icon

Šilhání u dvouletého kluka, řešit to hned nebo počkat?

pajuska_hajkova
2. zář 2014

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám syna (2roky,3měsíce) a přijde mi že jedno očičko používá více než to druhé. Není to nijak dramatické, jen maličko, ale ráda bych to zachytila včas. Moje obavy mi dnes potvrdila i babička- dětská doktorka i když už skoro 20 let na důchodě 🙂
Moje otázka je zda to řešit hned nebo počkat? A musím mít na oční doporučení od pediatra?
Moc děkuji za jakýkoliv názor a radu.

lulii
2. zář 2014

Já jsem měla také podezření, cca v 18-ti měsících, řekla dr. při běžné kontrole a vypsala mi doporučení, tam jsem pak malého objednala. Jinak nevím, jestli je potřeba to doporučení, zkusila bych si tam zavolat a buď vás sestřička objedná hned nebo řekne, že je potřeba doporučení. Přeju, ať to dobře dopadne 😉

kacikaci
2. zář 2014

Určitě bych to řešila hned..není na co čekat, čím dřív se to zachytí a začne se třeba cvičit s očíčkem, tím je větší šance, že to bude ok..dcera šilhala jako kojenec, takže jsme v půl roce navštívili oční lékařku, a ta jí sleduje jednou za půl roku dodnes (jsou jí téměř tři roky)..a žádanku od pediatry jsme měli..
hodně štěstí, ať to nic není!

majatob
2. zář 2014

my jsme žádanku neměli a v pohodě nás vzala. Opravdu to řeš, náš malej začal šilhat v roce, rok jsme cvičili, pak dostal brýle a teď má už přes půl roku i okluzory a vypadá to, že se očička lepší 🙂