Odmítá nočník i při průjmu

simona_1983
9. pro 2015

Ahoj holky. Chci se zeptat, jestli máte podobné problémy a jak jste ho řešily. Synek má průjem. Léčíme jej klasicky. Čaje, vývary, dušená mrkvička, rýže, banány, piškoty, rohlíky, smekta. Já jsem průjem chytla od něj, ale při téhle dietě jsem byla v pořádku za tři dny. Syn odmítá chodit na nočník i záchod. Upozorňuji, že je bez plen už rok a půl. Chce se mu kakat, poskakuje, ale na nočník nejde. Raději bude trpět v bolestech bříška. Nepomáhá po dobrém ani po zlém. Musím ho držet na záchodě silou. Ještě mě napadlo, jestli ho neštípe prcka, ale mě neštípalo nic. Vážně si už nevím rady. Prosím pomozte.

luciamala1979
9. pro 2015

ja nechápem, to potom pustí do kalhot, alebo mu dáš/te plienku? Osobne by som vysvětlovala, podľa Vašich slov mu je dosť na to aby pochopil. Ale žiadny stres, deti proste při chorobách takto blbnu, robia kroky spat, ono sa to vrati po nemoci zpatky 😉

mogwaika
9. pro 2015

@simona_1983 osobně bych plenku dala, proč ho trápit? Pokud mu není pět, nelámala bych to přes koleno...

luciamala1979
9. pro 2015

@mogwaika fakt by ste dietatu, ktoré je rok a pol bez plienky, dala plienku spat? ...

mogwaika
9. pro 2015

@luciamala1979 ano. Při takovéhle situaci, klidně. Nevěřím tomu, že by se k pleně vrátil natrvalo, jen je to "jistota" po dobu nemoci. Navíc, odvozuji, že dítku nejsou ani tři roky, takže to tragicky nevidím.

hojda
9. pro 2015

Nasaď borůvkový kompot a zadeček ho klidně může pálit, takže namazat.

hojda
9. pro 2015

JInak když u nás řádila střevka u obou dětí 2 a 5 let, tak dostali plínu oba dva, protože to fakt v jednu chvíli bylo neúnosné, takže jsem jí staršímu strčila do trenek a vyhazovala jsem to.

luciamala1979
9. pro 2015

@mogwaika no ja to teda jako tragédiu resp nesprávny krok vidím, beriem, vec názoru, ale.. dvojročnej dcére už toho dosť vysvetlím, tak nevidím dovod, prečo to nejak nevykomunikovať / nepreklenúť bez plienky. Nakoniec, nevidím v úvodnom príspevku, či dieta plienku vyžaduje alebo o čo ide.. skor len odmieta nočník, záchod, nemusí direkt pýtať plenu

mogwaika
9. pro 2015

@hojda taky si myslím, že nárazově to není žádná tragédie a regres, lepší, než dítko násilím držet na nočníku nebo na záchodě...

mogwaika
9. pro 2015

@luciamala1979 věc názoru, každá to máme jinak 🙂

hojda
9. pro 2015

@luciamala1979 To není dát zpět plenku, to je vyřešit období třeba 2 dnů, co nejkonfortněji. U nás byla střevka v celé rodině, bylo špatně i mně a nebylo v mých silách stále děti převlékat a prát a prát, protože dospělý už to třeba odhadne, že musí letět na wc, ale dítě tedy ne. Na dětech to nic nezanechalo, plenu neměla zpět 2letá ani 5tileťák🙂.

