icon

Jak zvládnout odloučení od dvouletého dítěte a návrat do práce?

petromilka15
13. čer 2023

Oslovili mě z práce,abych šla od ledna do práce,no ale teď začali,že by potřebovali už v září a já loajálně přikývla,že pokud to jinak nepůjde,nastoupim,ještě ten den mi řekli,že tedy ano...syn je zapsány ve třídě pro dvouleté děti,šla bych v jeho 2letech a 4mesicich...napřed mi to přišlo ok,ale teď nemůžu spát ,bolí mě břicho a myslím,že dělám chybu.... Poraďte,jak to zvládly vaše děti,jak jste to odloučení zvládly vy.... Nebo mám to zrušit a být v práci za nespolehlivého blbečka? 😟🥹😔

Strana
z2
aneta15
13. čer 2023

@petromilka15 já dostala nabídku na pěknou práci na 4 hodiny denně, když byli synovi 2 roky a 6 měsíců a odmítla jsem to. U mě ale nehráli roli peníze. V září už půjde do školky, bude mu 3 a 4 měsíce a myslím, ze i tak to nebude lehké.

montelvina
14. čer 2023

@petromilka15 dle mého názoru je to brzo ale našem případě to bylo syn nebyl zvyklý na hlídání babičky daleko takže tak …musíte vědět zda syn jen zvyklý na jiné lidi či ne …navíc ty děti to někdy zvládají lépe než maminky ….navíc zkusit to můžete a uvidíte …poznáte to jak se dítě začlení pokud bude plakat ráno jen mezi dveřmi a pak bude klid proste to bude v pohodě pokud cely den není zralý ale to kolikrát nejsou spiš starší děti …vemte si že dřív matky museli po pul roce do práce neměli na vybranou ….držte se

barushet
14. čer 2023

Šla jsem do práce na pár hodin týdně v dceřiných 2.5 letech. Já si v práci odpočinula od domácich povinností a ona se v jeslích aspoň postupně rozmluvila, rozjedla a začala brát na milost nočník. Takže hodnotím pozitivně. Kamarádka žijící v Kanadě dávala syna do DS od 1 roku postupně a taky to zvládli.

95newmommy2020
14. čer 2023

Taky jsem šla od 2 let, a přišlo mi to akorát. Být doma 3 roky tak se zblázním.

bledulka84
14. čer 2023

Syn šel ve dvou letech a 3 měsících do státní školky s třídou pro dvouleťáky, byl nejmladší z celé školky. Já do práce jít potřebovala, abych děti uživila. Malý vždy při předání plakal, ale přestal hned co se za mnou zavřely dveře a jinak se vyrovnal všem dětem ve třídě. Tehdá mi učitelka řekla: "maminko,pokud to zvládnete vy, my to zvládneme". Teď už je předškolák, paní učitelky při pasování plakaly a vzpomínaly, jak ho od prcka vymazlily do velkého chlapáka. Je vyzrálejší, než vrstevníci, částečně je to i tím, že sel do školky tak brzy, připraven na školu je skvěle, šest bude mit v červenci.

maminkazdenicka
14. čer 2023

@petromilka15 pracuji od 6 měsíců malé, na půl úvazek a zvládáme to já i malá docela dobře. U první dcery jsem chodila do práce od jejích 8 měsíců na čtvrt úvazek. V těch 2 letech si myslím, že to je v pohodě, ale každá máma to má jinak. 😊

sfet
15. čer 2023

Já nastoupila, když měl syn necelého 2,5roka a krásné zvládnul všechno. Už jsem potřebovala jít mezi lidi, doma mi ze všeho hrabalo, navíc ten covid a různé opatření, i když manžel řekl, že ještě rok v pohodě doma. Zvyknul si hned, do kolektivu se začlenil, dokonce i prvni frajerku si našel. Neboj, on to dá, hlavně nemůže cítit, že se cítíš ty nejistá a máš obavy, pak to nebude lehké ani pro něj. Je pravda, že první dny nás trochu nechápal, ale když ho zavedu do školky dnes, tak už nás odhání, abychom šli a nezájem o rodiče po příchodu.

natilla
15. čer 2023

Šla jsem,když dceři bylo 2r3m na poloviční úvazek,chodila do soukr. školky a téměř vše,co jsem vydělala tenkrát šlo na tu školku,ale přijala jsem to,protože tady není moc běžné mít částečné flexibilní úvazky,věděla.jsem,že se mi to vrátí..po pár měsících jsem už měla.plny úvazek a po roce šla dcera do statni školky..od covidu pracuju v podstatě z domu,kdy chci,je to náročné,musím dokazovat hodiny,ale dá se. Teď čekám druhé a budu pracovat celou dobu (uvidíme jak to půjde) na poloviční úvazek i během mateřské a rodičovské..

gertha
15. čer 2023

Když byly dceři přesně dva roky, začala jsem pracovat na poloviční úvazky. Jezdila jsem ráno v šest vlakem a v pět ráno do trouby dávala oběd 🙂 hlídal děda s babičkou a děda byl báječný. Snášela jsem to hůř, než dcera 🙂 ve dvě jsem bývala doma, jednou za měsíc až do šesti. Ale musela jsem mít příjem a od tří let byla dcera na tři dny v týdnu v soukromé školce, protože do státní ji tehdy vzali až ve čtyřech. Dcera má s prarodiči krásný vztah a vlastně nám to všem ohromně dalo.

ferda90
15. čer 2023

@petromilka15 tady je náš malý, ve skupince spokojený ☺️

Strana
z2