Jak zvládat život s dvojčaty a více dětmi?
Ahoj holky jen ze zvědavosti jak to zvladata s více detmi myslím tím když máte třeba dvojcata nebo trojcata? Mám 4 leteho a ted roční a některé dny jsem na psychiatrii a obdivuji že některá má třeba jedno starší a pak třeba ty dvojcata
@marry94 Já mám 3 za sebou (5,5, 4 a 2 roky) a je to mazec, zvlášť když se začnou hádat a nebo jsou nemocni🤦♀️. Pokud chodí starší do MŠ, tak pohoda. 1 dítě, žádné dítě. Důležitý je pevný režim a neustupovat. Jo a dítě, které se umí najíst a dojít si samo na záchod je pro mě úspěch 😁.
Někdy jak říkáš ,je to na blázinec 😀 ale neměnila bych. Mám dva krát 3 děti po po sobě,ty starší 2005,2006 a 2008 tzn 18,16 a 14 let,ty byli pohodové, hodně si spolu vyhrály... teď mám 2019,2021 a 2023 tzn 3,5 roku 1,5 a malej má 2 měsíce,tady je to už jiný level 😁🙄... Moc si zatím nevyhrají a jsou to mamánkové, takže je u nás potřeba jen režim abych stihla uvařit, domácnost, brigádu a tak vše okolo..
Uz jsem to tu psala 😉 švagrová má děti 6 (15,13,7,5,3,1)když se jí někdo zeptá,jestli bude další,tak se jí ježí vlasy na hlavě 🤣🤣🤣prý by už skončila v blazinci🤣
@marry94 blbě 😂 mám starší s podezřením na ADHD. Vztekala se snad 80% denně kvůli úplným nesmyslům a mlátila se i hlavou o zem až jsme se teda rozhodli, že zajdeme k psychologovi. No jako lepší, víme trošku jak na ni, ale je to u nás doma hodně o zvládání emocí na všech frontách. Už chápu proč tolik matek vylézá z mateřské o 20 kilo těžší nebo závislá na alkoholu. 😆 No a stav domácnosti škoda slov... Nestíhám, pořád před sebou valím nějakou práci, ubíjí mě to. Partner by prý údajně chtěl 4 děti, já myslela že 3 a teď se mi taky ježí vlasy hrůzou při představě dalšího dítěte. 😂
@cherie24 to znám 😀 jako by jsi to popsala u nás... nejstarší nador na mozku -nezhoubný🙏 a podezření na RS takže věčně po doktorech, další problém s krví, játry s bilirubinem a slezinou, další má silné ADHD a PAS ani léky moc nezabírají takže se s ním musí pořád pracovat ,mrně má období vzdoru po 3 tím roce a malá 1,5 zase by chtěla vše zkoušet sama a mimčo 2 měsíce,ale je fakt že když držíme režim co kdy se dělá atd tak se to zvládá lépe
Mam 3 deti po sobe a je to hodne narocne, ale verim, ze je to jen obdobi, ktere hodne rychle uplyne. Hodne mi pomaha se s nimi mazlit, objimat je, tulit ☺️ A pomahaji mi moji rodice, kteri bydli nedaleko
Mám tři děti, ale ne úplně blízko u sebe 8, 5 a půl, rok a půl. A nemůžu říct, že by to byl nějaký problém. Nemáme ani rodinu poblíž, takže jen my s manželem a nějak to jede. Nemam doma vygruntováno, občas jsou k obědu špagety, ale jinak dobrý 🙂
Souhlasím se @sirinfirst, máme 4 děti během krátké doby a pokud nejsou nemocné, fungujeme celkem na pohodu. Jen cítím sama na sobě, že dřív, když byly děti malé, bylo to pro mě daleko jednodušší. Měla jsem víc energie, s nimi větší trpělivost a taky nebyly žádné velké starosti. Jak se říká - malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti. Teď jsem večer často vycucaná jak citron, jen je zaženu do postele 😀

@marry94 jojo mám děti 20 měsíců od sebe a někdy je to mazec...oba jsou tvrdohlavy ...🤦♀️