, co zůstalo, že uspávám, což trvá tak 1-2 hodky jak kdy. Dítě dělá salta po posteli, pak se přitulí a spí. V postýlce usne jen přes den. O víkendu uspává taťka, protože je doma a má ho aspoň chvilku pro sebe.

ala884
autor
4. bře 2018

@dixi86 díky moc, u nás bohužel uspávání od táty nehrozí, neměl by na to v takové situaci nervy. Je bezva se vyspat 🙂

ala884
autor
4. bře 2018

@ishumisz malého jsme měli přes ivf, s kojením na další mohu zapomenout, jasně, zázraky se dějí. Ať je u vás všechno dobré 🙂

dixi86
4. bře 2018

@ala884 tak to pak hodně štěstí, u nás by to bez tatínka neklaplo 🙂 tak slovo vyspat se nebudu znát ještě asi pár let, ale i tak je to lepší, pravda 🙂

monib66
4. bře 2018

@astyna naprosto s Vámi souhlasím. Přítel sice taky párkrát zkusil na mě, že by měl malý spávat sám v postýlce, ale já se nedala. Syn spí s námi už 10m a dokud bude se chtít v noci kojit, nic se na tom nezmění. Sice chápu muže, že mě nemá jen sám pro sebe, ale vždyť na to bude mít celý zbytek života. Teď chci dát maximum synovi a on to chápe 🙂

ishumisz
5. bře 2018

@ala884 tak vetsinou s dalsim ditetem problem otehotnet neni, i po umelem. Opadnou nervy, mas jine starosti a je to driv nez bys cekala.🙂 O to vic bych si to kojeni ted ale uzila.

ala884
autor
6. bře 2018

@ishumisz u nás byl problém v tátovi, uvidíme, jak se dal nebo nedal do pořádku. Dávám si na ukončení kojení 2-3 měsíce, seknout s tím hned, na to nemám. Mateřský pud a takové to - potuleníčko u kojení, to nenahradí nic. Ale mám skoro čtyřicítku na krku a druhé dítě bych opravdu chtěla. Jak jsem do teď furt jen pracovala a pracovala, tak jsem si prodloužila mateřskou, z čehož byl zaměstnavatel zaskočen, čekal, že se vrátím co nejdřív. Prostě mě mateřství dohnalo se vším všudy. Od práce jako makat pro někoho a velet. Jsem se odstřihla. Být s tím malým prckem je fakt super. Vidět jak se rozvíjí, směje, učí se nové věci. Kam se hrabe vzdělání, postavení v práci. Tohle je nejvíc.

normalnimatka
6. bře 2018

@ala884 kojení není antikoncepce, tak bacha:D
zkus ty homeopatika na samoodstav..pokud tě čas netlačí, je to ideální.

normalnimatka
6. bře 2018

@ala884 to je bezva, že ses na práci vykašlala...taky v roce dítěte, to je opravdu brzo.... užívej si, dokud to jde🙂 práce neuteče. pracovat budem do smrti;)

marketa11112
6. bře 2018

Kojim ted 8 mesicni. Jeste chvili budu..dokud bude mlicko a bude chtit. Vetsinu noci spi s nama a navic i trilety syn...toho obcas manzel prenese do postylky a ja dcerku take, abyChom meli i chvilu pro sebe....ale stejne jsou za nejakou hodku u nas....postel jsme kvuli nim rozsirili ze 160 na 210...... A vyspime se vsichni. Syn v noci chce tak 2 x na wc, chodi s tatkou. Ja nekolikrat kojim...
V leze a spanku 🙂)....do roka chci urcite, pak to necham osudu, ale max ve dvou letech koncim... Docela to odnasim fyzicky..

ishumisz
6. bře 2018

@ala884 presne, kojeni neni antikoncepce a ja jsem toho dukazem, kojim temer furt. 😀 Navic pises, ze je chyba u partnera.. Ale vim i o zenach, ktere dokud kojily neotehotnely no(nebo jen shoda nahod🙂
A naprosto chapu, ze si chces dite uzit. Mne je 31 a taky si chci deti co nejvice uzit, ted cekam druhe(max sou 3, ale to asi jen v krajnim pripade 😀) , a vim, ze za deset let uz zadny dite chtit mit nebudu, takze si nebudu moct uz ani vynahradit ten cas, ktery bych ted detem nedala. Navic prvni roky jsou pro dite nejzasadnejsi, buduje se cela jeho osobnost..

ala884
autor
7. bře 2018

@ishumisz tak to náš malý je osobnost až až 🙂, houževnatý po mně a tvrdohlavý taky po mně, hehe. Uvidíme, nějak to dopadne. Jak jsem byla ododlaná, že s kojením skončím, tak se mě zas jaxi nechce. U nás to fakt bude na dýl. Vidíš to, mně bude za pár let čtyřicet a říkám si, že ještě určitě jedno a když se pak samo podaří ještě jedno, tak mi to vadit nebude 🙂.

kejt29
7. bře 2018

@ala884 nikdy nerikej nikdy, dcera pres ivf a v jejim roce jsem zjistila, ze jsem tehotna 😁 Tyden jsem se z toho vzpamatovavala 😂 Kojeni je narocne, ale jeste bych chvili vydrzela. Cim bude vetsi tim lip se pak da zabavit necim jinym. Venku bude tepleji, takze dlouhy pobyt na prochazce bez moznosti kojeni... Je to pak trochu jednodussi 😉

ala884
autor
10. bře 2018

@kejt29 fakt? tak to je super 🙂)))) třeba budeme mít stejné štěstí 🙂. Hehe, už je to nějaká doba a o ukončení kojení furt jen mluvím, nějak se nemůžu oprostit od toho, jak se malý připojí a užíváme si to 🙂.

kejt29
10. bře 2018

@ala884 vstavam k malemu 5x a to ma 5 mesicu. Takze prede mnou jeste dlouha streka. U dcery jsem prestala kojit dost brzo, proste nechtela a flaska sice byla v necem pohodlnejsi, ale v noci teda ne. Sice vstavala jen jednou, ale nez jsem mliko nachystala byla jsem dokonale probrana. Do toho vyvarovani flasky. No tentokrat to doufam doahnem uz do konce jen s prsem 😃😉 A budu drzet palce ✊️

ala884
autor
15. bře 2018

prý se dá i noční kojení nahradit čajem, dítě se pak přestane budit, zkoušela jste některá? Chtěla jsem to vyzkoušet, ale manžel se nám nastěhoval zpátky do ložnice, tak zase z toho nic není. Zeptám se asi děsně blbě, ale stejně: v noci mléko fakt ohříváte? Je nesmysl připravit si UM do flašky a v noci prostě dát? Nekamenujte mě.

Strana
z3