icon

Nespokojené, uplakané, nesmějící se mimino. Přejde to?

terca_feira
19. srp 2015

Zdravím všechny. Moje půlroční dítě mě přimělo zaregistrovat se sem a poprosit o radu.
Mám extrémně nespokojené, plačtivé, nadávající a nespavé dítě, které se mimochodem ani v půl roce nesměje nahlas. Neodhalila jsem příčinu - na prdíky nikdy netrpěla, hlad podle všeho nemá, zoubky nerostou, chovám když chce - ale spíše nechce.
Čím je starší, tím je to horší.Opravdu - po příchodu z porodnice do cca 3 měsíců byla klidná, pak se to začalo zhoršovat a teď opravdu bez přehánění buĎ spí, jí nebo pláče. Hrát si nechce, nosit nechce, šátek nechce, nosítko nechce.
Přejde to? Kdy? Jsme už všichni kolem velmi vyčerpaní - za probdělé noci a obskakování nemáme "odměnu" ani ve formě smíchu... Občas se usměje, ale převážně na cizí...

Děkuji za jakékoli rady, uklidnění, tipy, nebo zkušenosti. TF

Strana
z2
speratovalucie
21. srp 2015

V této diskusi už ale s příspěvky končím, vede se to jiným směrem, než zakladatelka podle mě smýšlela. Chtěla názor, má názor. Rozvádět to je poněkud zbytečné, více se dá sdělit v soukromých zprávách. Opravovat se tu, ukazovat na to, co kde kdo špatně uvedl, to není smyslem diskusí. To je jen přetlačovaná ze základky. A to jde mimo mě. Krásný den ;)

gepe
21. srp 2015

@speratovalucie tak neni to hormon a ultrafialove zareni ma i slunicko, to ze se pouzije uv lampa neznamena, ze je to zlo. I deti jsou osvecovany, vcetne dalsich veci. V prirode vcetne cloveka je v podstate vse na bazi chemickych procesu a ne vzdy vsechna chemie "umela" tj laboratorni/farmakologicka je vzdy spatna, pokud se provadi spravne. Jinak Jam. Baby-D vitamin D3 vznika stejne stejne jako u Vigantolu, taky umele zpracovavany a chemicky. To, ze je nejaky prirodni preparat neznamena, ze je vytvoren bez chemie. Naopak ta je potreba, nemuzes vzit to a to, smichat to dohromady a voila 😅
Je mi jedno, kdo co dava diteti za vitamin D, pokud ho je dostatecny prisun, coz ze stravy byva bohuzel male mnozstvi, nemluve o zpusobu zpracovani danych potravin, aby nedochazelo ke snizeni ci eliminaci obsazenych vitaminu a prospesnych latek.
Ja se pouze pozastavila nad tim vyluhem, nic vic. 🙂

Nam na kojeneckou koliku pomohly obklady teple na brisko, cviceni s nozickami, aj. jakmile se to srovnalo, dite jiz neplakalo a celkove byla v pohode.

mahulena
21. srp 2015

ahoj, meli jsme to tak s Justynkou take. Bylo to ale proste tim, ze byla takova jaka byla, nastesti v tom nebyl zadny zdravotni problem.
Hrozne to uteklo,uz je to vlastne historie, ale presto na to nerada vzpominam. Neustaly rev a nespokojenost a nespavost, 20hod za den rev, rev, rev. Bylo to hrozne fyzicky i psychicky vycerpavajici. Furt se muselo jezdit kocarem, byli jsme s manzelem jak psanci..., v minus 20 stupnich jsme furt jezdili a stridali se po 20 minutach, protoze to bylo o omrzliny. Doktor to vzdy komentoval tim, ze to obdobi prejde. Preslo, ale prislo jine, jeste intenzivnejsi...🙂
V pul roce veku se to zlepsilo, Justynka se stala vysmatym ditetem, presto stale velice reaktivnim a narocnym. Do toho prisel na svet jeji bracha, to ji byl teprve 1,5 roku... Presto jsme si mimina ani nevsimli, protoze Justynka uzurpovala veskerou nasi energii hlavne pro sebe... I jako vetsi ji nic a nikdo nebavil, za minutu menila 36x podnety, clovek uz nemel energii ani invenci. Zmenilo se to tak v 5,5 letech, kdy se ze dne na den stala krasnou, uvazlivou a super slecnou.
Jedina rada vydrzet a moc to neresit.
Osvedcilo se to jako jedine, casto to pramenilo i z toho, ze uz jsme na to proste nemeli, a i kdyby jsme ji snesli modre z nebe, tak by se stav veci nezmenil, takze jsme pochopili, ze to musime nechat plynout a hlavne prezit a setrit se...

janamal37
21. srp 2015

@speratovalucie Já dneska byla venku a taky jsem ozářená.. 😅 😅 Proč teda ti zlí lékaři ten vražedný Vigantol těm nebohým dětem předepisují, co myslíte ☹?
Inkriminované problémy mají kojenci s Vigantolem i bez něj. Nebude to náhodou tím, že je to způsobeno třeba nedozrálostí trávicího traktu? Hledání viníka za každou cenu je fanatismus. Tolik ode mě.

alcar
21. srp 2015

@speratovalucie ja bych teda zrovna Vigantol za chemickou bombu nepovazovala. Jedna kapka denne, 10ml baleni vydrzi rok. Opravdu si myslite, ze v tech 10ml je tolik chemie? Myslim, ze tydne dostane dite z vaseho mleka te chemie mnohem vice. Staci, kdyz vas boli hlava, zobnete si Paralen ci Brufen, vypijete vetsi mnozstvi dzusu (a nemusi to byt nutne z krabice, v pomerancich je te chemie mnohem vic, nez v jedne lahvicce Vigantolu), totez ostatni citrusy jen tak na jidlo v zime - urcite jite. Ted nepoukazuju na to, ze je to spatne, nejsem bio a citrusy bezne jim, ale rikam to pro srovnani s mnozstvim chemie ve Vigantolu. Zajimave, ze maminky vysadi kvuli prdum Vigantol, protoze to je prece "ta strasna chemie, kterou mi chteji otravit dite", ale nasadi misto toho Biogaiu a Espumisan, ale nad tim, ze i tohle je "strasna chemie" se uz nepozastavi. Totez leky na horecku, taky chemie a presto dite leky bez jakehokoliv zamysleni dostane. No jo... horecka jde videt, ale krivice a nedostatecna imunita ne, ze?
Fakt nechapu tady ten humbuk kolem Vigantolu, je to pritazene za vlasy. A jeste vyrok, ze reakce na Vigantol jsou individualni! Bodejd by ne, kdyz to neni Vigantolem, ale detmi samotnymi!

Strana
z2