luciamala1979
9. pro 2015

@hojda pár průjmov sme mali a zvládli sme to aj bez plienky 😉

luciamala1979
9. pro 2015

@mogwaika asi tak 😎

luciamala1979
9. pro 2015

@hojda a dovolím si teda nesúhlasiť s tým, že dieta to neodhadne. A nedobehne, možno na druhý, tretí x-tý krát, ale snaha tam je. Neviem si predstaviť moju 2-ročnú dceru ako by na plienku zareagovala, keď by sa do nej musela v tomto momente vykakať za cenu komfortu, lebo má průjem. Chytí totiž záchvat plaču už len keď ju vo vani umývam a vidí jako z nej niečo zmyjem, po stolici na nočníku. A to sme mali rotaviry celá rodina kvázi najednou, apropo nedala som plienku ani manželovi ani sebe 😀
Ale nemyslím si že toto je teda prípad zakladatelky. A rovnako si nemyslím, že by to chcela riešiť plenou, skor mierila na tú zmenu v chovaní / chcení, však vysvetlí upresní 😉

mogwaika
9. pro 2015

@luciamala1979 asi nejsme tak skvělé matky 🙂

luciamala1979
9. pro 2015

@mogwaika to neviem, nepoznám Vás 🙂

hojda
9. pro 2015

@luciamala1979 Nedávala jsem jim plenku, aby do ní schválně kakali, ale proto, že proště každé uprdnutí končilo nadílkou v kalhotech a to bohužel dítě neodhadne, chce se mu prdět a hned z toho má v kalhotech. Já s manželem to poznáme 😉 proto jsem taky psala, že dospělý to odhadne, tak nechápu tvojí poznámku o tom, že sobě a manželovi jsi plenku taky nedávala. Obě děti se snažili dobíhat, ale někdy to bylo opravdu jen o tom, že se jim chtělo prdět. Malá mi dokonce krásně běhala ke kýblu, když se jí chtělo zvracet. Ono je taky jiná situace, pokud máš nadílku od jednoho dítěte, nebo od dvou najednou 😉 . Jako matka jednoho dítětě, jsem taky kroutila občas hlavou nad maminkami 2 a více dětí, ale dokud člověk sám neprožije, tak nepochopí. Bohužel hodně zkušeností je nepřenosných. Svět není černobílý a hlavně ve výchově dětí není vše jen dobře nebo špatně. Každý ať si to udělá jak mu vyhovuje a jak to cítí nejlépe. Když si maminka myslí, že mu ta plenka v této situaci pomůže, tak ať mu jí dá, opravdu bych se nebála, že skončí zase na plenkách, to je zcestné.

luciamala1979
9. pro 2015

@hojda ale ja vám váš názor neberiem, ani nevnucujem moj, nekrútim hlavou, len píšem moj názor. Kľudne tú p lienku dajte obom deťom aj sebe, keď si myslíte že toto pomože a je to správne riešenie.
Prečo si myslíte, že mám jedno dieta a hodnotíte tak moje skúsenosti / názory? Mám párik.. čo sa týka poznámky o plienke, mierila som na ten komfort o kt. ste písala 😉 diskutovala by som radšej dalej k téme, viac na to nebudem reagovať, nie je dovod 😉

hojda
9. pro 2015

@luciamala1979 Ano, v tu chvíli to bylo komfortní řešení, bylo mi zle a převlékat děti každých 15 minut bylo v tu chvíli nad moje síly. Navíc syn byl z toho dost vystresovaný, že má naděláno v kalhotách a tu plínu fakt uvítal. Bylo na něm vidět, že se mu ulevilo, že nemá nakaděňo v trenkách, ale skončilo to v plíně.

luciamala1979
9. pro 2015

@hojda v poriadku Aspoň máte riešenie do budúcna

formelina
9. pro 2015

@luciamala1979 Každé dítě je jiné 😉 a když je nemocný není mu zrovna hej...Dospělák má co dělat natož dítě.

