Babička a děda dceru rozmazlují
Maminky poraďte nebo rozdelte se o svoje zkušenosti...Malá ma necele.dva.roky to odbodi jiste.vsichni znate...casto jezdime k pritelovym rodicum kde se vse povoluje,vse se muze atd znate to..k mym rodicum jezdime max dvakrat tydne (chodi do prace)...a sou přísnější jako byli ke me ..Tim ale ze se vse u jedne babicky a dedi povoluje mala.je pak jak z divokych vajec ..kdyz jim neco řeknu ja tak nic.nerespektuji a pritel ten.taky.semnou nedrzi moc..uz sem zoufalá nechci aby z male byl rozmazleny fracek ppradte co delat
myslím že děti nejsou debilní a prostě pochopí, že to jak to funguje u babiček a doma není to stejné (mám dva exempláře )
a že jsou jak z divokých vajec není rozmazlováním ale tím, že se sejde více rodinných příslušníků po hromadě - téměř vždy to vyústí k přehrávání dítěte a strhávání pozornosti - naprosto normální.
Sem v klidu a nechávám to plynout. Doslova mám ty to rodinné sešlosti na háku.
Kluci rozmazlený nejsou, jsou jak reklama na děti. Dám si s chutí u babičky taky dort a sůšu a já nevím kdysi cosi, a taky nejsem rozmazlená :D ani tlustá :D prostě se s dětma u těch babiček pěkně napucnem a doma si pak s chutí jedem zas ty naše zeleninky ;)
Přesně tak. Já jsem u prvního dítěte najela na ten vzorný režim, vše jen a jen správně a podle knih, u druhého jsem to tak už nehrotila a třetí se vychovala sama. A výsledek? Jsou všechny stejné a hrozně fajn. A babička jim mixovala brambory v bramboračce ještě v pěti letech, aby nemusely kousat. A přesto tu naší výchovu přežily ve zdraví, rozmazlené nejsou ani náhodou a jsou to fakt moc fajn lidi.
@valmaxa Že jo, to mě vždycky dostávalo, že se předváděly, jak tam bylo víc lidí. Mám třetí dceru s velkým odstupem a starší dvě říkaly, když byla ta nejmladší v pubertě....ta je hrozná. Samy nebyly lepší. Prý ony takového puberťáka teda mít nebudou. Vždycky jsem jim říkala, když takového, to si budete moct ještě pískat. A co myslíš? Ta jedna už má. 🙂
@valmaxa pěkný přístup 🙂 pokud ale ty babičky nemáš v baráku a není to denní rutina 😉 ☹
@babanci ty jsi mi ve svých příspěvcích tak sympatická 😀 vždycky z tebe vyzařuje děsný klid, pohoda, pozitivita...kéž se všechny matky dočkáme toho, že budeme moct o svých dětech a výchovných úspěších mluvit takto krásně! 🙂
@babanci to je fakt. hrozím se toho, že by mé puberty měli pubertu jako já 😅 snad ke mě bude život milosrdný 😀 moje máma se uklidňovala vždy jen tím, že si říkala, že děti mi to za ni vrátí i s úroky. kéž by se mýlila 😀
@blahova_andrea Ty mě taky. 🙂 To víš, že se to povede. Já jen chtěla říct, že když mají zdravý základ, tak je občasné rozmazlení od babiček nezkazí. Když jsou trochu větší, už jim vysvětlíš, že u babičky se to třeba může, ale doma přes to nejde vlak. Já měla babičku, co když jsem jí řekla, že mám ráda hermelín, nechala mě ho snídat, obědvat, večeřet, když jsem u ní byla na prázdninách, koupila kvůli mě barevnou TV, což v té době bylo něco. Přísahám, že nejsem rozmazlená a jsem skoro normální. 😀
@blahova_andrea To bude, to si piš. Já jsem se vdávala v 18 letech a moje máma z toho byla na prášky. Tenkrát jsem si myslela, že je zbytečně hysterická. A když se moje dcera vdávala v osmnácti, málem mě kleplo.
