Odplenkování. Kdy jste přestali dávat plenku na noc?

11. črc 2023

Pěkný den, jdu si pro rady ohledně odplenkovani. Dceři je 2 a půl a tak nějak cítím, ze je čas. Koupily jsme spolu kalhotky, aby je měla jako maminka; sama si je vybrala. Rada je nosí. Vyloučili jsme rovnou nocnik, na něm byt nechtěla, takže rovnou prkynko na záchod. Víceméně na ni poznám, ze potřebuje na záchod, takže zatím se to obešlo bez nějakých větších nehod. Ale zajímá mě, jak se spaním - kdy jste dětem přestali dávat plenku na spánek? Myslela jsem, ze zkusim nejdřív bez pleny na denní spánek, na noc asi ještě počkám. Měli jste na matraci něco, co ditko pripadne neprocura?
Díky za rady 🙂

kristyn86
11. črc 2023

Syn i dcera vydrzeli na denni spani bez plenky velmi brzy potom,co se naucili na nocnik. Opravdu do par dni. Kdyz meli plenku po odpol. spani suchou,tak jsem ji uz pak prestala davat. Hlavne dat pred spankem vycurat. Ale oni si i sami rekli,ze chteji curat. No a na noc syn nemel plenku asi za mesic,dcera taky tak. Ale nemusi to takhle byt u kazdeho. Nekdy maji deti plenku na noc jeste dlouho. Tam to nejde naucit jako pres den. Musi vyzrat centralni nervova soustava. Takze hlavne netlacit. Ja jsem jim plenku na noc sebrala,kdyz byli cca tak ten tyden rano suchy. Poridila jsem nepromokavou podlozku pod prosteradlo na ochranu matrace. Je na gumicky,nesjizdi,rychle schne.

veroniqess
11. črc 2023

Sundala jsem na spánek když měl ráno suchou plenku nějakou dobu a hlavně si sám řekl, že už plenku nechce. Ale já šla metodou, až bude připravený, řekne si sám, že je čas, žádný pozorování a honění na záchod, jednoho dne prostě začal a nikdy se nepočural. Asi jsem na nějaký trénování i líná 😃. Na konci měsíce mu budou tři, odplenkovaný je docela dlouho.

aspie83
11. črc 2023

U každého je to úplně jinak. Starší syn měl plenku na spaní cca do tří let, přestože přes den byl bez plen cca od roku a půl a bez nehod. Na noc ji ale chtěl, tak ji měl, i když tak od dvou let ji měl suchou... Mladší syn také přestal chtít plenky kolem roku a půl a začal chodit na nočník celkem spolehlivě, ale nechtěl ji rovnou ani na noc a to bylo úplně v pohodě, počůral se v noci dvakrát, a to byl zrovna nemocný. Jinak máme také pod prostěradlem nepromokavé podlozky na gumičky.. pro jistotu 😉 u nás tedy většinou fungují při nehodách s pitím, ale opravdu neprotecou 😁

palja
12. črc 2023

Měla jsem chránič matrace a plenku jsem přestala na noc dávat, když byla aspoň měsíc plena suchá.

mama_mila
12. črc 2023

Dcera se odplenkovala ve 2,5r přes den, během týdne se z nočníku přesunula na záchod a nepocurala se ani během denního spaní. V květnu jí byly 3 roky a na noc má plenku furt, ráno je pokaždé pocurana. Vůbec to neřeším, netlacila jsem na ni ani s odplenkovanim přes den, prostě jsme to zkusili a jednou to nešlo, tak jsem ji dala zpátky plenky, o pár týdnů později jsem to zkusila znova, jednou se pocurala a pochopila to, téměř žádné nehody nebyly.

mama_mila
12. črc 2023

Jinak přes den jsem pod ni dávala nepromokavou podložku, protože usínala na gauči, na posteli máme pod prostěradlem nepromokavý chránič matrace, občas se stane, že procura plenku

krisstina93
12. črc 2023

Když bude ta plena ráno nějakou dobu sucha, tak bych přestala dávat. Ono to noční curani nejde naučit jako přes den, ve dne na to myslíte a natrenujes to, ale v noci do toho musí dozrat sam mozek. U našich synu někdy před 3 narozeninami.

