Poznávací knížky pro zvídavou 4leťačku. Máte tipy?

kaja2016
23. dub 2020

Poradite? Bavi ji: dinosauri, priroda aktualne teda hmyz( zviratka, rostliny umi i necaste druhy, takze spis vztahy, ekologie), vesmir ( zaklady jako planety a kosmonautika zna - spis neco sloziteho treba hvezdy a tak - sama nevim), pocitani do 20 ti ( odecitani a scitani), historie - napr.pravek ji zajima aktualne, veda, lidske telo ( ale neco vic nez organy - spis jak jsou vzajemne provazany), pismenka ji bavi jen psaci obtahovani. Informacemi je asi teosku trochu napred, ale emocionalne je nornalne cerstve 4 letw detatko a ma rada knizky s hodne obrazky, oteviracky, kde jsou ukoly, vyplnovani, ale muze byt i cernobily samozdat. Knizky, kde jsou informace cl ji zajimaji uz jsou ale cteci a ona o cteni zajem nema. Prikladam jeste fotky knizek co mame q ktere uz umi nazpamet a nebavi...

olga_
23. dub 2020

Tak projeď i ostatní nabídku ze Svojtky a určitě vyberete!

kaja2016
autor
24. dub 2020

@olga_ To je tezky prez internet nemam dobrou zkusenost. Par knizek jsem koupila a nebylo to dobry. To chce videt a nebo doporuceni. My chodime pravidelne do knihkupectvi, ale ted to nejde. Rikam si, proc nikdo nezaregoval. To deti nectou?

lolam10
24. dub 2020

My si pujcujeme v knihovne,kdyz se nelibi nevadi.a svojtka ma nejlepsi knizky.jinak ja hodne povidam jak co funguje(i treba zvirata,jak si stavi hnizdo apod)-bez knizek,aspon zapoji predstavivost🙂

olga_
24. dub 2020

@kaja2016 To bych se zdráhala hodnotit, jak kdo čte/nečte... Je docela zbytečné se tím zabývat. Mně je líto, že se letos neuskuteční Svět knihy, tam se dá krásně načerpat inspirace na jednom místě. Já jinak se třemi dětmi právě (zatím) knihkupectví či jakékoli obchody fyzicky raději obcházím obloukem 😀.
Já jsem se přes net docela vždy trefila - často mají na stránkách i listování knihou, ale to je pravda jednodušší u těch knížek pro menší děti.

olga_
24. dub 2020

Jo a ještě jsou fajn nabídky od menších nakladatelství - třeba Pop Pap. Synovi se moc líbilo Oskare plav, mně zase kniha Za. Není to nic na zvídavost, informační, ale krásně umělecky vyvedené knihy.

kaja2016
autor
25. dub 2020

@olga_ Maji, ale neni to u vsech a jen par stranek a to mas 70kc postovne a stejne za vratku. Me se objednavani prez net fakt neosvedcilo.
@lolam10 Taky se mi svojtka libi nejvic, ale u nas je fakt potiz, ze typicka knizka pro 4letaka je moc jednoducha a pro 6ti letaka mw zas malo obrazku. Jo to my jedeme nonstop a mami, jak tohle a jak tamto - ja uz posledni dobou casto ani neznam odpoved. Nic, ja doufala, ze nekdo nahodi nejake tipy. Do knohovny tez chodime, ale ted to nejde.