Kde inzerovat, aby to mělo smysl?

nugetka20
30. led 2019

Omlouvám se, nevím kam tuto diskuzi správně zařadit.

Chtěla jsem se zeptat, kde nejraději inzerujete věci po dětech (oblečení, hračky, potřeby pro miminko), aby to mělo smysl? Přijde mi, že Bazoš je úplně mrtvý, ve FB skupinách si maminky navymýšlejí milion měření fotek, aby byly všechny věci značkové, TOP stav, ideálně tak za 10,- a ještě dovézt až domů. Přitom nové věci stojí mnohdy v řádech stokorun a pak se párkrát vyperou, dítě vyroste .... a věci se kupí
Už jsem z toho docela smutná a unavená. Poradíte?

nafuka
30. led 2019

Letgo, S bazar, MK, Bazoš, Hyperinzerce😒 všecko na prd

zrzeckas
30. led 2019

Ja bych rekla, ze nekdo ma stesti a proda se to a nekdo ne, at inzerujes kdekoli.... Ja hodne nakupovala zrovna na fb a to jsem i hodne prosvihla, co by se mi libilo.... A na fb jsme lecos prodali, darovali bez nejakeho cekani. A pak hodne Sbazar a letgo... Takze jedine inzerovat na vice strankach a met trochu stesti nebo veci, ktere se prodavaji lip.... A hadriky se prodavaji hure me prijde...... Jinak Bazos a Hyperinzerce bych rekla, ze jsou opravdu mrtve.... Jo a na fb to chce nekdy i spravnou skupinu nebo to hodit na marketplace

stef9328
30. led 2019

Vinted, tam se podle me nakupuje a prodava perfektne

no_title
30. led 2019

jo, stává se mi to samé. Hlavně to dovezte mi to až pod nos mě fakt štve, protože nebydlím ve městě a jet někam je 2 hodiny mordu s dítětem v kočárku či nosítku s x přestupama :-/ Já už mám podmínku, že buď ať si dojedou nebo posílám poštou.

ariadna12
30. led 2019

Konik, sbazar, hyperinzerce

cajomilka
30. led 2019

Já mám dobrou zkušenost tady z MK,nikde jinde neinzeruji a prodala jsem odhadem dvě třetiny věci,víc,než jsem čekala 😏 Ovšem nabízím jen ty věci,které podle mě mají šanci na prodej,a poměrně levně. Ostatní rozdávám. Výhledově chci začít s Letgo.

normalnimatka
30. led 2019

na MK se náhodou hodně bezvadně hledá, protože se dá dost specificky vyfiltrovat, co chceš.
na ostatních serverech seš odkázaná na to, co inzerující napíše do popisku. př. když sháníš laclový tepláky, tady seš hodně rychle hotová s vyspecifikováním velikosti, třeba i vyhnutí se některejm barvám, lacl/nelacl, velikost, místo k odběru apod.... na bazoši, sbazaru a jinde zadáš do vyhledávače lacláče 80 a vyjede ti spousta věcí, co nechceš. a pak zadáváš ještě další 4 hesla jako laclové kalhoty/tepláky, tepláky s laclem... :D a listuješ tím sto let. je to dost otrava.

fb je na inzerci vůbec hroznej. tam něco vyhledáš a vyjede ti 90% prodanejch věcí, protože lidi sou líný to po sobě smazat, případně to označej "prodáno", což je každýmu úplně na pendrek, když ti to ve vyhledávání pořád háže. navíc to nachází dost málo položek mi přijde, asi protože lidi nepíšou do názvu to, co prodávaj, ale víceméně jen hoděj fotky. a ty aby ses tím furt prohrabávala, a bud zrovna na něco narazíš, nebo ne. fakt děsně otravný. ale taky záleží, jak velká skupina je pro tvůj místní bazar dětskejch věcí, a jestli vůbec existuje:D

drobná nevyžádaná rada...kupuj taky věci z druhý ruky. nebude ti pak líto, že je fuška to zas rozprodávat, a můžeš to s čistým svědomím šoupnout do kontejneru na charitu.

podobnej uživatelsky (ale teda podle mě o dost horší) je bazar na emiminu ještě.

a taky je možnost se přidat třeba do skupin tady na MK (věci za 50,-, za 20,-t ušim nebo jak, nebo třeba balíky, mixy, sety, kde prodáš víc jak 10ks najednou - vyplatí se víc pošta-a tam se třeba podle mě fakt neočekává, že každou věc budeš zvlášt měřit apod:D je to takový rychlejší.)

cajomilka
30. led 2019

@normalnimatka přesně, MK je super i na nákupy,nejen ze tu prodavam,ale rada i nakupuji,je užitečný vyzkoušet si i tu opačnou roli a tady se fakt skvěle vyhledává a filtruje,jinde jsem to neviděla (na fb nejsem)

merope
30. led 2019

Tak mě hlavně přijde, že oblečení je všude tolik, že jakmile holka čeká miminko, tak ji začnou všichni zahrnovat kupou oblečků a tak není moc důvod hledat a kupovat - s výjimkou specifických věcí.

