Rostoucí židle pro dvouleťáka ke stolečku v pokojíčku

jujatko
26. črc 2016

Dobrý den, chci dcerce nechat vyrobit u truhláře stolek do pokojíku. Zvažovala jsem, že bych nechala vyrobit takový, aby šla zvyšovat pracovní deska tak, jak dcerka poroste. Plánovala jsem, že koupím nějakou malou dětskou židličku - např. IKEA atd. Nyní mám ale možnost koupit za pěknou cenu rostoucí židli. A jsem na vážkách, zda dát dvouleťákovi už rostoucí židli ke stolečku na malování, hraní atd. Zdá se mi docela těžká, tak s ní určitě nezvládne sama manipulovat. Na druhou stranu si říkám, že s tou malou židličkou se ke stolku taky asi sama nepřisune. A nemám vůbec tušení, jak dlouho může ta malá dětská židlička vydržet. Předpokládám, že pro pětileté dítko už je pak asi malá ... Děkuji za rady.

konidana
26. črc 2016

@jujatko do těch zhruba 5-6 let malá židlička vydrží. Rostoucí bych případně teď dala jako jídelní k jídelnímu stolu, do pokojíčku až pro školáka.

micaella23
26. črc 2016

U nasi maly segry se to nevyplatilo, byla tezka jak rikas, ona s tim nehla, drevena, tak jsme ji i pomalovaly barvama na drevo, dalsi investice:D dostala ji ve 3letech a za pul roku rekla ze je hnusna a nemoderni, tatu malem kleplo makal na tom 2mesice v garazi po vecerech, me prcek liba ruce pri narozkach (4,6let) kdyz se mnou jede do ikey a vybere si plastovou ruzovku a MODERNI samozrejme:D jinak rozmazlena neni jen nas obcas uzemni.

jujatko
autor
26. črc 2016

Děkuji. Už jsem se rozhodla, že zatím bude mít malou židličku. U kuchyňského stolu právě máme. Ale teď se mi naskytla možnost koupit JItro (bez vad) za 750 Kč - což mi přijde super cena. Tak jsem o ní uvažovala do pokojíčku, ale fakt by to byla zatím blbost.

olusenka
26. črc 2016

máme Jitro 2 kusy, každé dítě jednu, stojí v obýváku u velkého stolu na plovoučce, takže se samy děti odsunou, když chtějí od stolu, ale když si sedají, nepřisunou se, to musíme my (ale trochu se to řešit dá, židli si částečně přisunou a oni se tam vmáčknou sami, někdy nás tedy nepotřebují k přisunutí). Děti v ní sedí asi od 10 a 11měsíců, nyní jsou jim asi 4,5 a 3 roky, a můžu s klidem říct, že je určitě budou oba využívat ještě hodně let. Sedí na nich u jídla, u kreslení a jiného tvoření, v pokojíčku židličku a stoleček zatím nemají, když malují apod., chci je mít na očích, aby nezmalovali zeď, sami sebe, nevypíchli si oko nůžkama apod.
@jujatko
Jo, Jitro za 750Kč je hodně super cena, tu bych snad vzala, i kdybych ji nepotřebovala, za takovou cenu. 😀

jujatko
autor
26. črc 2016

@olusenka No, právě. Když jsem tu cenu viděla, tak jsem začala vymýšlet, kde ji využiji 🙂