Protivné tříměsíční miminko, zlepší se to?
Ahoj, ráda bych se Vás zeptala na Vaše zkušenosti. Jako mnoho jiných maminek v mém okolí jsem se těšila, až budou synovi tři měsíce, protože jsem se v chytrých knihách dočetla, že se mimčo zbaví kolik a celkově se zklidní. Synovi jsou přesně tři měsíce. kolik jsme se zbavili cca ve dvou měsících, ne úplně, ale dost se to zlepšilo. Pak jsem měla doma celkem hodné miminko, občas byl lepší, občas horší, ale znatelná změna. Posledních cca 14 dní, tři týdny je to s ním ale čím dál horší, v podstatě celej den jenom mrčí, vykřikuje, jakoby nadává, pokud na to nereaguju, tak to vygraduje v řev nebaví ho lehátko, hrazdička, hrací deka, hračky nic. Nošení a chování ho uspokojí cca pět minut, to stejné různé vykládání, zpívání, dělání grimas. Nošení v šátku a Manduce taky nemá rád, max na chvilku ven, ale doma ani omylem. V kočářš vydrží spát tak 45 minut, pak řev... V podstatě celý den jen poslouchám jeho pobrekávání a vymýšlím co s ním, co by ho mohlo bavit. Už jsem z toho obvykle tak psychicky vyštavená, že se každý odpoledne koukám na hodiny a pohledem posunuju ručičku, at už je osm a já ho dám spát ☹ . Večer má obvykle hysterickej záchvat, až je z toho celej rudej a zakuckává se.. Žádnej zdravotní problém ani bolení podle mě nemá. Měla jste to některá taky tak a zlepšilo se to nebo se mám smiřovat s tím, že má prostě takovou nespokojenou povahu? Nebo je to normální? V mém okolí mi přijde, že má téměř každý hodný a veselý mimčo.
A nelezou mu zuby?
No dnes jsem koukala a nic jsem neviděla, navic u toho nečekaně řval jak tur 😀 Jak poznám, když lezou zuby, když na pohled tam nic není?
tak já to zkouším tak,že mu přejedu prstem po dásničkách, pokud je má zduřené, tak mu lezou zuby. A taky hodně slintal.
No mě přišlo, že je má tvrdý ty dásničky... Nevím, nepoznám to, slintá dost když ho dám na břicho, jinak ani ne.. A furt si teda cpe ruky do pusy, ale to jsem přikládala tomu, že se to nedávno naučil, tak ho to baví 😀 A poslední dobou teda i hůř spí v noci...
@klkrska A jak spí přes den? Mě tohle dělala dcera taky, dokud jsem nevypozorovala, že musí jít po cca 1,5hod.jít spát - někdy na 30min, někdy na hodinku. Jakmile je přetažená, tak u večerního uspávání má hysteráky a uspávám pak hodinu - jako dnes.. Jinak hrazdička ji baví cca 15minut, já s ksichtíky apod. asi 10 minut, 5 minut kouká na telku a jinak taky mrčí, pořád by se chtěla nosit.. Jo a dnes má 4 měsíce 🙂.
K těm zoubkům - 80% růstu zubů prý není vůbec vidět, je to prostě uvnitř, až posléze se začínají klubat. Ale to, že si cumlá ruce, by to mohlo znamenat růst zoubků. Dobré jsou hračky na kousání, chladící, Calgel, Mundisal, v nejhorším bych dala na bolest Nurofen... Nějaká mamča tady dávala na cumlání mrkev v celku, prý to mělo velký úspěch 😉
@klkrska Já jsem teda měla u synka podobné problémy, věčně nespokojené dítě, všechno špatně. A po čase jsem zjistila, že je alergik na bílkovinu kravského mléka a když jsem držela dietu, tak byl jako vyměněný, spokojené a klidné dítě. Když jsem se vrátila zpátky ke svému jídelníčku, tak zas všechno špatně.
Něco podobného mi ted dělá třetí Bludička, jsou dny, kdy je klidná a pak jsou dny, kdy celý den jenom pláče. Jenže tím, že mám děti tři, tak se to už rozptýlí ten neustálý pláč do péče o starší děti. S jedním náročným miminkem je to strašně náročné psychicky, stále stejně nudný stereotyp řevu a uklidňování dítěte. 😔
a vy jste spokojená?? spokojená máma se rovná spokojené dítě....
taky nám lezou zuby a je to na palici, ale chováme se a muchláme a celkem pomáhá více fyzického kontaktu... jinak nedávám vigantol... dělal bolení břicha a celkovou nespokojenost a když nedám mám super dítě...