normalnimatka
30. led 2019

a co se týče tlaku na ceny, nediv se. já chápu, že ty nový věci jsou kolikrát dost drahý, ale tak to je tvůj problém, že je koupíš nový a chceš část zpátky:D - nic ve zlým. ale prostě takhle funguje zákon nabídky a poptávky. nabídka je moc velká, většina lidí si asi chce na mimino nakoupit nový věci. tak holt je tlak jít s cenou dolů, jinak máš smůlu. ještě když se daj ve slevách sehnat věci i nový ne tak drahý, nebo jsou i obchody, kde se dá najít kvalitní oblečení za pár kč. a další věc je, že třeba lidi maj přístup do skvělejch kamennejch sekáčů, kde seženou krásný a zpravidla levnější věc, než kdo inzeruje na netu.

knuffel
30. led 2019

Asi takhle, občas mě napadne, že bych si něco koupila z druhé ruky, ale pak mě to rychle přejde, protože cena oproti nové věci je snížená třeba o třetinu, tak to si raději koupím novou, např. golfky když jsem hledala, tak ty ženský fakt nevěděly, co si za to říct, ceny pomalu vyšší než za nové, fakt mám kolikrát dojem, že ztratily soudnost... Já oblečky porozdávám, případně hodím na charitu, klidně i pěkné kousky, protože to je takový koloběh textilu, od někoho dostanu, někomu jinému pošlu dál...

knuffel
30. led 2019

A ostatní věci, třeba sportovní vybavení, židličku atd. dám po příbuzenstvu.

knuffel
30. led 2019

Třeba na fb je tady v okolí nějaký lokální dětský bazárek, mimibazar a sbazar - tam případně koukám. Jedna ze sousedek stále dokola nabízí různé oblečení na fb bazárku, ale někdy už na první pohled vidím, že to oblečení za to nestojí - nošená trička za pouhých 100Kč, pár věcí, co bych nehodila ani na charitu, taky za pouhých 100Kč a tak podobně. Ty věci tam dává opakovaně pořád za stejnou cenu, nechápu...

eviicka
30. led 2019

Jako kupující se po oblečení dívám jedině tady (beru věci více od známých, ale co mi chybělo jsem tu vždycky sehnala, široká nabídka, perfektní vyhledávání). Jiné věci - kočárek, cyklosedačka apod. ještě na sbazaru a bazoši.
Mám dvě kamarádky, co prodávají a jsou spokojené, jedna prodává tady, druhá na vinted.

normalnimatka
30. led 2019

@knuffel to je fakt, autorka příspěvku upozorňovala na nesoudnost nakupujících, ale opačnej pól je vidět taky dost často. Přitom by měli inzerující počítat ještě s poštou, která nestojí úplně málo. Když se pošta připočte a věc je ve výsledku o 40 kč levnější, než nová, tak se inerzující nemůže divit, že to neprodá. Já se spíš divim inzerujícím, že si to nespočítaj:D

cajomilka
31. led 2019

@normalnimatka Přesně tak, poštovné to hodně prodražuje a pořád se zvyšuje, zatímco ceny nového oblečení ne. V tomhle máme velkou výhodu my Pražáci, já jsem asi nejvíc věcí prodala i nakoupila s osobním vyzvednutím. Holky někde na vesnici tuhle možnost nemají. - Teď třeba v CaA měli ve slevě trička po 50 Kč, radši si koupím tam nové, byť to není žádná extra kvalita, než nošené za 100+poštovné...

cajomilka
31. led 2019

Oblečení z biobavlny, vlněné, funkční, látkové plíny apod. jsem kromě MK prodala na nosenideti.cz a
a branakdetem.cz, ale ta už bohužel neexistuje.

nugetka20
autor
31. led 2019

Díky moc, zkusím to dám sem do inzerce. Jsem právě na vesnici, takže nemám takové možnosti, abych dojela do KIKu apod, kupuju v městském krámku, s českým zbožím. Na podzim jsem pro kluka sháněla bundu, vel. 80 (normálně má 98, ale Wolfky jsou o dost větší). Na Bazoši byla jedna, co se mi líbila, paní napsala, že byla nošená (jak jinak),ale že je v super stavu, cena cca 2/3 nové. To, co přišlo, bych se klukovi styděla dát, a to jsem se ujišťovala, že jí chci klukovi dát do školky :( Dírkaté, rukávy otrhané, samý žmolek. Sama jsem si pak nadávala, že jsem pitomá, že jsem radši nekoupila novou - což jsem nakonec udělala a jsem ráda, takovou šílenost bych mu prostě do školky, mezi děti dát nemohla, maximálně s dětma na klouzačku, za barákem. Takže sama taky nabízím jen to, co bych já sama osobně třeba koupila, co bylo flekaté, to jsem rovnou vyhodila.
Díky za tip, zkusím to tam nějak nafotit a vložit, uvidíme 🙂

normalnimatka
31. led 2019

@nugetka20 tak narazit můžete všude, no...to se prostě stává. ale já měla teda ve valný většině dobrý zkušenosti s kupováním i přes posílání. na fotkách to vypadalo dobře?

