Rostoucí židlička. Ano či ne?

leilinka1234
8. srp 2019

S manželem se neshodneme v tom, zda pořídit rostoucí židličku (ať už k jídelnímu stolu nebo do pokojíčku). Já jsem pro to koupit rostoucí židličku, manžel tvrdí, že to jsou zbytečně vyhozené peníze. Mám vybranou židličku Herlag. Jaké máte zkušenosti vy? Doporučíte koupi nebo je to opravdu zbytečné a stačí dítěti normální jídelní (případně kancelářská) židle? Máme tříletou a do teď seděla v normální dětské židlicce s pultíkem. Předem děkuji za názory 🙂

konidana
8. srp 2019

Rostouci zidle se hodi a bude hidit roky. My tedy kupovali Jitro a až detem 6 a 4 roky. Tu zidli uzije batole a sedi mi na ni u ukolu i 10lety skolak

betelgeuzz
8. srp 2019

My jsme kupovali rostoucí židli jitro, když šla starší do školy, takže taky 6 a 4 roky. I ta 4 letá na ni seděla ráda, u psacího stolu si na ní malovala. Starší má teď 10 a sedí se jí pekně, i já si na ni ráda sednu 🙂 Takže klidně bych ji koupila, využije se dlouho.

olga_
8. srp 2019

Holky, přidám se. Máte pro každé dítě jednu, nebo máte vícero kusů (ke stolu, k jídelnímu stolu?).

betelgeuzz
8. srp 2019

@olga_ my ji pořizovali společně s psacími stoly do pokojíčku, takže ji mají jen tam, každá jednu.

ivis_b
8. srp 2019

My mame Jitro a doporucuju. U normalni zidle dite nedosahne nohama na zem, nemuze se oprit = nici si zada.

hezz17
8. srp 2019

Máme hauck. A spokojenost. Není tak drahá jako jitro, ale je bytelna. Často na ní sedím i já. Počítám že u jídelního stolu bude cca do 6 let a pak se přesune do destkeho pokoje k psacimu stolu.

mi35
8. srp 2019

Dcera má rostoucí židli Safety 1st Timba z Lidlu. Sedí v ní asi od 10 měsíců. Zatím ji máme něco přes půl roku a jsme velmi spokojeni. Poměr cena/kvalita je velmi dobrý. Navíc je oproti plastovým židlím i estetická. K židli jsme koupili i polstrování. Předtím jsme měli půjčenou polohovací plastovou židli Cam a za mě to byl krám do bytu.

sivima
8. srp 2019

Dobrý den, my jsme dcerám: první v roce a půl, druhé v roce, kupovali Stokke tripp trapp (mladší ji měla i s babysetem). Za mě to byla perfektní investice, nemyslím tím konkrétně tuto značku, ale rostoucí židli jako takovou. Teď budeme přikupovat další dvě k psacímu stolu (tentokrát Hajdalánek).

snahnah
8. srp 2019

Syn měl rostoucí z masivu, něco, jak je ta Jitro a v 5 letech už ji nechtěl k psacím stolu, protože byla těžká a nedokázal se sám přisunout.

golla
8. srp 2019

My mame 2 u jidelniho stolu,casem koupime ke psacimu. Klukum jsou 2 a 5 let, znacka sedees

lolam10
8. srp 2019

Nelze si ji u nekoho vyzkouset prip.koupit levne bazarovou?ja mam zkusenost ze co manzelovi prislo zbytecne tak pak skutecne bylo,ja bych vic hromadila.a u nas tim padem rostouci zidlicka nebude😉

hlasil
8. srp 2019

My měli jen v jídelně, děti tam většinu času malovali i tvořili. V pokojíčku měli dětský stoleček s nízkou židlí. Klasický psací stůl nepotřebují, takže u syna mezi 6-7 roky jsme židli dali pryč.

hlasil
8. srp 2019

@lolam10 Já měla první novou, druhou bazarovou, tu jsem pak zase jako první prodala, takže určitě jde. Jen vědět typ a číhat. Vím, že třeba Jitro se na bazarech prodávala zřídka a navíc za ceny, že bych si radši koupila novou v záruce.

malytlustyhroch
8. srp 2019

Nevite nekdo, jestli je nejaka drevena rostouci, ktera vypada jinak? Docela by se nam hodila, ale to jak vypada me hodne odrazuje.

dor
8. srp 2019

Máme od 2 let věku dětí. Teď je jim osm. Nejdříve jsme je pořizovali nové k jídelním stolu. Pak v jejich 6 další dvě k psacím stolům.

olga_
8. srp 2019

@dor Jaké máte?

kubesol
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
dor
8. srp 2019

@olga_ jitro

montinka12
Autor odpověď smazal
Zobraz
montinka12
Autor odpověď smazal
Zobraz
mariefiura
14. srp 2019

Tak určitě ano, kupovali jsme na ketyban.cz židličku ZUZU
https://www.ketyban.cz/721-detska-zidlicka-zuzu/.
Jednoduchá klasika. Holky je mají už dva roky. Starší chodí do školy a sedí vzorně narovnaná. Jen jsem jí k tomu došila podsedák a opěrku 😉

antoinet
14. srp 2019

At si manzel zkusi sedet s nohama ve vzduchu, treba na barovce bez opreni nohou (u jidla i prace) a schvalne, jak dlouho mu to bude prijemne😉 Na stul at si da prepravku, aby sotva videl na talir. A jeste bych mu rekla neco jako "at nevylijes to piti" nebo "sed rovne" 😀

leilinka1234
autor
14. srp 2019

@antoinet mít tohle myšlení, tak mám všechno, co si přeju 😃 super 😃 nicméně už židličku máme a je to opravdu super 🙂 díky všem za rady. I manžel uznal, že to nebyly úplně vyhozené peníze.