Snaha být bez plen. Jak na to, když dítě nespolupracuje?
Ahojte, tak nevím, jestli náš pán bude někdy bez plen. Týden snažení a výsledek nula. Teď si tu brečím zoufalstvím. Skoro dvacet minut na nočníku s dětským mobilem v ruce a nic, pak se zvedne a asi dvě minuty na to vodopád, naštěstí na lino v kuchyni, ale asi je to už jedno, protože koberec zažil X louží. V oblečení být nemůže, to je mu úplně jedno, že ho má mokré, nevadí mu to. Tak lítá dole nahatý a já za ním s nočníkem. Co 20 minut posazuju klidně s hrou vydrží 15 minut sedět a nic. Pinďa malý a pak odběhne a louže jinde. Jinak v noci jsem sjela snad všechny možné rady a nevím. Je neúplatný, takže jídlo a samolepky nepomůžou. Trencle s obrázky jsou mu úplně šumák. Na wc sedět nechce, ze stoje čůrat taky ne. Fakt nevím a jak jsem četla nejsem jediná koho tlačí čas.
Je nějaký postup pro blbky a la 20 minut sedí, pak se proběhne a nanovo. Ne že bych ho tam někdy udržela. Naivně jsem si myslela, že se nám to aspoň povede, že při hře si to ani neuvědomí a ono maximálně pár kapek. Fakt jsem zoufalá. Připadám si jak hajzlbába.
Dcera se odplenkovala během asi 2 měsíců, syn - flegmatik po více než půl roce. U obou jsem začala okolo 2 narozenin. U syna bylo několik fází, ta, kdy věděl, že se mu chce čůrat a schválně chodil na jedno místo v bytě, kde se prostě počůral, byla nejnáročnější. Pak dorostl do momentu, kdy na pokyn "pojď se vyčůrat" se šel opravdu vyčůrat a to už bylo skoro vyhráno
Tyden je malo, min 14 dni, kluci mozna i dele. Byt co nejvic dima nejezdit na vikendy jinam, to se rozhodi.
Chce to čas. Nás syn v loni v létě začal čůrat venku na trávu . Pak na podzim začal hlásit doma čůrání .na cesty a ven pořád plina. Po novém roce se přestěhoval z ložnice do pokoje a cca v březnu odmítal plinu na noc a od té doby hlásí i venku čůrání, vydrží rovnou celou noc. Občas nehoda je . V květnu mu byly tři . Nechali jsme to ne něm .
Nedržela bych na nočníku " zbytečně, násilím " pak neví, proč tam je, proč se vyčural . Musí si to začít uvědomovat. Nám ještě pomohli v tréninku látkové pleny- víc to v nich studí 😁
Dcera bez plen od 18m .
Jak je psáno výše - to zásadní je, aby to to dítě chápalo. Mám dva syny a oba se naučili být bez plenek v podstatě že dne na den - nikdy jsem je neposazovala do té doby na nočník 🙂
Starší měl mít za 2mesice 2 roky, vzbudil se o nechtěl si nechat dát plenku. Řekla jsem ok, nemusíme ji už dávat vůbec, ale čůrat a kakat se musí jen na záchod nebo do nočníku! Jestli měl dvě tři nehody,tak je to moc 🙂 Mladší úplně stejně, jen asi jak pozoroval staršího, tak to bylo dřív, v roce a půl. Taky v podstatě úplně bez nehody. Jediné co jsem dělala, že jsem se že začátku třeba co půl hodiny ptala, jestli nemá čůraní. Posazování a nucení je na prd.
Dcera chodila na záchod (na velký, nocnik nechtěla) ve 2 letech a na den jsme měli tak 2 plenky (v noci se ještě nebudila) a to jsem jí plenky nechávala, jen jsem jí vysvětlila, že chceme aby byly suché. A fungovalo to moc hezky.
A vzpomínám si, že když mi někdo na těch 2 letech říkal, že by měla být už bez plen, poslala jsem ho (nebo všechny) do háje. A ani ne měsíc na to už chodila krásně na záchod a snažili jsme se a nehod ubývalo - ani už nevím, jaké signály mě k tomu vedly, ale prostě nebyla zralá a pak najednou dozrála. Ale těch fázi dozrávání je víc.
Blby bylo, že vždycky kapka skončila v plence, což nevadilo když je měla, ale babička chytrá jak rozbité rádio ji začala nechávat bez plen a když dcera nedobehla, rikala ji "to nevadí". No pak už čůrala všude možně po podlaze, gauči a tak (když to teda nevadí) a bylo jí to jedno. A já se mohla stavět na hlavu. A prosvihla se asi nějaká důležitá fáze a pocuravat se přestala na 4 letech (úplně, a na 3 do státní školky ji vzali jen proto, že v létě byla v soukromé skolce na 2 dny v týdnu kde akceptovali pleny ale ona viděla u dětí, že být bez plen je normální a odplenkovala se a pak už byly jen občas nehody) a teď v 5 se jí to vrátilo asi kvůli stěhování.
A jen tedy pozor, když jsem dceru na nočník prosazovala (i s pohádkou a tak), jen si ho zprotivila, že na něj nebude chodit, že z něj bolí zadek. Tak jsem jí vysvětlila, že když si tam dojde když potřebuje tak ne, tak ho opatrně vzala na milost. Ale pocuravat se přestala jen když já na to přestala tlačit a byt z toho na prášky. Tohle příště musí jít na klid, jinak budete mít pleny až do puberty 😁 (jasně, přeháním. Ale prostě stres a včasné chození na záchod nejdou u dětí dohromady)
A ještě dodám, že u syna teď bezplenkujeme (s plenkama), řekl si o to sám na 14 dnech a teď ve 2 měsících kdy plenka je půl dne suchá a nočník vynáším pořád, ale i dny, kdy je půl dne suchý nočník a pořád přebalujeme. A jsem zvědavá, jak to bude na roce, dvou, až bude umět chodit, ale jestli já to do té doby vydržím, asi to bude jednodušší. Už teď by se bez plenky nebo nocniku nepocural. Tím chci říct, že jsme si na to pocuravani ty děti tak trochu "naučili" sami (jenomže kdo by tušil že existuje bezplenkovka a co to je... Já měla u syna prostě štěstí že jsem na to narazila když jsem chtěla odplenkovat dceru a když se syn narodil, nějak jsem si na to vzpomněla a na punk ho zkusila vzít nad záchod a ono to vyšlo). Musíme pak brát ohledy na to, že když to dítě tak dlouho čůrá nějak, je to pro něj hrozně velká změna a může to být pak náročné pro obě (všechny) strany.

kolik je prckovi? to je důležité zmínit,tazatelko. U dětí jsem zkusila Indiánskou metodu, dceři bylo 1r a 7m, synovi bylo 1r a 5m. oba měli vyrážky ze všech plen,umývala jsem vodou,zvládli jsme to.(u syna nosím náhradní oblečení ještě občas teď-5 let,občas si cvrkne,ale u něj to souvisí s třetinovým moč.měchýřem-zjištěno u dr.,má na to léky a chybějící ledvinou)