nugetka20
autor
31. led 2019

@normalnimatka Foceno tak, aby nebylo nic vidět - jedna fotka z dálky, druhá na dítěti.... jsem poučená, příště chtít i detail.

eviicka
31. led 2019

Já tedy bydlím na vesnici, v blízkosti krajského města a ještě nikdy jsem nekupovala přes poštu. Bála bych se aby to bylo OK a nechce se mi platit poštovné. Nabídka je tak velká, že jsem si vždycky vybrala z nedaleka a s konkrétní paní se nějak domluvila na osobním předání.

cajomilka
31. led 2019

@eviicka Jasně, měla jsem na mysli spíš prodej. Jinak já jakožto prodávající s posíláním poštou nemám žádnou špatnou zkušenost, ale to poštovné je fakt vysoké a odrazuje.

cajomilka
31. led 2019

Já ty svoje inzeráty tady na MK beru jako takovou hru, celkem mě to baví, a když se podaří něco prodat, je to bonus, ale asi není dobrý se k tomu nějak upínat a počítat s tím jako s výdělkem, to je pak člověk zklamanej. Třeba kočárek jsme prodali za 500, chtěli jsme se ho prostě jen zbavit a na to, dát ho úplně zadarmo nám připadal ještě přece jen dobrej...

jujatko
31. led 2019

Nečetla jsem předchozí komenty, ale má zkušenost je, že vždy jako první prodám ty dražší věci, které jsou značkové a v super stavu. Naopak věci za pár korun mi většinou zůstanou a nebo si je někdo vezme k těm dražším. Pak se mi taky hůře prodávají věci nové s visačkou, u kterých nechci prodávat za 20 % původní ceny. Ale 80 % všech věcí, které chci prodat, prodám. Důležité je podle mne dobře nafotit a prodávat pěkné věci. Kolikrát jsem si dala poptávku a když vidím, co vše chtějí maminky ještě prodat, tak se nedivím, že prodat nemohou. I věci, které prodávám za pár korun, jsou pořád moderní a jsou bez nějakých fleků. A zatím jsem prodávala vesměs jen na MK. Chválu slyším na Vinted.

becicka
31. led 2019

Vinted používám k prodeji i ke koupi a spokojenost.

eviicka
31. led 2019

@cajomilka souhlasím, až budu jednou prodávat, tak s poštou taky mít problém nebudu 🙂. Jen jsem chtěla napsat, že i mimo Prahu je nabídka velká, až se třeba jedné své kamarádce (mimochodem z Prahy) divím, že si vybírá hodně věci, kde se ta pošta platí a tím si to prodražuje.

raschwa
31. led 2019

Prodávám hodně levně jen zcela zachovalé věci, nezašívané, bez fleků, neseprané. Kromě toho, co už tu zaznělo, bych úplně nezavrhovala ani tištěná (klasická) média. Já v místním inzertním plátku (inzerát byl zdarma a stejně tak zdarma noviny putují do většiny místních domácností) sehnala maminku, která od té doby odebírá pravidelně a téměř vše, z čeho mi děti vyrostou. Zbytek putuje většinou na charitu, nebo dávám sem (ale nemám zas až tak výjimečné věci, abych v tom množství nějak moc uspěla). 🙂

marcelina14
31. led 2019

Rozhodně Vinted - tam prodávám i nakupuji ve velkém, potom tady a v poslední době jde i Sbazar...

florenciak
1. únor 2019

@nugetka20 předtím jsem hodně věcí kupovala na mimibazar, ale teď mi přijde, že je tam pořád to samé, o hodně lepší je Vinted

simona_33
25. únor 2019

Tak taky se brzy chystam neco prodat.... Ale neodpustim si komentar, ze obcas kdyz vidim, co nekdo prodava, citim stud snad i za ten inzerat... Napr nechapu jak muze nekdo chtit prodat obnosene body z lidlu? Nove to stoji cca 60 kc. Kus.... A kvalita je celkem hrozna, vytahane a zmolkate po 2 vypranich, proc bych to mela kupovat? Nebo boty.... Ja bych diteti boty obnosene nekoupila, ale nektere svoje nabidnu k prodeji urcite.... Zejmena ty malinke, jsou jak nove... Ale zbytek?... A ta cena je dalsi vec.... Kdyz prodavam neco, co jsem ja koupila za 2000 ale ted je cena noveho napr 1300 tak to opravdu za 1500 neprodam..... Ja kdyz jsem neco chtela koupit, nejvic se mi osvedcilo pouzit lokalni bazarkovou skupinu na fb.... Jako sousedsky bazar.... Sehnala jsem vzdy vse a za vyhodne ceny. Prodala jsem par veci na sbazaru.... Nabytek apod. Ale jako body, ponozky a puncochace... To je proste max na charitu.