Jsem v koncích. Poradíte?
Holky jdu za vámi pro radu, nebo útěchu.... Sama nevím. Jsem v koncích. Jelikož je teď situace jaká je, tak jsme se rozhodli, že zkusíme odplinkovat. Dceři je 2,5r. Je to cca 4-5 dní. Celkem se daří. 2 dny bez nehody. Sice si neřekne, ale už jsme vypozorovali kdy to asi tak bude a posazujeme a vychází to. Ťuk ťuk.
Problém nastal ale v tom, že dcerka má rok psychicky blok z kakani, protože měla hrozně poraněný zadeček a bojí se kadit. To už se taky zlepšilo. Za těch pár dní se i sama vykadi na nočník. Opět tedy musíme vypozorovat a také se daří. Teď k tomu problému. Večer když Lillynku vykoupu, tak dám do postýlky, aby se podívala před spaním na pohádku,to je cca kolek 18:30. Ve 20hodin jdu zkontrolovat, dát mlíčko, pohádku vypínám a pouštím mluvenou (to děláme ne z lenosti, ale prostě od nás číst nechce) a do 10 minut spí. Teda ale s tím odplenkovani začala dělat to, že za tu pohádku mi stačí 2x-3x opatlat postýlku, povlečení i sebe (pouziju smajlík místo slova) 💩. Nevím kde to bere, protože teď třeba měla plinu suchou a čistou (na noc stále dáváme) a stejně to 💩 někde prostě rozmazala. Kde to vzala netuším.
Máte s tím někdo zkušenost, proč to děti dělají? Jak tomu předejít nebo zabránit? Děkuji a omlouvám se za sloh
Nerozumim tomu, proc ma 2,5lete dite dostavat na noc mliko. To ji pak jeste cistite zuby? Jaky to ma smysl?
@martiniquest @puhelin holky, ve vší účtě, je moje věc jestli ji dávám mléko na noc. To není předmětem mého dotazu. Když se děti kojí, tak některé maminy kojí, třeba do 3-4 let. To je v pořádku? O tomhle debatovat nebudu.
Každopádně @puhelin psala jsem že plenku na noc ještě má. Že tu ji ještě dávám. Ona si tu plenku ale sundá sama
@miba10 Přečti si něco o análním období
https://encyklopedie.vseved.cz/anální+stadium+v...
@miba10 Tvoje vec to je, ale mozna prave to mliko je duvodem, proc se ti pak pokadi, takze tam vidim potencialni souvislost. Nehlede na fakt, ze ji kazis zuby, ale to uz je jina story a je to jen tva vec
@martiniquest přijde mi úsměvná souvislost jakože já ji dám ve 20 hodin mléko a ona mi mezi 18:30-20hodinou opatla postýlku 💩
@miba10 Precti si to po sobe. Pises tam o dvou typech pohadkach a nespecifikujes, kdy ti tu postel opatla.
@martiniquest no myslela jsem, že mluvena pohádka a pohadka jako specifikace stačí. Promiň
@miba10 Tak ji tu plenku na noc nedavej.
Treba si tu plenku sundava, protoze na ni jde tlaceni. Pak to pusti do postele, nebo se to snazi zachytit rukou. Treba uz plenku nechce.
Ale to ji potom do postele musis dat az po WC. Tzn. uz pak zadne jidlo, nebo v noci bude zase potrebovat. My to delame tak, ze dokud po veceri nebyla na WC, nejde spat. Plenku sundala v jeden den uplne. Jak pres den, tak vecer plakala, ze ji taky nechce. Mela 2r 3m.
@miba10 já dávala na noc mléko do 3 let, vždycky ji to vyklidnilo a hezký usnula pak. Taky se mi to nelíbilo vůči zubum, ale má je bez kazu, naštěstí. Tolik k horním komentářům 🙂
Ptala ses dcerky na to, proč to dělá? S mojí v tu dobu už byla docela rozumná řeč. Zkus ji někdy tu plenku kdyztak nedat. Spíš mě napadá, jestli se při té pohádce nenudí.. Moc rádi nemám, omlouvám se. Spíš mě popudily ty komentáře nahoře ohledně mléka. Moje dcera má hrůzu že špíny, tak ta by se zbláznila, kdyby měla sáhnout na h....