@babanci já tedy rozmazlovací prarodiče neměla, takže na sobě těžko mohu posoudit. já to mám s tím vysvětlováním náročný i skrz nevlastní děti. to je pořád, že ti to můžou, ale vy nemůžete. oni to můžou u maminky, i u babičky, ale ne u nás. vy to můžete u babičky, když jí to nevadí, ale doma NE... 😀 kolikrát si přijdu akorát jak otravnej dozor
@babanci 😀
@blahova_andrea Aha, tak to máš trochu komplikované. Moji rodiče byli neskuteční, hlavně u mojí první dcery, Rozmazlovali jí šíleně. Teď má první dítě v 35 letech a nestíhá. Zatímco dřív nešla nenamalovaná ani s košem, teď má mastné vlasy a blůzu pokecanou od příkrmů. Na každého jednou dojde. 🙂
Máme velmi rozmazlovací prarodiče a nevadí mi to. Vidíme se jednou do měsíce (bydlíme od sebe 250km). Na mě byli jako na dítě mnohem přísnější, ale to je asi normální. Když tam jedeme na víkend, děti velmi rozmazlují, ale když už jsme tam třeba v létě týden, jde pomalu vidět, jak utahují opratě, protože sami vidí, jak to dětem nesvědčí. Respektují asi 75% toho, oč je požádám, jsem za to velmi vděčná a skoro do ničeho prarodičům nemluvím. Jsou velmi štědří, pro vnoučata by se rozdali, ale jakmile ucítí náznak manipulace, jde na nich vidět, že sami ubírají na intenzitě rozmazlování. Nehádáme se nijak extra, zasahuji jen opravdu v výraznějších případech (třeba když mají rýmu a kašel a děda jim koupí nanuk, tak mu povím, že to není rozumné. Nekritizuji ho ostře, jen ho poprosím rázněji, že to není správné a nelíbí se mi to.. On jim ten nanuk nakonec dá, ale příště už to ohlídá a neudělá to. To vím - ze zkušenosti) Jsem ráda, že máme milující prarodiče. My vychováváme, oni si je užívají, rozmazlují.
@latkovkybrno Tenhle názor mi přijde úplně fajn. Takhle to taky máme. Moje dcery mě to mírné rozmazlování prostě tolerují. 🙂 Já byla i jako matka šíleně tolerantní, takže by mě stejně nevěřily, že jsem přísná.
@babanci Děkuji, mám s mými rodiči zdravý a dobrý vztah. Neberou mě jako malou a nesamostatnou a respektují, že mám na nějaké věci odlišný názor a stejně tak se snažím co nejvíce respektovat já je. Nikdy mi nekecali do života, jsem za to VELMI vděčná a nedělám to ani já jim. Nekritizujem se, necháváme se žít, jsme rádi, že se máme a jsme v pohodě.
@latkovkybrno No, jasně. Život je krátký na nějaké hašteření. Taky to tak mám. To se máme, viď?
@blahova_andrea vždyť ano. Moje dcera se umístil vztekat, ale nikdy se ne válela po zemi, ne házela po mně věci či mluvila sproste. Ale když pláče v obchode, že něco chce, tak vysvětluji. Uložení ditete je selhání rodiče a zpráva, že věci se mají řešitel násilím...Ať si to dela každý jak chce, ale tohle Já nedělám. Co si myslí ostatní je mi sumak a kvuli pokrytectví nebudu křiVit sve Dítě. Jen chci napsat, ze tady se obecně považuje Dítě za rozmazlování, kdYz něco chce a rozbreci se či se odhaduje s řodičem, není to pasivní, společnosti vítáný, beranek, který nemá svůj rozum a nikoho neobtěžuje. .
ono je rozmazlovani a pak kazit výchovu... me třeba štve: když mi vrati dite s bolavým břichem prujmem nebo zvracením protože mu koupili sladke, nanuky, proste co chtel a vsechno to dostal bez ohledu na nasledky. Vadí mi , když já se se synem domluvím na hračce kterou chce a chci mu ji koupit ale musi byt nalezite zasloužená , a prarodice jdou a koupi mu ji hned. Vadi mi, ze mi ho vrací spáleného od slunka, protože mu chtěli dopřát dvě hodiny na hrišti. Vadí mi, že jim vyprávím jak pro něj chystám výlet do botanicke zahrady na exoticke motýlky...a oni bez mého vědomi druhý den jdou na ty motýlky s nim sami.
