Nočník a kalhoty. Co s tím?

17. led 2022

Holky prosím o radu. Mý malý budou tři. Hrozně dlouhi trvalo, než jí to seplo, a na nočník začala chodit až nedávno. Jenže! Nikdy si neřekne, takže na nočník si dojde jen když na sobě nic nema! Jakmile ji dám tepláčky, kraťasy atd tak se pocurá i klidně pokaka do nich. ☹️ Navíc vůbec se nenechá účit, jak se před tím svléknout. Sundavat kalhoty už uměla driv, ale jak kdyby to zapomněla nebo co a když ji to teda chci ukázat, tak to jsou scény jako nikdy..... ☹️ Co s tím?

felixfelicis
17. led 2022

A jak dlouho už na ten nočník chodí? Tahle přechodná fáze kalhoty=myslím si, že mám plinu je normální, časem sama prejde.

autor
17. led 2022

@felixfelicis asi dva mesice

felixfelicis
17. led 2022

Tak to už by na to pomalu mohla přijít, asi ji to jen déle trvá. Každopádně si myslím, že s tím stejně nic nejde dělat. Ale když už zvládá chodit na nočník bez kalhot, je to na dobré cestě. Mne nejmenší dítě půjde do skolky v 2 a 3/4 a už začínám být trochu nervózní, abychom to stihli 🙂

cilkat
17. led 2022

Nám tahle fáze "nahý si dojde, ale oblečený to pustí do kalhot" trvala u obou kluků zhruba půl roku. Ale je fakt, že do toho přišla zima, takže jsem plinu vrátila.

janina92
17. led 2022

Ahojky, tak tenhle přechod i u nás trval dlouho. Jak měl tepláky, tak všechno končilo v nich..po delší době už jsem toho měl dost, podle mě i on :D . Tak jsem se rozhodla pro úplnou pauzu, řekla jsem si, tak na to kašlu, dám mu plínu a prostě to zkusíme zase později (bylo mu třeba 2 roky a 10 m). Pak asi za tři týdny si najednou začal říkat venku na čůraní, tak rychle rozepnout plínu a byl až domů suchý. Pak najednou začal sám od sebe chodit čůrat do záchodu, a od té doby se to rychle rozjelo. Ted už je to třeba 1,5m co doma chodí sám čůrat, říká si na kakání, i v autě si řekne...prostě najednou velká změna. Podle mě to bylo tou pauzou a tím, že jsem mu dala zpět plenu a přestala ho á 10 minut buzerovat otázkou, jestli nechce čůrat..🙂 Přeji hodně štěstí 🍀