Pleny na spaní u tříletého

andryyysssek
14. únor 2018

Ahoj maminky, mám takový problém. Synovi byly tři roky v říjnu, a pořád musí mít na spaní pleny. Někdy je suchá a někdy úplně pročůraná. Ještě před třetím rokem jsem mu na odpolední spaní plenu dávat nemusela, v noci už to začalo být taky lepší, a pak se najednou při odpoledním spaní začal počurávat, tak mu musím dávat pleny i do školky. Učitelka ve školce říká, že by už správně pleny mít neměl, a já si pak připadám jako neschopná, že nejsem schopna ho to odnaučit. Jak se to podařilo vám? I mě to je už trapné, vždyť bude mít za chvíli tři a půl roku.

nat
14. únor 2018

No je pravda,ze pleny do skolky opravdu nepatri.A uprimne si nedokazu predstavit prebalovat dite ve skolce.U nas tyto deti vraceji ze skolky Ale pokud ma proste nejake obdobi,chce to jen vydrzet.A na noc je plena tolerovana do 5 let.

ilonne
14. únor 2018

@andryyysssek Nedavala bych mu pleny. Spis vic veci na prevleceni, ale pleny uz ne. Ani na noc, ve trech a pul uz by mel byt bez plen.

andryyysssek
autor
14. únor 2018

@nat No on právě začal se počurávat přes denní spaní až když už do školky chodil.

saralinda
14. únor 2018

Na to podle mě nevyzraješ. Prostě k tomu musí syn a jeho tělíčko dozrát. Buď ráda, že s plínkou ve školce nemají problém. Dávala bych mu takové ty plenkové kalhotky, takže si je sám oblékne a i svlékne. Takže učitelky nemusí řešit žádné přebalování. U nás ve školce to třeba řešili tak, že když se někdo při odpoledním spánku občas počůrával, tak rodiče donesli velkou přebalovací podložku. Tu dali učitelky pod prostěradlo a pokud se stala nehoda, tak nebyla mokrá matrace. no a zbytek není problém vyprat.
Noční počůrávání není výjimka ani u 5-ti letých dětí (někde jsem četla, že 20% 5-ti letých dětí se v noci občas počůrá). Tak tvůj syn má ještě dost času.

eviknufik
14. únor 2018

My máme trochu jiný problém, malý si hodně ucurava přes den. Měním mu slipy někdy i tepláky třikrát denně 😒 v noci jsme to odbourali tak, že jsme ho dali vyčůrat před spaním a pak kolem cca půl 10 půl 11. Někdy se pocura i tak, ale je to tím, že se večer hodně napije.

ladyhacek
14. únor 2018

V pátek by snad měl vyjít článek jak jsem odbourávána já. Syn bude mít tři roky. V noci ho 1x budím na čůrání já jednou se budí on. Ale on se vždy budil 2x i více krát za noc. Jediná rada dávat méně pít a posazovat na nočník a čekat. Každé dítě k tomu dospěje. Známá říkala, že musela synovi na noc dávat pleny do 5 let, že měl tvrdé spaní a neprobral se.
Jinak když se plena vezme tak nevracet. Pocuravat se může i kvůli nějaké psychice. Píšete že to začalo s nástupem do školky? Třeba se něco stalo tam. Může se bát. Jinak u dětí bývá normální že se na nějaký čas pocuravat vrátí. Zkusila bych se ho ptát, vysvětlovat. Ve školce musí mít postýlky chráněné igelitem. Popř bych se nabídla že budu přát, ale plenu nedávala. Pokud je to trochu možné. Tak alespoň na týden / 14 dní bych hodná spaní ve školce nenechávala a uvidíte třeba se to srovná. Může to opravdu být psychické.

andryyysssek
autor
14. únor 2018

Holky, děkuji za rady. Mě taky napadlo, že by to mohlo být školkou. Ale on tam je rád. Těší se do školky. Tak nevím.

ladyhacek
14. únor 2018

@andryyysssek i když tam chodí rád. Je to změna. Syn tam také chodí rád a jelikož ještě moc nemluví tak děti občas plácne nebo je že srandy povalí a jim se to nelíbilo, ale zatím neví jak komunikovat a vrátili se mu to že ho tam jeden kluk "šikanoval" i přesto se do školky těšil. Teď samozřejmě vše ok a vyřešilo se tom

andryyysssek
autor
14. únor 2018

@ladyhacek je pravda, že syn taky občas někoho plácne ve školce. No snad to bude změnou a brzy to přejde.

plachetnicka
14. únor 2018

@andryyysssek Plenky zpátky už nedávat. Syn byl bez plen na odpolední spaní od června, v září nastoupil do školky a asi po třech týdnech se během jednoho týdne třikrát počůral. Plenku už jsme mu zpět nedali, další týden se počůral jednou a od té doby už ne. Jen v lednu, když byl nemocný, se mi dvakrát počůral doma. Učitelek jsem se ptala, zda mám přinést podložku...řekli, že to mají ošetřené a jen na něj dohlíželi, aby se šel před spaním vyčůrat, i když tvrdil, že nechce. Na noční spaní plenu má, třeba týden suchou a potom dva dny počůranou, ale to neřeším (jsou mu 3r a měsíc), nijak nás to neomezuje, finančně to zátěž není a jsem ráda za každou noc bez nějakého probuzení, takže budit ho rozhodně kvůli čůrání nebudu. Holky jsem taky nebudila a zvládly to samy. Jedna v necelých třech letech, druhá ve třech a půl.

andryyysssek
autor
14. únor 2018

@plachetnicka tak to jsi mě trochu uklidnila, že až ve třech a půl letech. Snad to syn do té doby taky zvládne. Je fakt, že i přes den měl pleny dlouho - do 2,5 let. Prostě dozrál sám, do té doby odnaučování nepomohlo.

