Nechat dítě hrát s agresivními vrstevníky? Jak chránit dítě?
Nechaly byste svoje dítě, aby si hrálo s dětmi (věk 4-6let), co se venku klidně i bouchají a říkají si "já ti dám přes dr*ku"? Chci aby naše dítě mělo kamarády, ale tady si nejsem vážně jistá.
A tvé dítě si s nimi chce hrát?pokud ano tak bych je hrát nechala. Samozřejmě s tím že bych svému dítěti řekla že takto se nemluví a při bouchnuti ať se brání
Ale určitě bych dítěti nezakazovala se s někým kamarádit. Kamarády mu snad nebudeš vybírat
To záleží..kolik je tvému dítěti let? chodí do školky? to jsou tedy děti přímo sousedů, nebo co je to zač? hrají si jinak i hezky? co rodiče, věnují se, řeší to?
Řeknu to takto. U nás ve školce bys slyšela stokrát horší věci od 5-6 letých.. normálně sprostá slova začínající na haj, ku, pi ... Kolikrát si vyhrožují, že se zabijí, stejně jako ve hře, co hrají na počítači s tatínkem. Nic nevídaného, naprosto běžné i v dobré školce...Samozřejmě se tak nechovají všechny děti, ale dvě tři tam jsou (taky jsem byla dost v šoku) Učitelky se to samozřejmě snaží regulovat, také vysvětlují, mají pravidla...Ale jak to z děcka vyletí, už to nezastaví. Bohužel. Toto my ovlivnit nedokážeme, že to někde zaslechne a pak se na to ptá. Nebo že se děti chovají nevhodně (kde asi takové chování vidí a od koho to asi mají....) Důležité ale je to vysvětlit a reagovat na to, to bych radila i tobě, než přímo někoho zakázat, zvlášť pokud má ty děti dítě rádo. Ve školce a škole to takto zákazem také nevyřešíš, ale chápu, že ve volném čase, kdy se jim dá vyhnout, to je kolikrát lepší, resp. jednodušší.
My často zveme děti k nám, abychom měli trochu kontrolu nad tím, co dělají např. Protože u sousedů jim pustili naposledy nějakou střílečku pro dospělé na PS5 a nějaké zombíky a normálně je nechali. Taky si pak ode mě lecos vyslechli. To prostě u nás není..a dost často se tady sklidní i cizí děcka. Ale pokud by to takto nešlo, tak prostě s určitými dětmi kontakt nenápadně omezím (zkusím to mezitím řešit s rodiči) a budeme chodit chvilku za jinými kamarády, má jich dost. Pokud jsou rodiče daných potížistů trochu normální, tak snad taky zasáhnou, aby si mohly hrát děti hezky, nemlátily se a nemluvily sprostě.
@laxesis Jsou to děti ze všech bytovek co tady v okolí jsou, tak vůbec netuším co mají za rodiče. Je to partička 5 dětí, a takto nevhodně se chovají pořád. Je blbé že jiné děti co chodí ven s rodiči se kamarádit nijak nechtějí.
Syn se s takovými kamarádí v družině a to tam jsou o dost horší, kdyby ne nemá kamarády žádné. Důležité je vysvětlit dítěti, že vždycky nemusí dělat to co ostatní a že to nebo ono není úplně super, ale prostě jak se s nimi chovat se naučit musí. 🤷♀️
Taky mame děti sousedů různé. Nezakazala jsem jim kamarádství neboť je kluci mají rádi. Nicmene si hraji spolu jen omezený čas. Takto jsem to domluvila. Ze třeba hodku dopo a hodku odpo (nase zahrady na sebe navazuji bez plotu). A pak je od sebe proste oddeluji. Buď nekam jdeme, nebo jim vymyslim zábavu nebo jsme doma.
A taky často zasahuji. Teď do meho syna kopali, tak jsem vystrelila a prostě všechny do jednoho servala jak aliky. A jeden vyrostek už ode me dostal vytahano za uši, protože mi syna ve velke rychlosti zhodil z kola....
Ne nedovolila
4-6 nechodi samo ven...
@bara88 ja bych mu je asi vybrala kdyby me ten dotycnej chlapecek rek treba tahni do pí*i :D
@bara88 no pokud je sprostej tak bych mu nasla jinyho kamose. Kdyby byl na hristi, ja tam dosla a on me rek di do prdele tak bych asi svymu decku rekla at se s nim nekamaradi
@hanka_12345 počkej a o čem tady mluvíš?paní snad píše že ji to dítě řeklo ať jde do prdele a nebo pí..?
Jaky benefit ma dite s hranim si s grazlama ( kteri za to nemuzou ) co se postuchujou neumi chovat a jsou sprosti ?
Neco jineho je upozornit nebo se poprat na kamarady u deti 7+
Ale u takhle malych to teda ovlivnovat budu ...
Takovemu fiteti stejne vicemene vymyslim program ja a travi vic casu s rodinou nez pred barakem takze nevidim problem tohle utnout.
V pozdejsim veku to chovani diteti samotnemu bude pripadat divne ...
Uff jsem rada ze tohle nemusim resit...
@veronicka89 My treba bydlime na vesnici, deti maji taky 4 a 6 a kolem baraku jsou v pohode sami. Vi, ze nesmi pryc a maji byt na zahrade nebo max u sousedu, kde v pohode vidim. Neni duvod jim stat za zadkem, pokud dodrzuji pravidla...
Jjnak pro autorku - pokud deti behaji po venku samy, tak tezko jim to zakazovat. Spis bych jim vysvetlila, ze jejich chovani ok neni 🤔
@g_m tak pokud jsou doma nebo u sousedu a sousedi by se chovali dproste vulgarne a byly by porad nejake neshody tak je asi nepoustis ne 😀 ?
A 4 lete bych ven sama nepustila pokud by nebylo pod mym dohledem z balkonu / okna apod...
@bara88 prosimte to je brano ne doslova, proste se povznes
@hanka_12345 nechápu o čem mluvíš?🤦♀️
@hanka_12345 paní tady řeší nějakou svou reálnou situaci ,něco co se děje a né něco co ty si vymyslíš a nemyslíš to doslova

Spis ne, nasla bych mu jine kamarady.