Můj tříletý syn si neustále učůrává

eviknufik
6. únor 2018

Ahoj holky, potřebuji poradit, jsem už na dně a nevím co dělat. mám tříletého syna, který se cca před půl rokem začal začůrávat. V noci je to již pohoda, někdy se počůrá,ale to jen v případě, že se večer napije. To beru. Ale přes den? měním mu i 4x denně tepláky, bo je pročůraný až přes ně. Nevím jestli to nechává na poslední chvíli, nebo to necítí? Po dobrém mu to nejde vysvětlit, po zlém taky ne, už nevím co s tím. Máti je toho názoru, že žárlí na mladšího sourozence. Nevím, začal to dělat ještě předtím, než se malý narodil.

annasmyckova
6. únor 2018

nebyli jste na vyšetření? může to být nějaký chronický zánět močáku...ale jestli je teprv tříletý, moc bych to nehrotila, některé děti jsou v tomhle pomalejší

eviknufik
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
eviknufik
autor
6. únor 2018

Já to zatím nehrotim, jen mne štve, že mu musím neustále převlékat tepláky. A když se ho zeptam, proč se zacural, tak mi řekne, bez pryč, nebo ,nemám ti k tomu co rict.

teatime
6. únor 2018

@eviknufik Náš tohle dělal taky, i když trochu míň, syn od kamarádky to stejné. Většinou proto, že byli něčím hodně zaujatí a nechtělo se jim činnost přerušit, takže to nestihli. Nijak jsem kvůli tomu na malého neřvala, jen jsem mu občas řekla, že mě to štve, protože ho musím pořád převlékat a častěji prát a že je na to už velký. Hlavně jsem ho poprosila, aby mi to ale řekl, když se to stane, a nechodil počůraný. Odeznělo to samo během pár měsíců. U kamarádky skoro stejně tak.

soleilll
6. únor 2018

@eviknufik Asi tě nepotěším, ale dost často si cvrkne i můj čerstvě pětiletý. Má totiž důležitější věci na práci, než si včas dojít na záchod - třeba hraní si. Pak valí na poslední chvíli, nestihne si sundat kalhoty a už je na slipech kolečko. Je to tak 2x týdně. Po dobrým ani po zlým s ním nic nenadělám. Snad to přejde. Tak zbývá se neustále dokola ptát, jestli se mu nechce, případně ho "natvrdo" poslat na záchod, i když má pocit, že akutně nemusí.

zuvi
6. únor 2018

Tohle mi taky dělá můj 5-letý syn, prostě nemá čas si dojít na záchod. Ve školce se mu to stalo jen jednou, ale doma třeba týden klid a pak v jednom dnu 4x. Většinou si jen cvrnkne a pak si dojde, ale pokud je v zápalu boje se ségrou a smějou se u toho tak se počůra komplet. Zatím to neřeším, jelikož to není každý den, ale doufám, že už ho to brzo přejde.

eviknufik
autor
6. únor 2018

U nás je to právě každý den několikrát:( kdyby bylo kolečko na sloupech, tak mi to neva, ale že už je přičítány až na váze, tak to je na mne moc. Mu to ale nevadí, někdy si sundá gatě a dá si je do pračky, jindy v tom chodí. Nevím, jak mu to vysvětlit. Nejhorší je, že když ho pošlu na WC, tak ještě dělá kolem toho caviky

eviknufik
autor
6. únor 2018

Schová se pod stůl nebo jinde a hotovo, no moje nervy🙂 a ty jeho průpovídky, že je to sranda a viz výše