icon

Nechat dítě hrát s agresivními vrstevníky? Jak chránit dítě?

6. črc 2023

Nechaly byste svoje dítě, aby si hrálo s dětmi (věk 4-6let), co se venku klidně i bouchají a říkají si "já ti dám přes dr*ku"? Chci aby naše dítě mělo kamarády, ale tady si nejsem vážně jistá.

ai30
6. črc 2023

Spis ne, nasla bych mu jine kamarady.

bara88
6. črc 2023

A tvé dítě si s nimi chce hrát?pokud ano tak bych je hrát nechala. Samozřejmě s tím že bych svému dítěti řekla že takto se nemluví a při bouchnuti ať se brání

bara88
6. črc 2023

Ale určitě bych dítěti nezakazovala se s někým kamarádit. Kamarády mu snad nebudeš vybírat

ai30
6. črc 2023

@bara88 No tak v 5 letech, nebo kolik mu je, mu kamarady klidne vybrat muze.

bara88
6. črc 2023

@ai30 může ale já si myslím že zakazovat kamarády a jako aby maminka chodila a hledala kamarády jiné je blbost

ai30
6. črc 2023

@bara88 'Chodila a hledala kamarady'? 😂😂😂 Nemusi prece kvuli tomu slidit po sidlisti, muze dite nekam vzit, seznamit se a proste misto vypousteni pred barak zorganizovat sraz s jinymi kamarady.

bara88
6. črc 2023

@ai30 však může i ty můžeš nikomu nic nezakazuji. Psala sem jen paní svůj názor

bara88
6. črc 2023

@ai30 já jsem třeba radši když děti mají kamarády kousek od baráku než organizovat srazy

laxesis
6. črc 2023

To záleží..kolik je tvému dítěti let? chodí do školky? to jsou tedy děti přímo sousedů, nebo co je to zač? hrají si jinak i hezky? co rodiče, věnují se, řeší to?

Řeknu to takto. U nás ve školce bys slyšela stokrát horší věci od 5-6 letých.. normálně sprostá slova začínající na haj, ku, pi ... Kolikrát si vyhrožují, že se zabijí, stejně jako ve hře, co hrají na počítači s tatínkem. Nic nevídaného, naprosto běžné i v dobré školce...Samozřejmě se tak nechovají všechny děti, ale dvě tři tam jsou (taky jsem byla dost v šoku) Učitelky se to samozřejmě snaží regulovat, také vysvětlují, mají pravidla...Ale jak to z děcka vyletí, už to nezastaví. Bohužel. Toto my ovlivnit nedokážeme, že to někde zaslechne a pak se na to ptá. Nebo že se děti chovají nevhodně (kde asi takové chování vidí a od koho to asi mají....) Důležité ale je to vysvětlit a reagovat na to, to bych radila i tobě, než přímo někoho zakázat, zvlášť pokud má ty děti dítě rádo. Ve školce a škole to takto zákazem také nevyřešíš, ale chápu, že ve volném čase, kdy se jim dá vyhnout, to je kolikrát lepší, resp. jednodušší.

My často zveme děti k nám, abychom měli trochu kontrolu nad tím, co dělají např. Protože u sousedů jim pustili naposledy nějakou střílečku pro dospělé na PS5 a nějaké zombíky a normálně je nechali. Taky si pak ode mě lecos vyslechli. To prostě u nás není..a dost často se tady sklidní i cizí děcka. Ale pokud by to takto nešlo, tak prostě s určitými dětmi kontakt nenápadně omezím (zkusím to mezitím řešit s rodiči) a budeme chodit chvilku za jinými kamarády, má jich dost. Pokud jsou rodiče daných potížistů trochu normální, tak snad taky zasáhnou, aby si mohly hrát děti hezky, nemlátily se a nemluvily sprostě.

