Knížka pro 6letého kluka. Máte tip?

ivis_b
3. srp 2022

Prosím o tipy na knížky pro 6 letého kluka - sám čte už dva roky, takže to nemusí být žádné první čtení, přečte cokoli. Mělo by to být něco dobrodružného, napínavého, klidně i trochu scifi, ale ne žádné pohádky o zvířátkách, to ho už dávno nebaví. Nějaké Rychlé šípy 21. století 🙂 Děkuji!

pampeliska1313
3. srp 2022

Netuším jestli se to úplně strefí žánrem, ale milovala jsem deník malého poseroutky. Psaný “klukem” vtipný, sháněla jsem všechny díly co šly a hodlám to synovi číst.🙂

ivis_b
autor
3. srp 2022

@pampeliska1313 o něm vím, ale říkám si, že bude lepší počkat, až bude ze syna školák, že mu to bude bližší - nastupuje do školy až teď v září...

krisstina93
4. srp 2022

Náš sedmiletý má rád lego knížky, to ho celkem baví. Pak různé komixy, ale není úplně nadšený čtenář. Co verneovky? To je nadčasové, spousta jich je i zfilmována, kdyby to chtěl pak srovnat. Případně třeba Harry Potter, minimálně první 3 díly jsou celkem nenáročné a ne strašidelné. Pak se mi líbí knížky od Roalda Dahla.

jaja01k
4. srp 2022

Co třeba detektivky Zuzany Pospíšilové? Nebo Thomas Brezina, Klub Tygrů. Ještě mě napadá Prašina (teď si nevzpomenu na autora), ale ta je asi spíš pro trochu starší děti.

gbp
4. srp 2022

Prašina je super 👍 ma to 3 dily.
kdyby nevadilo, ze hlavni hrdina je holka tak Nikdyuš. naprosto skvely je Naslouchač, ale to by asi uplne jeste nedal.
Inkoustove srdce, ale tam je taky holka.
Mio můj Mio - tu miluju ☺️
nebo Nekonečný příběh

smudlinky
4. srp 2022

nas loni 6 lety mel rad ctyrlistky, pousteli jsme mu rychle sipy ( jeste necte), hodně miluje knizky od Martina Sodomky, celkem casto a dokola jsme cetli medveda wrr oba díly.

ai30
4. srp 2022

Vynalezce Alva? Ty pribehy jsou desne dlouhe, takze na predcitani je to za trest, ale kdyz si to bude cist sam, tak by se mu to mohlo líbit.

asongforfay
Autor odpověď smazal
Zobraz
asongforfay
4. srp 2022

Možná by se mu líbil Ztřeštěný dům na stromě, no je to takové moderní a možná pro větší? Nebo já měla ráda knihy Enid Blytonové, to je takové milé a pro tento věk akorát dobrodružné.

kaml24
4. srp 2022

Já milovala Správnou pětku a Tajnou sedmu. Nevím však, zda to v 6 ještě není brzo.

jana7ka
4. srp 2022

Kvik pluje na jih. Náš četl ve druhé třídě.

prejeta_zaba
4. srp 2022

A přímo i ty Rychlé šípy? Náš to úplně žere, ale čteme mu to teda my, tak nevím, jestli sám by to dal. 🤔Jinak Harry Potter, dobrá je Petra Braunová, ale ty novější knížky od ní neznám - třeba někdo poradí.

felixfelicis
4. srp 2022

Písečníci a bludný asteroid?

mary.jane
7. srp 2022

Bratri lvi srdce (fantasy) a od Foglara jsem mivala radsi Chata v jezerni kotline a pak samozrejme nesmertelne Deti z Bullerbynu. Fantasy pro deti je take Hranicaruv ucen