Kdy jste vzaly dítěti dudlík?
Ahoj holky, prosím o zkušenosti. Předevčírem jsem vzala dceři dudlík. Dcera má 2 roky. Od té doby mi ani jednou nespala přes den. S dudlíkem pravidelně spala bez problému 2 hodiny. Večer má velký problém usnout, usnout jí trvá hodinu. V noci pak spí jako dřív. Uvažuju, že jí ho vrátím...Kdy jste vzaly dudlík vy? A jaký to mělo vliv na spánek dětí? Děkuji moc
@zdeenula když byly synovi asi 2 roky, tak jednou večer po koupání před spaním mu ho chci dát a koukám, že už je fakt hnusnej, smradlavej,....tak říkám, že už je škaredej a že ho už vyhodíme do koše. Původně jsem chtěla jít do šuplíku pro novej, ale včas mě osvítilo a řekla jsem si, že to riskneme a nechali jsme to tak....prostě dudlík už byl moc ošklivej a smrděl, tak jsme ho společně hodili do koše a on syn to fakt vzala a pochopil. Ale my jsme to měli lehčí v tom, že syn měl odmalička plínku muchlinku, na který byl snad ještě víc fixovaný než na dudák, a ta mu samozřejmě zůstala, takže ani to spaní se nezhoršilo - toho jsem se právě děsně bála - prostě stačilo, že si může muchlat tu svoji modlu a na dudák v pohodě zapomněl 🙂 Vždycky jenom ukázal na koš a že jsme ho vyhodili.
Takže zkus dát malé nějakého usínáčka třeba, pokud nic takového nemá.....plínka, plyšák....
@koncita Nevím, jak autorky prcek, ale náš malý má od narození usínací Myšku, která je rozhodně důležitější než dudlík. Dudlíka jsme odložili podobným způsobem. Po koupání jsme dělali blbiny a já dudlíka schovala a řekla, že zmizel. Malý prohlásil, že ho vzal bubák a šel spát a nazdar. Pak už se po něm nepídil, ani jednou se na něj nezeptal. Přesto nastaly stejné problémy se spánkem, jaké popisuje autorka. Ráno dřív vzhůru, po obědě bez spaní, večer min. hodinové usínání. Za měsíc jsem měla doma totálně nevyspané, přetažené, protivné, s kruhama pod očima a na ústa padající dítě, na které nic nezabíralo. Až vrácení dudlíku pomohlo. To odpoledne prospal 4 hodiny. Takže za mě radši vyspané dítě s dudlíkem, než nevyspaný uzlíček a zaděláno na nějaké zdravotní problémy 🙂 Holt to zkusíme zase později. Takže tohle třeba má zkušenost ohledně usínáčka 🙂
Dudlik jsme odnaucili na 8m. Delal nam velkou neplechu v kojeni,bojkoty,spatne prisavani...prvni tri dny byly narocne,mala se v nociutery budila casteji,ale zvladly jsme to a je nam 17m,stale kojime a jsme bez dudliku.
Ve 3,5 letech
@svetlus_pepca nojo, na každé dítě platí něco jiného no....
@koncita Souhlas. Nemyslela jsem to tak, že bych ti chtěla odporovat. Že je to k ničemu. Bylo to pouhé konstatování mé vlastní zkušenosti 🙂
@svetlus_pepca jasný 🙂 já to ani nijak zle nebrala 🙂
male jsou 2 roky 9 mesicu a porad pouzivame dudlik na usinani. Casto ji staci, kdyz ho jen drzi v ruce (a v druhe everesta z tlapkove patroly 🙂.
Neplanuju to lamat pres koleno, cokoli jsme hrotili (at to byl dudlik, nocnik ..) tak neprineslo zadne vysledky.
Zrovna predevcirem jsem byla po delsi dobe u znamych manzela. Maji o par mesicu mladsi dcerku a hrozne se chlubili, jak uz nepouzivaji dudlik a proc Silvi porad jo. No, celou dobu ta jejich roztomila cacorka zuzlala nejakou malou hracku co vypadala jak lizatko a nebyla sance ji to sebrat. Proste si nasla nahradu misto dudliku. To bych skoro rekla, ze jsme na tom lip 😀
Synovi asi v roce - měl jeden, zapomněli jsme ho na návštěvě, tak jsem mu ho jednoduše už nedala. Dcera ho v osmi měsících začala sama odmítat a Adélka ho měla taky asi do roka... Ani jeden z nich nebyl "závslák" usínali jak s dudlíkem, tak bez něj. Používala jsem ho jako tišící prostředek v případě nouze.... Po sebrání dudlíka nenastala v podstatě žádná změna... Nechtěla jsem jim ho dávat moc, já sama byla závislák a dobře si pamatuju, jak jsem ho každý den po příchodu ze školky sebrala ségře a šla se s ním schovat 😀
Synovi v 8 měsících, dceři v 11 měsících, myslím, že je nejlepší vzít ho před 1. rokem, dokud si na něj dítě nevytvoří závislost. Tím, že byli tak malí, rychle zapomněli.
Asi od roka jenom na spinkání a po 2.roce u všech dětí jsme ho podarovaly miminká od kamarádek🙂
Obema po druhem roce, ale meli ho pouze v postylce na spani, pres den ho nikdy netahali a musim rict, ze se po nem ani neshaneli.
Holky moc vám děkuju za reakce! 🙂
My jsme male vyhodili dudlika kdyz ji byl 1.rok, rekla jsem ze ho odvezli popelari, ze to tak delaji kazdemu diteti, nejak nenamitala 😀
pro ty co budou tuhle diskuzi někdy číst, díky podpoře manžela jsme dudlík nevrátili a za 2 týdny se vše vrátilo do normálu, usíná stejně dlouho a stejně dlouho spí jako dřív s dudlem, takže happy end 😀
@zdeenula Gratulace 😄 My to zatím znovu nezkusili, protože střídáme jednu nemoc za druhou (teploty, rýma, kašel, oboustranný zanět středního ucha, zánět spojivek) a do toho mu roste stolička. Takže teď fakt období "naprosto ideální" 👌
My nakonec dudlik ustrihli, dceru byly dva roly a rekli jsme, ze se rozbil. Jeste tyden ho chtela, ikdyz nefungoval, od te doby pohida, jen na usinani musime byt u ni

@medved09 To je taky super napad ho za neco vymenit. Diky za tip!