Pastelky/voskovky. Jaké pro 18m. dítě?

alex97
3. dub 2023

Maminky prosím jaké pastelky na kreslení pro 18m dítě? Děkuji 🌸🌸

merope
3. dub 2023

Jako voskovky jsou super takové ve tvaru myšek / slz, co se tak akorát drží v ruce. Tady jsou ty myšky spíše pro představu (beru první obrázek, co mi padl pod ruku) https://www.nejbaby.cz/p/voskove-pastelky-myska... ale jsou i jiné tvary.

milusina
3. dub 2023

Máš syn od malička miluje klasické voskovky.A z pastelek bych koupila ty silnější trojboké.Ale je dobré si je vyzkoušet,aby malovaly a nemuselo se na ně tlačit.Hodne pastelek teď vypadá hezky,mají hezké odstíny atd.,ale i já s nimi mám problém malovat,protože nedělají dobře viditelnou stopu.

alex97
autor
3. dub 2023

@milusina Právě máme doma x druhů pastelek a ani jedny prostě nekreslí ..Malá u toho brečí že potom stejně jinak dám propisku 🤐 aby aspoň videla že něco doopravdy kreslí.. :D

alex97
autor
3. dub 2023

@merope Na ty jsem koukala ale potom když dítěti se potí ručička tak kloužou a barví 😐

mysh_me
3. dub 2023

Koupila jsem Maped “My first wax jumbo” od jednoho roku. Jsou silne, trojboke a maluji hezky, byla jsem spokojena a klidne bych koupila znovu

emillyhk
3. dub 2023

Máme stejné jako @mysh_me - krásně kreslí, mají syté barvy. A poměr cena/kvalita je luxusní 👍

ondul
3. dub 2023

Za me taky trojboky. Takovy ty bambulaty byly desne neprakticky vecne mu to padalo z ruky, nevedel jak to chytit.

alex97
autor
3. dub 2023

@emillyhk zeptám se zkoušela stebi pastelky nebo jen ty voskovky ?

michaela666
3. dub 2023

Určitě doporučím už zmíněné Maped. Máme od nich fixky, voskovky i tyhle pastelky a jsou skvělé.

krisstina93
3. dub 2023

Ve školce nám doporučili pro ty nejmenší děti klasické trojboke pastelky, ale dělají takové tlusté, ty se dobre drží.

emillyhk
3. dub 2023

@alex97 Zatím máme jen voskovky. Je fajn, že i když syn z některých oloupal ten papír, tak se dobře drží, nesmekají a nebarví ručičky. A kreslení ho začalo víc bavit až teď ve dvou letech, zatím si jenom čmárá, tak neřeším nějaké ořezávání, aby měl špičku a mohl kreslit detaily.

slecnami
3. dub 2023

Ahojky, my před pár měsíci koupili malé ty voskovky - myšky, ale protože zrovna měla takové období, kdy všechno ochutnávala, tak jsme je zase schovali. Teď nedávno (v 18M) dostala STABILO Woody 3v1 a jsou úplně boží - krásně sytá stopa, bezvadně se drží, kreslí úplně na všechno, za sucha i za mokra, jdou že všeho (zatím) umýt i vyprat...a malá si s nimi hezky vyhraje! 😊👍

alex97
autor
4. dub 2023

@slecnami na ty jsem koukala ale ta cena 🤣😬 je fajn že můžou kreslit na x povrchů a jde to sundat ale i tak 🧐

merope
4. dub 2023

@alex97 Tyhle ty myšky? Mě právě přišlo, že to byly přesně ty, co nebarvily nic jiného než papír a v tomto byly právě perfektní (taky máme doma myšky).

jana_zofie
9. dub 2023

@alex97 taky hlasuju pro Woody. Maluji krasne. Ma je od roku, ted ji jsou tri a krasne s nima jde pomalovat i braska... 🙈 Koupila jsem ji tenkrat jen 2 nebo 3 barvy. Ona byla rada, ze to dela cary a barvy neresila. K tomu jsem koupila voskovky - trojhranne Magic. 6 ks at ma teda vic barvicek. S tim si vystacila do 2,5 let. Pak dostala uz klasicke pastelky a vodovky.