honzulka
14. únor 2018

Já bych z toho taky zoufalá nebyla. Můj nejstarší synek se taky často počůrával hlavně v noci. Dávali jsme ho vyčůrat ještě než jsme šli spát my s mužem a stejně se někdy nehoda stala. Asi bych mu už taky plínu nedávala, když byl jednou bez ní a vydržela. Ve školce by s tím měli počítat, že se to u tak malých dětí ještě stává a měli by dohlížet aby se vyčůral před spaním a pak třeba i dříve budit. Určitě z toho ale vyroste. Synovi bude 12 a nepočůrává se..😀

nat
14. únor 2018

@andryyysssek Tak by to mohlo souviset se skolkiu.Jestli neco spatneho nezaz a tohle je reakce.

plachetnicka
14. únor 2018

@andryyysssek jj, dozraje. V té školce to nemusí být jen něco špatného, ale i naopak. Nadšení, spokojenost, můj syn nechce chodit ze školky 🙂 A je fakt, že spokojené dítě (i dospělí) lépe spí (tvrdším spánkem). Dohlédnout ať jde na záchod před spaním, věřím, že to brzy přejde.

andryyysssek
autor
14. únor 2018

@plachetnicka jj právě že tu plenu má pročůranou, i když se před spaním vyčůrá a nepije 😀

plachetnicka
14. únor 2018

@andryyysssek tu odpolední? a i doma? Zkus ve školce požádat o trpělivost a plenku už mu odpoledne nedávej. Jestli si to nevyhodnotil, že jí zase má a je pohodlný.

konidana
14. únor 2018

synek měl stejný problém, tvrdý spánek a často potřeboval čůrat. Jak začal chodit do školky (přesně o 3. narozeninách v říjnu), musel vstávat dřív, více zážitků, byl více unavený a pak se nestíhal probudit na čůrání. Poprosila jsem učitelky, aby dohlédly, aby šel před spaním, a aby ho budily jako prvního o trochu dřív a hned ho poslaly na záchod. Během měsíce nebo dvou se to srovnalo. Na spaní pleny měl asi do ledna, pak jsem ho začala v noci budit , a byl už bez pleny. Už mne v jeho 3,5 letech nebavilo kupovat a dávat pleny , ale také on sám moc chtěl jet na jaře se starší ségrou na školku v přírodě. Tam už pleny neměl ani na noc a v noci chodil sám čůrat.

andryyysssek
autor
14. únor 2018

@plachetnicka ne to ne. Protože když se vzbudí a má plenu a chce se mu čůrat, tak se vyčůrá normálně na záchod.

plachetnicka
14. únor 2018

@andryyysssek tak mu jí přes den nedávej 😉 Přejde to, držím palce!

baris
14. únor 2018

@andryyysssek @andryyysssek pokud ti učitelky ve školce umožní, aby měl na spaní plínku, tak bych to neřešila. Pokud si to dobře pamatuji, tak se toho u Vás teď změnilo povícero, tak bych to nehrotila. Ono se to časem srovná.

A ano - učitelky jsou připraveny na občasné nehody u "malošů", ale nejsou připravené na každodenní převlíkání počůrané postele.

bamak
14. únor 2018

Moje dcera byla od 20 mesicu pres den bez pleny, odpoledni spani cca od 2 let a v noci plenu skoro do ctyr let. Nic si z toho nedelej, kazde dite je jine. Kamaradka " odplenkovala" syna ve dvou, kdyz se ho kazdych 30 minut nezeptala, tak se pocural, v noci budila a stejne nekolikrat tydne prevlekala dite a postel, vsichni nastvani, unaveni, protivni....jak bych mu plenku davala I v te skolce. Pro ucitelky to zadna zatez neni-dej mu pants- urcite lepsi, nez kdyby se pocural- jeste by se mu deti smaly.

lansi83
14. únor 2018

@andryyysssek , ahoj, synovi budou 3 roky na konci brezna a plinku má na spaní jen pro "sichr". Nepocurava se a nosí slipy bez nehod už asi 5 měsíců. Do školky půjde až příští rok ve 4 letech. Vydržte, všechny děti se to naučí. 🙂

andryyysssek
autor
14. únor 2018

@plachetnicka díky 😉

andryyysssek
autor
14. únor 2018

@baris
@bamak
@lansi83 holky, děkuji moc za uklidnění 🙂😉

tomikjoejoe
14. únor 2018

@andryyysssek co mu zkusit dát do školky přes poledne ty plenkové kalhotky, pokud je opravdu potřebuje. Určitě by se mohl naučit se oblíkat si je sám a učitelky by s tím neměly práci ... Syn měl podobný problém a vyřešli jsme to tím, že měl u učitelek tašku v ní několikatery spoďáry a punčocháče. Plínu jsme nedávali, cca po dvou týdnech si začal dávat pozor sám, protože ho nebavilo pořád se převlékat.

andryyysssek
autor
14. únor 2018

@tomikjoejoe mohla bych zkusit, díky 🙂

tomikjoejoe
14. únor 2018

@andryyysssek 🙂 hodně štěstí 🙂

andryyysssek
autor
14. únor 2018

@tomikjoejoe děkuji 🙂

katkatris
14. únor 2018

@andryyysssek No a nebude nějaký problém s tou školkou? Jako jestli tam nemá z něčeho trauma nebo strach, že se začal počůrávat až když začal chodit do školky? Na noc bych to zatím asi neřešila. Nicméně bych mu ty plenky na odpoledne odstranila a vysvětlila mu, že do postýlky se nečůrá. Měl by už i dost povídat, tak si s ním popovídej. 🙂 Hodně štěstí, ať máte brzy úspěch 🙂.