Odebrání plen, 21měsíční syn bojkotuje nočník

andryyysssek
18. črc 2016

Maminky,synovi je 21 měsíců,a bojkotuje nočník,a když už na něm sedí,neudělá nic.Většinou začne čůrat až sleze.Nechala jsem ho i bez plen přes den,aby cítil mokro,když se počůrá,ale nevadilo mu to,tak jsem to vzdala,a řekla jsem si,že to zkusím později.Máte někdo stejnou zkušenost?Myslíte,že jen ještě nedozrál,nebo jsem měla vydržet déle bez plen?U dcery to pomohlo hned,ale je pravda,že měla už přes dva roky.

cabo
18. črc 2016

Ja od středy zkousim nechat syna bez pliny. Jsou mu čerstvé dva roky.
Az do nedělního odpoledne vždy řekl curcur az kdyz uz cural. Tak jsem mu vždycky řekla ze je sikovny ze rekne, jen ze musi rict driv. No a od vcerejsiho odpoledne jsme bez nehod. Po spani hned vola curcur a běží na nočnik, venku jde curat, dnešek byl první uspesny den. Plinu ma jen na spani.
Ted sem se dočetla ze se tomu rika Indianska metoda. Zkuste si to najít, třeba vam to pomuze.
Hlavne vydržet a nedat plinu, výsledek se dostaví.

andryyysssek
autor
18. črc 2016

@cabo Takže jsem udělala chybu,že jsem nevydržela déle,že? 😞

adypro
18. črc 2016

U nás to bylo to samé, vzdala jsem to, dala jsem dceři čas a ona pak sama přišla, že nechce plínu, že chce kalhotky a začalo to najednou během týdne jít. Ale měla už přes dva roky. Prostě dřív ještě na to nebyla zralá, taktéž jí nevadilo, že je počuraná nebo i pokakaná, což bylo horší. Tak držím palečky, protože léto je ideální čas na odplenkování.

sasui1
18. črc 2016

Nemyslim ze byste udelala chybu. Pokud to dite na to nebude pripravene tak je to zbytecne. Ale je fakt ze musite vydrzet at zjistite jestli uz prisel cas...znama odplenkovavala (uz to trva smad pul roku) kdyz si nacural do kalhot. Nevadilo mu to. Ze chce si sam nerekne. Ona mu semtam plinu dala sem tam ne. Maji uplne procurany koberec ptz kdyz se pocura tak ani nerekne...tento stav trva opravdu toho pul roku...je to jen znama neznam situaci detailne ale jen povrchne ale to by teda na me nebylo...to bych radeji mela dite na plinach dyl ale cisty a vonavy koberec :( takze treba jeste opravdu neni jeho cas ;)
Muj syn to zvladl ve 20 mesicich. Zkouseli jsme od 18 a kdyz jsem videla ze ta den/dva bylo videt ze nechape co po nem chci tak jsem to vzdala a zkusila treba za 2 tydny. Pak to prislo uplne samo a behem par dni i suche noci...
Drzim palce ;)

cabo
18. črc 2016

To ale vůbec nevadí! Tak to zkusíte znovu. Naplanujte si začátek na dobu kdy vas nečeka dovolená, návštěvy a podobně. No a zkuste to. Hlavně syna za pocurani nehubujte, jen velmi mírně a spíše vysvětlete co je špatně a jak to ma být.
Syn kdyz měl plinu a davala jsem ho na nocnik, malokdy se vycural. A když jsem se ho zeptala, jestli pujde na nocnik, ignoroval me. Ted co je bez pliny se na nocnik doslovchvalim.Je videt, ze sam ma z toho radost.
Kdyz jsem mu prvni den rano sundala plinu a dala slipy rekla jsem mu, ze uz je velký kluk a ti ze uz nenosí plinky ale slipy. A ze kdyz bude chtit curat musi rict. A za kazde podařené vycurani chválim chválim chvalim.

cabo
18. črc 2016

Syn si zatim sam nerekne, musim to hlidat a davat ho. Pokud s odplenkovanim zacnete, je dulezite plinu nedat, dávat jen na spaní. Vydržte to min.tyden az deset dni. Pokud neuvidíte zadne zlepšení, syn na to jeste nemusi byt připravedni.Dejte plinku a zkuste o nejaky měsíc pozdeji.

tulikiss
18. črc 2016

u nas to bylo taky tak, nevadilo ji mokro a jenom sem chodila utirat louzicky..po tydnu jsme to vzdala a za dva mesice zkusila znovu a to uz rvala jako by ji vrazdilo kdyz byla mokra za za dva dny byla bez plen i na noc.

andryyysssek
autor
18. črc 2016

Děkuji holky,až bude zase hezky a teplo,tak to zkusím znovu,a vynasnažím se být trpělivější 😊 Jinak
@sasui1 ,obdivuji Vaši známou,půl roku bych teda trpělivost taky neměla.