Já mám doma 2,5 letého syna a tohle mi vyváděl, když mu kojení nestačilo....Jak jste na tom vy? Kojíte? Po kolika hodinách? A jak se tu už jedna ptala, jak často a jak dlouho ho dáváte spinkat přes den? Jinak známá měla něco podobného a mají alergii na lepek, to je podle mě druhá možnost a třetí to už tu zaznělo....zoubky, nám se první klubaly od 3m - 7m, to slintal hodně, používali jsme kousátka-to dětem hodně pomůže, ulevuje jim to, a poznáte to tak, že ano, mají nateklé dásničky a těsně předtím, než vykoukne zoubek, se dásnička začína bělat. Jinak můžete ještě přejíždět kávovou lžičkou po dásničkách, pokud to cinkne......někde se klube zoubek 🙂
Hlavně hlavu vzhůru, nic netrvá věčně a opravdu je třeba být dobře naladěná, pak je spokojenější i miminko 🙂
Nebyl před těmi cca 14ti dny očkovaný? Případně ta alergie na bílkovinu krav. mléka by mě též napadla nebo ty zoubky...
3měs - růstový spurt?
Děkuji za všechny názory, malej je plně na um, mlíčko mi přijde, že mu vyhovuje. Očkovaný byl, ale protivný byl už předtím. Napadají mě jedině ty zuby, tak uvidíme, co se z toho vyklube, každopádně kousátko si ještě moc neumí strčit do pusy... Přes den spí, sice tak obvykle dvacet minut, ale mám Hacku, tak v té ho potom ukolébám a spí dál. Jinak není to každý den, občas, cca jednou týdně má den, kdy je naprosto nejzlatější mimčo, hraje si, usmívá se. Ale další den zas nanovo...
Ahoj 🙂 Nic jsi z toho nedělěj,to přejde.Náš brouček do dvou měsíců zlatíčko.Pak,jak když utne,vztekloun,protivec,nic nezabíralo,ani uhoupat nechtěl 😒 Mně kolikrát přišlo,že se tím baví.Taky jsem šoupala hodiny zrakem,aby už bylo osm a šel spát. 🙂 Skončilo to asi před 14 dny(konec šestého měsíce).Takže nám šstinedělí trvalo ne 6 neděl,ale skoro 7 měsíců 🙂.Je to moje třetí dítko,ale cítila jsem se,jako nezkušná prvnička 🙂.Neboj,přeji hodně sil a pevné nervy,za chvilku už to bude zase brouček a budeš si ho jenom a jenom užívat 😉
Ahojky, já jsem měla do tří měsíců taky hodné miminko. Začalo krásně pást koníčky, bylo rádo na bříšku, furt se smál. Pak jsme byli na očku a od té doby se změnil. Možná to má souvislost, možná ne. Ale po očku mi hodně plakal, začal se budit, špatně usínat, začal být nevrlý a vzteklý. Pak přišla druhá dávka a je to ještě horší. Teď je malému skoro 6 měsíců a v podstatě mi dělá to co tobě. Nic ho nebaví, u všeho vydrží max 10 minut, celý den kňučí. Mě to připomíná hýkání, takže už říkám, že furt hýká. Je téměř neodložitelný, ale zároveň ho to ani v náruči nebaví. Je teda hodně živý. Je pořád v pohybu, nezastaví se. Taky mě napadli zoubky, ale to by se museli prořezávat už tři měsíce. Do pusinky cpe pořád něco, slintá, ale nic tam nevidím. Už jsem si zvykla a beru ho takového jaký je, ale taky jsem někdy zničená. Už nevím, co bych vymyslela, aby byl spokojenej. A poslední dobou nemá rád návštěvy a lidi, co moc nezná. Teď tu byla tchýně a plakal, jen ji viděl. Natož pochovat. Posledních 14 dní je nadlidský výkon ho jenom přebalit. Jen, jak ho položím na záda, tak pekelně řve, začne se otáčet a většinou ho pak musíme přebalit ve stoje. Když jsem doma sama, tak mi brečí a kope mě, než to dodělám. Jo a když je na bříšku, tak začal bouchat obličejem o zem, takže ho pořád hlídáme, aby si neublížil.Některé děti jsou asi trošku složitější. Přeji hodně sil a ať se to u vás brzo zlepší🙂 @ klkrska
Myslím, že je zcela normální, že kolem tohoto měsíce se začíná dítě více probouzet k životu a vydává různé zvuky, jakoby mručí a "nadává"...u nás to bylo stejné...nosila jsem ho v šátku, ale vydržel tam jen chvilku, pak zase změna - na deku, do lehátka, na ruku...v kočárku totální hysterák, uspával se jen u prsa a ještě zabral max. na hodinu, spíše jen dvacet minut...dnes je mu půl roku a už si poměrně dlouho vydrží sám hrát na dece s hračkami, najednou začal spát poměrně dobře v kočárku - začíná mít pravidelnější režim - třikrát denně spaní v pravidelných časových intervalech. Dle mého názoru to není o tom, že by byl nespokojený, patří to prostě k vývoji. Pokud nepláče a není evidentně nespokojený, tak se tím netrapte. Zkuste ho hodně mazlit, hodně kojit, nepřetahovat a ono se to bude samo časem upravovat. Důležitá je vaše pohoda, kterou na dítě přenášíte, takže se zbytečně nestresuje🙂. Jinak k tomu večernímu pláči - navrhuji tomu předejít tím, že ho dáte spát dřív. U nás většinou také do osmi nevydrží, lepší je půl osmá, nebo i dříve...a na ranní vstávání to vliv nemá🙂
No ono to budou taková období... Musíš vyzkoušet vše... U nás je Honzík hrozně hodné miminko - skoro o něm v porovnání se starší dcerkou nevím, ale posledních 5 dní je mazec... Jak píšeš - mrčí, pláče - nepoznávám ho... Dneska je to o dost lepší... prostě se to musí vydržet... Jinak mě napadlo, nebyli jste očkovat?