@marion2017 tak ale to máš jednu dcerku a ještě poměrně malou. nevíš, co časem vše můžu (a nemusí samozřejmě) přijít. u některých dětí se ty povolené opratě pak těžko přitahují a ony se je naopak snaží povolovat a "agresivitu a vydírání" stupňují.
souhlasím, že občas se po dětech chce až moc otupělé stádní chování a nejlíp, aby šlo vypnout a hodit do skříně než zas bude nálada ☹
@eldrag teda to s tou zahradou už bych brala vyloženě jako zlomyslný naschvál. to spálení je blbé, ale časté. za nás se snad děti nemazaly nebo co. kdo je opatrný a maže, tak je skoro za histerika ☹ a ta přeplácaná bříška...no stane se. snad ne moc často
@blahova_andrea bohužel často :( , už jsem je kvuli tomu nekolikrat sprdla... co ja pak s ditetem ktere mi 3 hodiny place ze ho boli brisko a lita na wc... je to kazdy mesic...
to spaleni letos uz taky bylo dvakrat.
@eldrag co na to říct ☹
@blahova_andrea no oni to vnimaj jako rozmazlovani , protoze ja mu to nedopřeju nebo dopřeji jen za určitých okolností.
@eldrag dopřát dítěti čerstvý vzduch není rozmazlování a nenatřít ho a nechat ho spálit také ne. to nemají vůbec rozum? to jim to natření nebo výběr oblečení, které víc kryje dělá takový problém? ale jako chápu. přítel by děti taky nenatřel. krému se nedotkne. jeho rodiče taky na mazání moc nejsou ☹
@blahova_andrea malem jsem zabila svou vlastni mamu, protoze chteli neco koupit tak vzali kluka do auta bez sedačky "to byli jen dva km" .... a jeli pro nejakou debilni hračku do globusu.
Tchýně je tříletému schopná a den dát za den klidně balík bombonu, zmrzlinu, zákusky, slazené pití...On to samozřejmě vše sní. Od mě ví, že dostává jednu sladkost za den, pití mu nesladím, popřípadě mu dám domácí sirup. Je schopná mě ještě seřvat, že oni svoje děti v tomhle nikdy neomezovali. Babičky má tři. Na Mikuláše a Velikonoce dostane obří pytel sladkostí 3x. Z toho já vyberu jen to nej a zbytek bohužel letí po pár měsících do koše. Nevidím vůbec žádný důvod cpát do děcka tolik cukru. Babičky samozřejmě můžou rozmazlovat, ale určitých mezích..
@kometkak tak toto je asi všude stejné. já už mám prarodiče naučené, že mají dát i oříšky, džus, omalovánky nebo jinou maličkost, která je potěší a nemusí nutně kazit zuby 😀 ale i tak jsou toho kvanta. já dělám maličké balíčky, opravdu jen symbolicky. ty velké od příbuzenstva přeberu, ony toho děti hodně ani nejí, něco jim nechám a dávkuju po částech a zbytek dostává přítel a bere si to do práce. on je na sladkém závislý, má velký výdej a malý příjem, tak to doplňuje takto.
@eldrag To není rozmazlování, to je blbost ,-)
@blahova_andrea nastesti s tatinkem jsme sehrany tym.
@aklin závidím 😀

@babanci když mě se nelíbí ani to, že děti si pak vštěpují, že jedí oběd vlastně jen proto, aby potom dostali ten pamlsek za odměnu ☹