mikilenka
18. črc 2016

Tento týden odplenkovávám jednoho z našich dvojčátek. Budou jim za chvíli 2 roky. Oba čůrají převážně ve stoje. Donedávna jim nočník nic neříkal, ikdyž už ho více než rok znají. Najednou do něj čůrají - ve stoje. Když jsou doma nazí, sami si tam dojdou. Jenže je nemůžu nechat pořád nahé. Jeden chlapeček si dá říct, asi každých 20 min ho postavím nad nočník, sundáme oblečení a jde to ( i třeba 2 kapky 🙂 ). Druhý chlapec si neřekne, ale ani se nevyčůrá, když to zkouším s ním, takže ještě nedozrál. Má plínku a je spokojený. Každé děťátko má svůj čas.

andryyysssek
autor
18. črc 2016

@mikilenka Juj,to musí být záhul s dvojčátkama,co?Tak ať se brzy podaří u obou 😉

patrusa
18. črc 2016

@andryyysssek vubec jste neudelala chybu, proste jste to zkusila, nejde to, zkuste to za mesic. U syna jsem to zkusila v 18 mesicich a prd, ve 23 to bylo hotove za 14 dni. Dceru jsem zkusila v 16, pak 18 a nakonec to klaplo v 19,5 mesicich. Kazde dutko je jine. Drzim palce 🙂

bubbi
18. črc 2016

asi takhle, dcera byla od narození svéhlavec kombinovaný s dubovou palicí a jakékoli fígle byly uplně k ničemu. Nejsem zastánce nucení k čemukoli a nemám ráda trápení ani její, ani moje 😀 Takže jsem to neřešila a nechala ji, až k tomu dospěje sama. Čůrat do nočníku začala, když jí bylo dva a půl roku, kadit ve třech (to nám ale trochu zkomplikovala psychogenní zácpa). A je to asi dva týdny, co nemá plenu ani na noc. Pro někoho je to možná pozdě, ale pro nás naprosto ideální řešení situace 😉

sasui1
18. črc 2016

@andryyysssek no on ten chlapecek dneska uz ma 33 mesicu. Takze teoreticky uz by mel byt bez plen ale asi proto ze proste ze zacatku to nebylo v pravy cas a tlacila na nej tak dodneska to neni idealni...

mikilenka
19. črc 2016

@andryyysssek Zápřah to je, ale zase se od sebe hodně učí, vše opakují. Takže když chce jeden čůrat, chce i druhý. Zajímavé je, že i kakají stejně. Kamarádka s dvojčaty řeší, že doma postaví asi ještě jeden záchod - taky to chtějí ve stejnou dobu 🙂

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@mikilenka jj,to je právě výhoda,že je to vše najednou,většinou 😃 Ale u miminek to je horší,co?😃

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@sasui1 Je to možné,ty děti se pak mnohdy seknou,a je to ještě horší 😞

mikilenka
19. črc 2016

@andryyysssek Je to dost náročné. Ale pokud jsou děti zdravé, tak jde jen o to dobře si to zorganizovat. Je krásné sledovat vztah mezi nimi už od miminka.
Jinak dnes s odplenkováním velké úspěchy, dokonce i cesty autem jsme zvládli. Jde to docela skokově. Druhý už chce taky na nočník, tak uvidíme...

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@mikilenka Tak to je super,že máte úspěchy 🙂 Musí to být na jednu stranu krásné,mít dvojčátka 🙂

mikilenka
19. črc 2016

@andryyysssek Je, hodně maminek se toho obává, bojí se jak to zvládnout apod. Já to vřele doporučuji 🙂
Držím palce, ať se zadaří i synkovi a v klidu přejde na nočník.

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@mikilenka Jj,slyšela jsem,že dvojčata nejsou tak hrozná 🙂 Možná bych se nebála ani tak péče,jako porodu-přece jen u dvojčat je většinou císař,a z toho jsem měla vždy hrůzu.Naštěstí jsem oba rodila přirozeně 🙂

andryyysssek
autor
19. črc 2016

@mikilenka A děkuji 😉

pujolka26
4. srp 2016

@andryyysssek Každé dítě je jiné, já třeba jsem měla pocit, že naše Laurinka je dosti šikovná, že by to mohla pochopit, tak týden po 18tém měsíci jsme začali. Ale měla jsem týden volna, kde jsem si fakt nic neplánovala a prostě jsem se tomu chtěla plně věnovat a vyplatilo se. První a druhý den jsem posazovala co 10 minut, třetí den 15 minut a od 4 dne cca co půl hodky a furt jsem ji říkala, až budeš chtít čůrat tak tady. Nočník byl pořád na jednom místě. Pak třeba 6 den se vyčůrala sama a pak naděje zase zhasla, až se vyčůrala jinde. 7 den jsem si říkala, jestli si vůbec bude někdy říkat....ale už jsem to nechtěla vzdát a od 10 dne si začala chodit sama 🙂. Ale chce to opravdu výdrž. Ven jsem ji plínku ještě dávala, ale furt jsem ji říkala, že musí říct...a i když neřekla, tak jsem ji dávala čurat. No dnes má 20,5 měsíce doma si chodí sama a pak jen slyším jééé eee, venku už chodíme 10 dní bez plenky, ale zatím nečůrala. myslím i dle ostatních názoru to je psychickho rázu, že si nechce počůrat oblečení a na trávu nechce, ale furt ji dávám a prostě počkám, až řekne jo 🙂. Prý to tak má hodně dětí, že to pak přijde samo. Ale hlavně, že už to chápe 🙂.