Trénink na nočník, používali jste učící kalhotky?

leki
20. srp 2017

Zdravim damy a pripadni panove. Chci zacit trenovat maleho na nocnik. Je mu rok a pul. Bud to pujde nebo ne, uvidime. Zajimaji me 2 veci

A) Pouzivali jste nejake treningove kalhotky? At uz praci nebo napr pampers.. Jak se vam osvedcily?
B) Jak jste s odoplenkovanim zacinali vy? A jsk to slo? Cetla jsem, ze se ma dite sledovat a byt s nocnikem dusledna. Bydlime v byte, nemame zahradu. Nedovedu si predstavit byt tyden (a vic) zavrena v byte a sledovat, zda zrovna nepotrebuje na nocnik..

Nejak nevim, jak zacit a uvitam jakekoliv rady a tipy jak na to. Dik

lasse
20. srp 2017

Ja teď mám docela nové zkušenosti. Snažila jsem se o odplenkovaní zhruba od 15 měsíce na tlak okolí (babiček) a dle literatury to prej začíná mít smysl. V červnu (21m) jsem už šla do toho naozaj naplno, za dvě hodiny mi aj 6 krat ocikal tepláčky. Protože to ani za 14 dní nepochopil a měli sme jít na měsíc do zahraničí, vykašlala jsem se na to. V červenci jsem tedy vůbec ale vůbec neřešila nočník. Jak ale bol pořád v plenkách, trochu se mu udělali opruzeninky. Když jsme přišli zpátky, zas jsem vytáhla nočník a řekla či bude cikat do nočníku aby nemusel mít pleny. Souhlasil. A doteď nechápu, najednou to jde. Nesleduji ho, nic, on jde sám a dá si dole slipky a udělá co má. Bez nehod. Na von jsem dávala ještě týden plenu, ale vždy byla suchá a zkusili sme bez a oznamuje. Na nic ma ještě plenu, ale ta byla už pre dva týdny suchá. Za mne... Zrejme mu to docvaklo a nepotřeboval něco naučit. Taky já jsem bez nervů. 😅

ladyhacek
20. srp 2017

od rako měl malý nočník (seznamoval se) docela tam vydržel sedět ale v plenkách byl do teď 2r 3 m > byl tedy naučený že před spinkám a po spinkání se chodí čůrat ale jinak měl pleny. Je ot ais měsíc co sjem použila ,,indiánskou metodu´´ > sebrala jsem mu pleny a nevrátila je 🙂. Má je tedy na spinkání (ještě to není 100% když jedeme někam na dlouho má látkové učící-ale nezachytí toho hodně. a nebo dáváme právě pampers-říká, že to jsou slipy a že s enespí počůrat vydžel 3h v Praze 🙂)
CCA do 10 dní by mělo dítě pochopit co je nočník a být bez plen > ale aby to fungovalo musíš být důsledná u nás to zabrlao fakt snad až 9-10 den 🙂. Posazovala sjem ptala se,a už si řekne i sám - nebo když dlouho nejde posadím. Zkukst si o tom něco přečíst 🙂

jitavrtule
20. srp 2017

Moje zkušenost (jedno odplenkovaný dítě, plenu dostává zatím stále jako pojistku na noc a do auta, ale i tam si říká) je zatím taková, že "učit" dítě na nočník je nesmyslná, ubíjející a matčiny nervy zbytečně drásající činnost 😀
V roce a půl jsem nočník vyndala, dalšího půl roku stál v obýváku a dítě ho obcházelo ostražitým obloukem. Mohla jsem ji tam posadit, ale nekonala a odcházela, takže jsem to prostě nechala být.
V 23m přišla, svlíkla gatě, zasedla, vykonala, zahlásila "mamo, bobo tady!" a bylo.
Dokud ji to samotný nedocvaklo v hlavě, mohla bych bývala dělat cokoliv a ani prd z toho.

nafuka
20. srp 2017

můžeš se postavit na hlavu, ale když si to dítě samo nesepne v hlavičce, nic nenaděláš.

jitavrtule
20. srp 2017

jinak ad učící kalhotky, pokud myslíš klasický kalhotovky jako jsou Pampers Pants, myšleno prostě plínka co se natahuje a nemá sucháče, tak ty používám občas, hodně jsem je používala zhruba od roka do těch dvou let, kdy dítě už nechtělo na přebalování ležet a bylo snazší ho přebalit ve stoje, obzvlášť venku.
Blbý je, že třeba na noc, když dítě leží tak je větší šance, že mu to při počůrání vystřelí po zádech až ven, to se nám stalo několikrát. Přecejen se nedaji kolem pasu tak na míru dotáhnout jako klasické pleny.

medakote
20. srp 2017

Souhlasil s tím, ze dokud k tomu dítě nedospěje, nemá to moc smysl. Staršího jsem posazovala na nočním od 9 m co začal sedět, úspěchy byly,ale spis ze to člověk trefil, sam si začal říkat az ve dvou letech, do te doby nic, když jsem zkusila bez plen, všechny kalhoty za tři hodiny mokré a všude louzicky. Ve dvou letech do dvou dni bez plen. Učící kalkotky jsem používala, látkové ( mela jsem látkové i pleny). Ale nic moc neřešily, když už se pocural- nestihl včas říct, tak to pustil cele a kalhoty stejně mokré, tak to nemělo smysl a pak už potřeba nebyly. Takže za me to byla zbytečná investice. Druhému dítěti je rok a pul, plně v plenkách, na nočniku a záchodě chytá hysterické záchvaty, odmítá na nich sedět. Potřebu hlásí po vykonání, ze chce vyměnit plénu.l, ale nocnik odmítá absolutně

babanci
21. srp 2017

Máme holčičku. vnučku, 16 měsíců. Nočník jsme teprve vytáhly, zkusily posadit a oznámily, co se tam dělá. A čekáme, občas připomeneme. Ony si to, ti malí šikulové, pospojují sami a půjde to bez nějakých velkých dramat.