Malej právě v šestinedělí hodnej nebyl, pokud nejedl nebo nespal, tak řval... Pak se to na cca tři týdny zlepšilo, byl moc hodnej a pak to začlo... Mě spíš přijde věčně nespokojenej, než že by vyloženě řval. Furt kňourá, mrčí, vykřikuje, pobrekává... Ale občas má den, když je zas moc hodnej, bohužel to není moc často..
Mela jsem takove první ditě. Všichni porad říkali po třech měsících to přejde, po půl roce, až bude chodit. Ale bohužel. Mala byla hrozne az do 2,5 let. Celý den jen řev a breceni.jinak taky nechtěla byt ani v kočárku ani v nosítku chtěla jen nosit na ruce. Pak se to začalo spravovat. Sama si chvilku pohrála mohla jsem vařit uklízet uplne v klidu. Ale musím říct že hlučna je porad. Ne zavře pusu za celý den a furt křičí piska a brečí stále kvůli každého blbosti. Ale hold takova je no. 🙂 jsem zvědavá jak to bude ve školce. Jestli mi ji po měsíci nevrátí 🙂
@klkrska To je jak u nás! Pamatuju si, že jsem sem v tomhle období dávala dost podobný dotaz🙂 Hučel celý dny, u ničeho dlouho nevydržel, přesně jsem si začala říkat, že holt bude asi taková nespokojená povaha ☹ Taky jsem se upínala k třetímu měsíci (nic), tak k půl roku (to už byla lepší změna). Ale přejde to (víceméně), neboj! Taky nám všichni už od tří měsíců říkaly "to jsou jasný zuby", furt slintal, ruce v puse, protivnej....no teď je mu 9 a půl m. a furt nemá žádnej. Ty kousátka se taky naučil používat daleko později, řekla bych až tak 6 - 7 měsíc. Poslední hodně hučící období bylo, když už se uměl otočit na bříško, ale ještě ne zpátky - celý den jsme ho furt museli chodit obracet. No ale nejvíc ho to pustilo když začal lézt (mezi 8-9m.), už se dostane kam potřebuje, sám si změní prostředí. Ale - jak tu výše jedna maminka psala - vypozorovala jsem (bohužel až teď pozdě), že jakmile začne být protivnej, tak je to proto, že je přetaženej, unavenej. Takže ho dám do postýlky, někdy tam protestuje dál, neumí moc usínat, ale nakonec je to většinou fakt tim, tak to můžeš zkusit. Už mi spal dvakrát denně a začal zase třikrát (teď je to asi tím jak začel lézt a stoupat si), možná prostě někdy potřebují spát víc...
Teda, tak dlouho asi nevydržím 😀 Přijde mi taky docela hyperaktivní, putuje po celé postýce, dnes má tři měsíce a poprvý se mi otočil ze zad na bříško... Z bříška na záda včera, ale to spíš omylem, jak sebou vzteky házel 🙂
můj kolem třetího měsíce byl taky hodně nevrlý... přikládala jsem to tomu, že začal konečně pořádně vnímat a pak mu šla ze všech těch dojmů hlava kolem... hodně jsem se s ním mazlila a chodila přes den pořád ven, protože taky potřeboval hodně spát a doma mu to nešlo a zabral vždycky až venku.. trvalo to tak tři týdny, než byl zase v pohodě a mohla jsem ho třeba vzít bez obav mezi lidi, protože před tím dostával hysteráky
@klkrska ahoj,necetla jsem vsechny prispevky,tak nevim jestli to sem nektera maminka nepsala,ale psala si ze jste na UM. Holka byla taky,vecne rvala,nic nepomahalo,ani kocar,ani kolebka,proste nic,pak napadlo doktora zkusit udelat krevni testy na ruzne alergie a vyklubala se z toho alergie na laktozu,ktera je i v UM. Takze jsme pak sice kupovali drahe UM bez laktozy,ale vse se skoro hned spravilo 😏
Já myslím, že je jedno kolik jim je měsíců, občas mají takové ukňourané obobí. U nás bylo teď hrozných 14 dnů a je jí rok. Už jsem začínala být taky občas zoufalá, ale zdá se, že jí to zase přešlo. Rostal jí stolička a ty zuby podle mě děti hodně vysilují psychicky a nemají prostě na nic náladu. Celý den mi doslova visela na krku, hrát si nevydržela ani 10 minut, pořád se vztekala kvůli maličkostem, v noci byla co hodinu vzhůru a zase řev, nikdo jiný si jí nemohl ani pochovat. Takže neboj, určitě to zase přejde a zase to bude tvůj miláček 🙂

Teď se dívám, kolik tam mám překlepů, nevím, kde se to dá opravit, to je tak, když někdo píše narychlo a nepřečte si to po sobě 🙂