Po šestinedělí - jak se změnily dětem režimy?
Ahoj maminky,zajimalo by me,jak a jestli vubec se vasim detem po sestinedeli nejak upravil rezim.Myslim tim,jestli treba spaly delsi dobu, tim padem jedly mene casto,byly vice vzhuru?Diky za prispevky 😉
@petrapelech jestli myslis druhe deti, ty starsi, tak to by me taky zajimalo? pokud mas na mysli novorozence, tak to darmo mluvit..
Myslim novorozence 🙂
U nás až tak po 3-4 měsících, já se snažila o "systém" i dřív, ale ne vždy to klaplo. U prvního to "šlo", člověk se přizpůsobí, když musí. S druhým už to bylo "veselé", tam se jaksi nehodlal přizpůsobit ani jeden. Téměř na 100% se střídali v pruzení, stejně je podezřívám, že jsou od začátku skvěle domluvení....na mě. 🙂 Koukám, že vy máte dvojitou nadílku hned, tak to přeju hodně sil. 😉
@petrapelech u nas behem cca 3tydnu nastavem pomerne fungujíci rezim. Spala od 20 do 7-8, posledni krmení kolem 22-23. Delsi spanek kolem 11- 14. V mezicasch kratší spanky, ktery se postupne zkracovaly
@vosinka Diky moc za prispevek..Kazdopadne jsem zvedava,jak to bude u nas,mame prave dvojcatka,ktere zatim navykam na stejny rezim,tim myslim,ze kdyz se vzbudi jeden na jidlo,budim i druheho..Zajimalo me kdy se vyspim vic,nez 3 hodiny 😀
@petrapelech u malé se režim stabilizoval az kolem 3 měsíce. Taky ale u ni záleží hodne na počasí. Normálně spi tak do 5 naji se pak spánek do cca 7-8 potom krátký kolem desáté, dlouhý odpolední tak na 3-4 hodiny od 13, potom krátký podvečer a spát jde mezi 20-21:30. Ale ted v těch bedrech spi pres den jen krátké hodinové max hodinu a pul dlouhé spánky ☹
@petrapelech No, nám se po šestinedělí režim upravil. Ještě v šestinedělí jsem kojila tak dvakrát za noc, po šestinedělí spala malá celou noc zhruba od deseti do sedmi, osmi v kuse, přes den pravidelný odpolední spánek, dopolední jak kdy. Tak jsem se radovala, jaký to máme krásný a celkem pravidelný režim, i v noci spíme. Tohle skoncilo s pátým měsícem - najednou bylo všechno jinak, v noci zas tak dvakrát třikrát kojení, spánek dopoledne někdy, někdy třeba kolem poledne, někdy vůbec a usnula až kolem páté večer, večerní usínání kolem jedenácté a když se pokouším uspat dřív, je mi odměnou šílený řev... Prostě režim nikde žádný a to i přes veškerou snahu. Teď je jí devět měsíců a má to prostě den ode dne jinak a jakákoliv moje snaha o režim přijde vniveč. :( Takže ano, po šestinedělí byla změna, ale těch změn pak ještě přišlo spousta...
jo, po 6nedělích už to lepší, na kojení se budila 2x..se dvojčátky náročnější, držím palce ať se vše daří
@petrapelech No tak můj "spánek" nekomentuju. 😀 Do roka každého celkem peklo, teď už to občas jde.😉
@petrapelech ja bych rekla, ze to je porad stejny. Spis jsme se stabilizovala ja 🙂 A zvykla si 🙂

Nooo, tak toto by mně taky zajímalo 🙂