andiienka
25. srp 2017

Já doporučuju nespěchat... U nás to bylo až ve dvou letech, kdy jsem sundala plenu přes den, taky bydlíme v bytě.. vždy když se malý počůral, nevynadala jsem mu, ale rachle ho donesla na nočník, aby se mohl "dočůrat". Pochopil to asi za 2 dny, jasně nehody se občas staly, ale bylo to snazší než jsem čekala. Ven jsem dávala ty kalhotky, dost často si malý řekl až když bylo pozdě, ale i to je dobrý krok. Vždy když to řekl, šli jsme na wc.
Pak to nějak sám pochopil, a o měsíc později nebyla už žádná nehoda a bylo to vždy najisto.
Plenu na noc jsme sundali asi o 3 měsíce později, když měl asi 14 dní plínku vždy suchou 🙂
Každé dítko to má ale jinak, proto fakt doporučuji netlačit na to a hlavně nenadávat za nehody 🙂

leki
autor
25. srp 2017

Dekuju vsem za rady. Ja rozhodne nebudu nadavat, nebo kritizovat, kdyz to nepujde. Chapu, ze ke to pro ne tezke. Navic na podlahu, deky na gauči atd se pri vetrani prdelky vycural uz mockrat, tak me to nejak nestresuje 😀 rikala jsem si, ze tomu dam tyden, ctrnact dni, a kdyz uvidim, ze to nepobira, odlozim. Spis mi jde o to, jak to kdo vysvetloval. Ja treba vubec nepoznam, ze bude curat.. Tak jestli posazovat nahodne, nebo po vycurani, nebo pri curani..

alkuska
3. říj 2017

@leki Ahoj, simtě jak to dopadlo? Mala ma skoro 20m, tak to zrovna taky řeším...

mamitom
3. říj 2017

Taky jsme chtěli o prázdninách v roce a půl začít ale syn to zatím vůbec nechápe... Takže taky počkáme měsíc dva či až do jara po 2.narozeninách a uvidíme. Na nočníku mi nevydrží sedět a říct si zatím taky neumí. Za mě hlavně nespěchat, jinak ti bude trvat věčnost 🙂

leki
autor
3. říj 2017

@alkuska tak malej asi po tydnu pochopil, ze tam ma curat. Asi dva dny ho to docela drzelo, teda nerekl si, ale kdyz jsem ho posadila vzdycky si aspon cvrknul. Koupila jsem mu kalhotkovy oliny, o dost lip se sundavaji. Po texh dvou dnech naznal, ze na nocniku nebude ani za boha sedet. Koupila jsem sedatko na wc. Jeden den OK, a ted uz si nechce sednout ani tam. Rikala jsem si, ze ho treba studi, nahrivam ho o topeni, ale efekt nula. Takze jsem naznala, ze dame tak mesic klid a treba to pak pujde. Ale venku zacal chodit curat za keriky jako ostatni deti. Teda katata s plinou si nesunda ani za nic 😀

alkuska
3. říj 2017

@leki A to byl na nočník už zvyklý nebo jsi ho na to posadila poprvé? Zuzka je na nočník zvyklá, ale sama si řekne jen vyjímečně. I když si myslím, že potřebu cítí, protože když je náhodou s holým zadkem, vyrazí si sama podle potřeby na nočník a nehody na zem už skoro nemáme. Tak si říkám jestli to už zkusit, přijde mi že už to vnímá, ale zase sama si prostě pravidelně neříká a když má plenku, pustí to do ní.

leki
autor
3. říj 2017

@alkuska ja ho tam predtim neposazovala. Myslim, ze uz si to uvedomuje a teoreticky by si i mohl rict, protoze venku chodi za ty stromky a to urcite cura, ten vyraz znam z nocniku. Nevim, jak ho mam presvedcit, aby si na nej/na sedatko sedl.. A to jsem ho vzdy hodne chvalila, delali jsme hura.. No, radost byla predcasna. A to ma na doma latkovky. Radsi ale bude pul dne v mokrym, nechapu.. Asi potrebuje cas jeste 🙂 Vase mala je sikula, ze aspon nahata jde na nocnik.

evaamy
3. říj 2017

U nás to šlo samo a bez jakýchkoli tréninkových serepeticek. Syn 2 roky- sundali jsme plinu, ale když se mu chtělo curat, jen se podíval směrem dolů a vycural se na podlahu. Žádná snaha sednout nebo hledat nocnik. Zkoušeli jsme to tak pár dní, mě to přestalo bavit uklízet a začala jsem dávat zase plenky. Ve dvou letech a třech měsících, jsme opět plenku sundali, po probuzení posadili na nočník, on se vycural. Během dne, když se chytl za pindika( znamení, že chce curat) , tak hned jsem ho posadila na nočník a vycural se. Během krátké chvíle začal běhat na nočník sám. Doma chodí jen v triku a nocnik máme v obýváku, aby to mel blízko. Žádné tréninkové kalhotky, žádné přehnané chvaleni, žádné preventivní posazovani, hrající nočníky apod není potřeba.

alkuska
4. říj 2017

@leki Jj, taky látkujem a já jsem ji držela v klubíčku nad miskou od půl roka, takže je fakt zvyklá. Zkusíme to 🙂