@nazka no, já z toho nadšená taky moc nejsem. Když maminy kojí, tak mají kojit co nejdéle (nejlépe do puberty), příkrmy se dávají dyl, atd atd. Na maminy co nekoji se kouká div že ne zkrz prsty, mlíčko mají dětem sebrat div že ne po 6 nedělí atd. Vždyť je to blbost. Proč bych svému dítěti nemohla dát mlíčko když ho chce. Ona po něm také v klidu usne. Zoubky má zdravé, bez kazu. To jen za mě k těm komentářům
Dcerka se sice teď už trošku s mluvením rozjela, ale ještě to není na domluvu. Co se té nudy týče, možné je asi všechno. Sice ji pohádky stridame, aby ji stále nebezelo to samé, ale ona si už umí i sama vybrat jakou chce.
@puhelin ne, je v pokoji sama. Jdu za ní podle potřeby nebo až v těch 20 hodin, kdy pohádku vypíná a dávám dobrou noc. Dcera už uspavani nevyžaduje, spíš ji to rozptyluje a pobizi k lotrovinam. Nemůžu tam u ní být hodinu a půl. Mám ještě taky ročního syna. Toho musím taky vykoupat a uložit.
@miba10 Moje deti maji 8 mesicu a 3 roky. Takze je to vekove podobne. Spolu se koupou, jedi, oblekaji do pyzama a ulehaji do postele.
Jeste me napadlo, ze muze zarlit, poutat na sebe pozornost. U nas by tohle urcite neproslo, chteji byt vecer spolu. Hodina a pul je dlouha doba na to, aby tam byla sama a stihla to vse.
@puhelin a že by začala zarlit až po roce. Pravda na začátku nechtěla bráchu ani vidět a na ruku jsme ho taky nemohli vzít, ale to trvalo asi tak měsíc a pak dobrý. Teď už si s ním i hraje, dává dudlík, plinu.... Ji se řekla bych věnujeme víc než jemu. Takže mě nenapadlo, že by v tom mohla být žárlivost. Teď spolu přes den třeba hrajeme na ukulele a baví ji to.
U nás je to jiné. Večer chce mít dcera chvíli pro sebe. Sice je ráda ve společnosti, ale vyhledává pak svůj klid. Do teď právě vůbec nebyl žádný problém. Začalo to až s tím že jsme se rozhodli odplinkovat.
Zkoušela jsi ji dávat na nočník před spaním? Před tou pohádkou? Třeba má potřebu jít vícekrát za den. A z postýlky si sleze sama? Já bych jí plenku zkusila nedat a nechala jí u postýlky nočník. Vysvětlila, že pokud bude potřebovat, má si dojít na něj, stejně jako přes den. Třeba jí plenka na noc vadí. Mně se syn odplenkoval nejdřív na noc, vadila mu plena, nechtěl ji a potom až přes den.
@miba10 A proc by najednou nemohla zarlit? U nas zarleni zacalo az kdyz si maly umel sam prijit pro pomazleni. Dokud to bylo na urovni pece o neho, tak byla klidna. Ted chce delat to same, co on.
Kdyz deti slepe ziraji, nebo poslouchaji neco bez zpetne vazby, casto se zapomenou, nevnimaji, co delaji. Kdyz se divala na pohadku, zapomnela, ze potrebuje na WC a nestihla to. Vubec nevnimala, co dela. Ted je zmena s tou plenkou, tak je mnohem tezsi se s tim vyporadat. Pres den ji nema, tak vi, jak se s tim ma vyporadat. Vecer je to zmena.
@versatilka no ona má postýlku klasickou, takže z ní nevyleze. Musím ji z ní vyndat. Postel jsme ji chtěli teď koupit, ale přišel koronavirus a všechno se zavrelo. Takže to snad uskutecnime teď. Sice mám spíš obavy ze bude dělat víc blbostí, než ležet, ale zkusit to musíme. Jinak na nočník posazuji před tím než jde na pohádku (jako večerníček) a pak i před tím než pustíme tu mluvenou na spaní. Zkoušela jsem ji tam nechat i nočník v postýlce, to si na něj sice sedne, ale dělá na něm blbiny-houpe se na něm atd a nakonec na něm stejně nic neudělá a vyhodí ho z postýlky. Nevím zda ji tu plenku na noc vzít. Ráno ji má ještě dost pocuranou.
@miba10 ještě mě napadlo třeba jak je tam sama má klid a přijde prostě na ni ta pohoda a chce se jí kadit 🙂

Urcite bych nejprve pockala, az SAMA zvladne pres den bez plenky. Pak bych teprve s jejim rozhodnutim nedavala na noc plenku. Ale urcite bych uz nedavala na noc mleko, pokud si po nem nejde na WC.