icon

Je tu ještě někdo, kdo ve 12 měsících neleze a nesedí?

snufi
30. črc 2012

Ahoj maminky, už začínám být pomalu zoufalá. Malá je podle všech doktorů zdravé dítě. Ale stále se jen plazíme. Minulý týden měla jeden rok a stále neleze, sama si nesedne, nestoupá... Připadá mi to nějaké divné... Je na tom někdo podobně?

Strana
z3
markettka1
26. říj 2020

@snufi ahoj můžu se zeptat, jak to u vás dopadlo?

snufi
autor
26. říj 2020

@markettka1 Dobrý den, malá má 9 let. Je úplně zdravá holčička bez jakých koliv problémů, ve škole nejlepší ze třídy... Už vám neřeknu kdy přesně začala lézt a chodit. Bylo to někdy kolem 14 měsíce. Šlo to pak rychle. V roce a půl krásně chodila... Pěkný den J.

markettka1
27. říj 2020

@snufi tak super moc rada to slyším, taky už jsem nervózní, jemná motorika je super, ale ta hrubá nic moc, plazi se, sedne si a posouvá se v šedé, nechce lozit, uz se těším, přijde mi to nekonečné

hanca2222
27. říj 2020

@snufi ahoj,môj malý v roku nesedel, nestvorkoval, nestaval sa na nohy, len plazil a aj to v zlom pohybovom vzorci, teda nie na striedacku ale ako zizala😁neurolog mi tvrdil ze vsetko je ok,že ma hranicnu hypotoniu, že futbalista z neho nebude. Radil mi v ničom mu nepomahat, nechať ho všetko urobit samého. Chodili sme plavat, cvičiť do rehab. Centra na vojtovku-vyziadala som si to, lebo som bola naozaj zúfalá, že mu niečo je. On totiž nie ze sa sám neposadil ale ani nesedel keď som ho skúsila dať do sedu- na skúšku-a padal do strany. Áno v roku. Nasledne keď mal 13 mes a 1 týždeň, sám sa dal na štyri a začal krásne stvorkovat rýchlo ako myš. Na to mi rehab.dr.povedala, že prof.Vojto vyslovil, že dieta ktoré stvorkuje, určite bude chodiť!to ma ukludnilo neskutocne. Potom okolo 15 mes sa začal stavať na nohy popri nábytku ale do priestoru nevykrocil ani za svet. Takto sme sa trápili dlho, ale nakoniec týždeň pred 18-tym mesiacom vykrocil do priestoru a odvtedy už len chodí. A veľmi ani nepadal, len sem tam, už bol na svoj vek opatrný. Teraz ma za mesiac 4 roky, je to diablik, neskutocne mrstny, ohybny, behá,skáče a futbal hrá ako divý, také rany do lopty nedáva ani manžel. Takže kľud, niektorí drobci sú hold pohodlni, majú svoj čas, hlavne sa nenechaj vystresovat okolím. Ak ti dr.vravi ze je ok,tak je ok, len potrebuje čas 😁

elencze
27. říj 2020

@markettka1 ahoj, ráda bych tě uklidnila, můj syn je moc šikovný orálně a na jemnou motoriku, ale hrubá motorika byla hrůza. Sedl si dva týdny před 1. narozeninami, lézt po čtyřech začal ve 14 měsících, chodit v 19. Měli jsme sice rehabilitace kvůli nižšímu svalovému napětí (naštěstí ne vojtovku, ale bobatha) ale lékaři se shodovali, že vše je jinak ok. No a dnes má 28 měsíců a běhá jako drak a úplně všechno dohnal, a v mluvení a jemné motorice je pořád napřed.

2hanah
27. říj 2020

@snufi Tak to gratuluji, že Vám to tak dobře dopadlo, moje dcera má 10 let, v roce teda mluvila, ale nelezla ani nechodila, lození nepřišlo vůbec, chodit začala až v 18-ti měsících, pediatrička tehdy naše říkala, že je to v pořádku, druhá pak se tomu divila, dcera takhle je v pořádku, ale ve škole katastrofa, má hromadu učebních poruch, matiku vůbec nepobírá, není schopná chápat a přemýšlet, nové učivo v češtině si zase nepamatuje, násobilka, vyjmenovaná slova hrůza, chodí už i do speciální školy, kde má na ni učitelka čas a málo dětí ve třídě a pořád s ní pracuje, je bohužel stále hrozně zabržděná😔

markettka1
28. říj 2020

@elencze děkuji, právě ze taky vidím, ze je malá v pořádku a hodně vnímáva akorát taková opatrná, na fyzio jsem s ní byla dvakrát sama od sebe, řekli mi, ze ma slabé šikmé břišní svaly, ukázaly cviky, ale pořád čekám az začne lozit, tak snad zo dopadne jako u vás, příští týden máme jít na roční prohlídku k dr, a mám hrůzu co mi řekne

elencze
28. říj 2020

@markettka1 já mám přímo v papírech od paní primářky na rehabilitacích, že je to povahou, že je spíše pozorovatel. Problém byly také slabé břišní svaly, navíc má po mě větší hlavičku, takže se musel posílit. Upřímně, u nás se pořád jen plazil, ani se nestavěl na kolínka, pak dostal hexu a prevenar, a jak ho bolela místa vpichů po očkování, najednou se zvedl na všechny čtyři a lezl, z hodiny na hodinu. No náš dr. na to celkem pekl, na fyzio mě kvůli predilekci (dával hlavičku převážně pořád doprava) navedla instruktorka na vaničkování.

Strana
z3