Je nutné mít dítě stále šťastné za každou cenu?
Mně už z toho jde hlava vybuchnout. Celé dny mám pocit, že se všechno točí jen kolem toho, aby bylo dítě spokojené, šťastné, usměvavé a náhodou se necítilo špatně ani dvě vteřiny. Když jsem byla malá já, dostala jsem facku od mámy, od táty, jednou i od učitelky ve škole – a svět se nezbořil. Nebyla jsem traumatizovaná, normálně jsem vyrostla, měla jsem respekt a pochopila jsem, že život není cukrová vata.
A dnes? Dětem se všechno servíruje na podnose, jen aby nebyly smutné, jen aby nebyly frustrované, jen aby náhodou nezažily nepohodu. Když moje dítě brečí, protože něco nemůže, hned poslouchám, že ho trápím, že mu ubližuju, že mám být víc empatická. Ale mě už fakt štve, že se z rodičů dělají otroci dětských emocí a že pokud dítě není pořád šťastné, rodič automaticky selhal. Podle mě je to celé úplně špatně, protože ty děti se nenaučí nic vydržet, nic zpracovat, hned se sesypou při prvním problému. Frustrace není týrání, je to normální součást života – a čím dřív se s ní dítě setká, tím líp. Tak se ptám: opravdu si dnes všichni myslíme, že jediná správná cesta je mít dítě nonstop šťastné, i kdybychom se my rodiče měli úplně rozložit?
Úvahy "Jožky" s odkazy na články a videa utichly, utichly články generované AI, tak pro změnu budeme muset denně snášet tvé výplody? Jako to má fakt někdo pocit, že toto pomůže vrátit MK život? Ne, jen to odežene ty, které doposud vydržely...
Dostala si facku a pochopila si, že svět není cukrová vata. Ne byla si ponížená až do morku kosti a dotyčného ses začala bát.
Trošku to vypadá jak témata pořadu Sama doma... 1. dil Všude kolem sebe vidím děti...., 2. díl Musíme mít děti nonstop šťastne, 3. Díl ???
Jo, z toho Tvého příspěvku úplně čiší, že si neneseš žádná traumátka a že z Tebe vyrostl vyrovnaný člověk ;)
Je mi 39 let,nikdy jsem od taty a mamy facku nedostala,jsem horsi clovek? Vlastne kvuli tomu nevim,ze zivot neni cukrova vata 😂😂😂 Zato ty jsi asi zahorkla jak kysela okurka 😔
@anonym_autor Takže budeme děti frustrovat a mlátit aby viděly že není život pohádka? 🤨
@anonym_autor Kde jsi to žila? Ja jsem zadne facky nedostávala, nejsme primitivové aby jsme se fyzicky napadali. Normalni rodič chce aby jeho dítě bylo šťastné a když ho neco trápí pomůže mu to vyřešit. Což nemá nic společného s tim kolem dítěte porad skákat, vsechno mu dovolit, koupit atd.
Děvče, mně se zdá, že to nějaký traumíčko zanechat muselo. Objímám na dálku a doufám, že se jednou tvé vnitřní dítě uzdraví ❤️.

@anonym_autor opravdu se ptám, k čemu přesně je ti tohle anonymní zakládání naprosto flame vláken? Klasickej internetovej troll se nám nastěhoval na Mk, hurá…