Jak naučit dítě na spaní bez plen?

nnikola24
5. led 2022

Dobrý den

Rada bych zjistila a poradila se jak malou odnaučit plenky na spaní .v dubnu ji budou 2 roky , přes den je už bez plen ale na spaní je pořad ma . A nevím jak na to to jí mam budit . Se suchou plenou se ještě nevzbudila .
V květnu jdeme k zapisu a v zaří do školky . A bojím se že ji tam nevezmou .
Jasně do zaří už muže být bez plen ale i tak .

Děkuju za rady Případně

Ale jinak než budit mě nenapada ale to jí neuspim v noci . A hodně pije k večeri ma kaši a tu jeste zapije

konidana
5. led 2022

@nnikola24 plena na spaní v noci školce fakt nevadí😉

nnikola24
autor
5. led 2022

@konidana tady v pozadavkach pisou ze pleny ne . Ale tak myslíte ze na spani nevadi ?

konidana
5. led 2022

@nnikola24 ale tak ve školce nebude nocovat , ne? na odpolední spaní to zvládnete odnaučit, prostě hned po probuzení , případně budit o trochu dřív (syn poo dokázal spát i 3h)

leniczka23
5. led 2022

Na denní spánek je také vždy pocurana?

malenka3
5. led 2022

Noční plena se neodnaučuje, k tomu musí dítě dozrát - jednak musí močový měchýř zvládnout moč v noci udržet, jednak mozek musí být naučen vyslat signál "vzbuď se", když je močový měchýř plný. To jsou věci, které u dětí dozrávají různě a nejde to naučit nebo udělat na povel.
Budit dítě v noci nepomůže, narušíš mu tím jednak jeho spánkové cykly a tím zároveň ztěžuješ tělu šanci naučit se to přirozeně.
Dítě má být do školky sice odplenkované, ale na to spaní to aspoň u nás tedy tak hrozně nehrotili u těch nejmenších.

ondul
5. led 2022

No dost bych pochybivala, že spací čůrání jde odnaučit, zvlášť kdxž ještě suchou plínu neměla.

tahejhula
5. led 2022

Noční pomočování je otázka antidiuretických hormonů, ty se aktivují v různém věku, většina dětí to zvládne do pěti let věku. V noci se nemočí.

nnikola24
autor
5. led 2022

@leniczka23 prave ze taky je pocurana jednou nebyla a to spala ale jen pul hodiny

konidana
5. led 2022

@nnikola24 zkuste důsledně dohlídnout, ať se jde vyčůrat před spaním a pak hned po probuzení. Na ten denní spánek to do září zmáknete🙂, nejpozději přes léto bych i přestala dávat plenu na to denní spaní, aby jí to lépe docvaklo

leilinka1234
5. led 2022

Řešila jsem minulý rok to samé. Dcerka měla v září při nástupu do školky 2 roky a 9 měsíců a přestože od roku a půl byla přes den bez plen, po spaní vždy durch. Nešlo to naučit, snažila jsem se (i když jsem si o tom myslela své), ale ukládání na spánek bez plínky znamenalo, že se probudí dřív a mokrá a já budu zase prát. Nechala jsem to být, doma plenku zase dávala a čekala jsem, co se stane ve školce. Mokré pyžamko ze školky jsme přinesli asi 2x. Nechápu to. Neřešte to, občas vyzkoušejte, ale dle mého se suchý spánek bez plen naučit nedá. Dítko potřebuje dozrát. Tak jí ten čas dopřejte a ono to bude určitě dobrý 🙂

areh
5. led 2022

@nnikola24 já jsem ji na odpo spánek prostě nedala. Hned vedle postele nočník. Syn když měl plenu, tak to neřešil a počůral ji. Když ji neměl, tak šel na nočník. Dala jsem nepromokavou podložku a počítala, že budu kdyžtak prát 🤷🏼‍♀️

krisstina93
5. led 2022

Do toho musí dozrát, čůrání ve spánku nijak neodnaucis. To není jak ve dne, kdy si dítě uvědomuje, že se mu chce.

te_reza
5. led 2022

Plínu na noc měla do 3 let a nějakým buzením jsem se vůbec nevzrušovala. Do školky nastoupila ve 2,5 letech a díky bohu, neměli problém těm pár dětem na spaní plínu dávat, i když chápu, že to není všude. Tam ji pár měsíců měla. Ono na jednu stranu počurávání se neřeší někde do 6 let nebo do kolika a na druhou buzerovat dvouletý děcko aby bylo hned bez plíny?

petradt1986
5. led 2022

Deti chodily spat kolem pul osme, vycuraly se a ja nez jsem sla spat vzdy, je jeste v polospanku propubudila a oni se vycuraly. Nočník jsem dala hned k posteli. Takhle tyden a kousek a od te doby byla snad jednou dvakrat jeste nehoda. A dobrý. Pred spaním uz tolik nepily.
Do dvou let byly oba bez plenek.
Ale kazde prtě je jiné nu.

biciklissie
5. led 2022

Za mě rozhodně počkat, než bude mít plenu po spaní suchou. Dcera byla bez plen přes noc cca v 1,5 roce. Ale v noci prostě hrozně moc curala, středně dlouho. Tak do dvou let určitě. Kolikrát tu plenku i procurala durch. Je pravda, že večer dost pila. Omezila jsem to, ale mírně, jsem ráda, že pije. No a pak se najednou začala budit s plenou suchou. Dost dlouho jsem ji ještě dávala a hodně jsme o tom mluvily, že ji přestaneme dávat. Když jsem ji pak slavnostně nedala, tak byla ihned téměř bez nehod. Za první odpoledni i noční spaní bez plenky a bez nehody dostala darecek a bylo.

milisent
5. led 2022

Na spani pres den to urcite do zari zvladnete, nijak zvlast bych to ale nehrotila. Dite k tomu musi dozrat. A jinak u nas ve skolce mame u nekterych deti nepromokave prosteradla, protoze vime, ze se jim tyto nehody ve spanku stavaji. Ja mam ve tride deti ve veku kolem ctyr let a stane se i pres den, ze to ujede.

fandysek_1
5. led 2022

@nnikola24 to je ještě spousta času. Teď bych to nehrotila.

veruuu_kubesovic
5. led 2022

A proč by ji nevzali? Syn měl loni v kvetnu 3 roky, v září šel do školky a plinky na noc ještě má, hold se nevzbudi...
Ve školce normálně po obědě spí a nepocura se, tam se spí cca hoďku 😉

victress
6. led 2022

omezit večerní pití a kaše, buď pití nebo kaše, neboj, do svatby je mít určitě nebude...