luciamala1979
9. pro 2015

@formelina to je pravda, možno to dokonca aj tomu dieťaťu potom vyhovuje 😝

majkoz
9. pro 2015

Tak já si myslim,že ho bolí prďka,a to právě při vyprazdňování a potom.. Asi to leckdo zná, že při průjmu (opakovaném), to je holt na ten konečník a sliznice darda...a holt to bolí a je to nepříjemné:( A klouček se šprajcnul právě kvůli tomu...raději se to snaží odkládat, aby neměl ty nepřįjemné pocity...Možná mám pravdu,možná ne. Pokud je za a) správně,tak bych ho zkoušela přemluvit, že to co ho v bříšku trápí,musí přes zadeček ven-ten,že sice bude chvilku bolet,ale je to lepší,než kdyby bolelo celé bříško,a dlouho...Nebo za b) nemám pravdu a dala bych plínu, ať si uleví,kdy bude potřebovat...a samozřejmě opakovala výzvy k nočníku či záchodu,že je ta plinka jen na teď, když ho bolí bříško... Ale doufám, že malíčkovi je už dobře, že jste to zvládli...🙂)
Na MalouLucku,holky,nereagujte, jsem ji ještě nepotkala v nějaké diskuzí s něčím přínosným, pořád jen konfrontačně naladěná,chjo;)!

japona
9. pro 2015

@simona_1983 Souhlas s pisatelkou nad Zkuste mu namazat ritku na noc sudocreamem, dat plenku, ať to neomatla všude a ráno snad bude fit.

simona_1983
autor
10. pro 2015

Ty brďo to je reakcí. Díky holky. No je mu 3 a půl. A řešila jsem to v nemoci tak, že jsem ho nechala s holou prckou a plenkou a igelitem pod ním. Hodně spinkal a budil se po dvou hodinám a hlásil, že se pokakal. Tak jsem ho otřela a vzala do sorchy. Tam si čupnul na bobek a pustil to celé. Já pod něj dala novou látk plenku a spinkal dál. Ale teď už je zdravej a protestuje. Možná je to nemocí, možná školkou, možná v brzké době novým sourozencem. Nevím. Plenku rozhodně dávat nebudu. Bohužel ho musím vždycky chytit a držet na zachodě nebo nočníku. Zítra jdeme na stěr, třeba ho tam něco štípe. A když ne, bude to chtít asi čas. :(

simona_1983
autor
10. pro 2015

Samozřejmě jsem ho omyla jeho mýdlem. Ale tak akorát, abych mu tu prdelku nedráždila. Zarudlou ji neměl.

luciamala1979
10. pro 2015

@majkoz toto se Vám zdá korektné? Pokiaľ budete takto robiť reklamu mojmu nicku vyriešim to cez admina!

luciamala1979
10. pro 2015

@simona_1983 už je veľký vysvetľovať a chváliť a motivovať ;) myslím že ste dosledná, nezanedbáte prip.zdravotnu komplikácii, viď ster a ostatné popísané/praktizované, dajte tomu čas a pevne nastavené hranice pojde to 🙂 držím palce!

hojda
10. pro 2015

Doporučuji přečist tohle, někdy se to nekakání může docela vymknout z rukou.

http://maminator.cz/2013/10/02/chronicka-zacpa-...

simona_1983
autor
16. pro 2015

@hojda ja moc děkuji za článek. Budeme to hlídat. Dneska se vykakal po třech úporných dnech. A hovínko naprosto zdravé. Taková mekká hmota, která drží tvar. Nic do čeho by se Váma chtělo šlápnout ;) blátíčko. Z toho chápu, že dobře jí i pije a prcka natržená být nemůže. Ani zarudlá není. Po přečtení článku si začínám více připouštět, že má stres z miminka, které přijde za měsíc. Je i víc mazlivý i zlobivý. Věnujeme se mu, říkáme mu, jak ho máme rádi. A i on říká, jak se těší. Dokonce si hraje na koupání miminka. Vezme medvídka a jako ho myje. Ale asi podvědomě má strach. Doufám, že se to srovná. Zatím zkusím podávat probiotika a koupím čípky pro nejhorší případ. Možná ještě čajík z fenyklu. Doktorka nám ještě poradila espumisan.