claire90
13. črc 2023

Dcerka se odplenkovala pres den ve 3letech, ale na spani jsem jeste min pul roku, mozna rok davala, sama ji vyzadovala. Kdyz pak nechtela, zkusili jsme bez a uz vic nebyla potreba.

moncheris
13. črc 2023

Dcera se rozhodla že dne na den, že plenku nechce, protože ji nosí jen miminka (v té době jsem byla podruhé těhotná a říkala jsem ji, že přece není miminko a nebudu přebalovat ji a sestřičku). A k mému údivu plenky odhodila a rovnou i na noc...pro jistotu tam nejprve měla nepropustnou podložku, jako je do postýlek, ale nebyla potřeba 🙂

patypresdevaty
13. črc 2023

U nás šla noc lépe než den... takže rovnou a nepropustnou podlozku

akcccina
13. črc 2023

U nás jí bohužel stále máme a malému bude v srpnu 3,5 roku ☹

hasara33
13. črc 2023

Dávám plenu na noc pořád 🤷‍♀️ loni na podzim měla 14 dní plenu vždy suchou, tak jsem se chystala, že už dávat nebudu, ale pak to začalo znovu a od té doby jí stále má 🤷‍♀️ dokud nebude alespoň měsíc bez počůrání, bude jí mít..do 5 let to je prý stále normální...jinak dávám PVC chránič matrace

gbp
13. črc 2023

pridam nasi zkusenost. dceru jsem mesic pred druhymi narozeninami odplenkovala indianskou metodou. u nas to slo skvele, treti den uz bez pocurani. na noc jsem taky cekala az bude rano plenka sucha. cekala sem rok a nebyla. dokonce se po nasazeni pliny na spani do ni dcera hned vycurala, protoze vedela, ze ji ma a ze muze 🤷🏼‍♀️ koupila sem nepropustne chranice na matrace a plinu vzala a pocurala se asi 3x 🤷🏼‍♀️

bessinka
13. črc 2023

Syn bez plíny ze dne na den od 2l a 10m. a za pár dní rovnou i na noc.měl po nástupu do mš ve 3l a 4m období, kdy měl v noci x nehod,teď úplně ok.máme chránič matrace z ikey.bez toho by to nešlo.

svha
13. črc 2023

Dcera den bojkotovala do téměř tří let a mohla jsem zkoušet, co jsem chtěla, čůrala všude, velká jen do pleny, nočník vůbec, WC s redukcí vydržela sedět i půl hodiny a pak hurá koberec v obýváku 🤦 . Cca 2 měsíce před 3 narozeninama skok a den ok, noc si sama řekla ve třech a čtvrt roku a do pěti let asi 3 nehody když byla nachlazená.
Syn přes den bez pleny od cca dvou let, noc mu budou 4 roky a 3 dny suchá plena, pak 4 dny mokrá, pak 2 hurá a týden ne. Pokud se to do roku nezmění, budu řešit, říká, že necítí, že musí, má často i nehodu ve školce. Vše chápe, ale tělo ho zvažuje.

svha
13. črc 2023

Zrazuje 🤦

iva_kucerova
13. črc 2023

@akcccina v klidu, dcera ji měla do 4 a třičtvtě a to ji fakt potřebovala a syn ji měl do 4 let, i když ji už dost dlouho nepotřeboval.

j.kriv
13. črc 2023

Noční plínku jsem nedala, když dcera sama řekla, že ne. Přes den už byla dlouho, cca od 14 měsíců, i na denní spánek, a na noc asi od 19, počůrala se v noci jen jednou, spí s námi a podložku nemám. Starším holkám jsem taky nedala, až si samy řekly, dítě většinou pozná, kdy je připravené.

rozitta
13. črc 2023

Syn bez plenky na noc cca 3 měsíce před třetími narozeninami. Ale chránič matrace má stále. Teď má 6let a 3/4. Při nemoci se občas někdy nehoda stane. Když je vyčerpaný z kašle tak ho ani nucení k močení neprobudí. A když zvrací tak pokaždé do postele 🤦‍♀️

akcccina
14. črc 2023

@iva_kucerova díky za podporu. Já mám dny, kdy si řikam, už by mohl být bez,ale pak si šikam, že na to není asi ještě připavenej. Celkově mám na vše dost času. A noční budezní na noční je teda velmi náročné