autor
6. črc 2023

@laxesis Jsou to děti ze všech bytovek co tady v okolí jsou, tak vůbec netuším co mají za rodiče. Je to partička 5 dětí, a takto nevhodně se chovají pořád. Je blbé že jiné děti co chodí ven s rodiči se kamarádit nijak nechtějí.

ele_nka
8. črc 2023

Syn se s takovými kamarádí v družině a to tam jsou o dost horší, kdyby ne nemá kamarády žádné. Důležité je vysvětlit dítěti, že vždycky nemusí dělat to co ostatní a že to nebo ono není úplně super, ale prostě jak se s nimi chovat se naučit musí. 🤷‍♀️

ruzovyjednorozec77
8. črc 2023

Taky mame děti sousedů různé. Nezakazala jsem jim kamarádství neboť je kluci mají rádi. Nicmene si hraji spolu jen omezený čas. Takto jsem to domluvila. Ze třeba hodku dopo a hodku odpo (nase zahrady na sebe navazuji bez plotu). A pak je od sebe proste oddeluji. Buď nekam jdeme, nebo jim vymyslim zábavu nebo jsme doma.

ruzovyjednorozec77
8. črc 2023

A taky často zasahuji. Teď do meho syna kopali, tak jsem vystrelila a prostě všechny do jednoho servala jak aliky. A jeden vyrostek už ode me dostal vytahano za uši, protože mi syna ve velke rychlosti zhodil z kola....

veronicka89
8. črc 2023

Ne nedovolila

veronicka89
8. črc 2023

4-6 nechodi samo ven...

hanka_12345
8. črc 2023

@bara88 ja bych mu je asi vybrala kdyby me ten dotycnej chlapecek rek treba tahni do pí*i :D

bara88
8. črc 2023
hanka_12345
8. črc 2023

@bara88 no pokud je sprostej tak bych mu nasla jinyho kamose. Kdyby byl na hristi, ja tam dosla a on me rek di do prdele tak bych asi svymu decku rekla at se s nim nekamaradi

bara88
8. črc 2023

@hanka_12345 počkej a o čem tady mluvíš?paní snad píše že ji to dítě řeklo ať jde do prdele a nebo pí..?

veronicka89
8. črc 2023

Jaky benefit ma dite s hranim si s grazlama ( kteri za to nemuzou ) co se postuchujou neumi chovat a jsou sprosti ?

Neco jineho je upozornit nebo se poprat na kamarady u deti 7+

Ale u takhle malych to teda ovlivnovat budu ...
Takovemu fiteti stejne vicemene vymyslim program ja a travi vic casu s rodinou nez pred barakem takze nevidim problem tohle utnout.

V pozdejsim veku to chovani diteti samotnemu bude pripadat divne ...

Uff jsem rada ze tohle nemusim resit...

g_m
8. črc 2023

@veronicka89 My treba bydlime na vesnici, deti maji taky 4 a 6 a kolem baraku jsou v pohode sami. Vi, ze nesmi pryc a maji byt na zahrade nebo max u sousedu, kde v pohode vidim. Neni duvod jim stat za zadkem, pokud dodrzuji pravidla...

Jjnak pro autorku - pokud deti behaji po venku samy, tak tezko jim to zakazovat. Spis bych jim vysvetlila, ze jejich chovani ok neni 🤔

veronicka89
8. črc 2023

@g_m tak pokud jsou doma nebo u sousedu a sousedi by se chovali dproste vulgarne a byly by porad nejake neshody tak je asi nepoustis ne 😀 ?

A 4 lete bych ven sama nepustila pokud by nebylo pod mym dohledem z balkonu / okna apod...

hanka_12345
9. črc 2023

@bara88 prosimte to je brano ne doslova, proste se povznes

bara88
9. črc 2023

@hanka_12345 nechápu o čem mluvíš?🤦‍♀️

bara88
9. črc 2023

@hanka_12345 paní tady řeší nějakou svou reálnou situaci ,něco co se děje a né něco co ty si vymyslíš a nemyslíš to doslova