Učící tréninkové kalhotky. Jaké značky máte vyzkoušené?

kamik1983
19. kvě 2021

Ahoj,
chtěla bych dítě naučit na nočník. jsou ji 2 roky a 2 měsíce.
Zatím, když vidí nočník, tak ho jde schovat nebo do něj kopne. Přes den křičí, když se vyčůrá do plíny, že čůrá, ale plenu si sundat nenechá. Plánuji, že jedno ráno plenky zmizí a objeví se jen na spaní.
Nyní k mé otázce, chtěla bych koupit plenkové učící tréninkové kalhotky a nevím jaké. Nechala jsem si poradit od Bobánka svrchní kalhotky a do ní savou vkládací plenku a že ji bude vadit mokro. No nevadí, čůrá si do ní jako když by to byla klasická plenka.
Vzhledem k tomu, že mám starší děti 9 a 7 let, tak jsem i vytáhla po nich tréninkové kalhotky Bambinomio a ještě dvoje koupené v mimibazaru, u kterých jsem zjistila, že jsou koupeny v Ali a přeprodané.
Bambinomio moc neprotékalo, mělo v sobě igelit. vrstvu. Nyní již protékají, možná jsou již zničené. Ty z Ali protékaly, nemají v sobě igelit, pouze froté. Ještě uvažuji o koupi dalších kalhotek, máte nějaké vyzkoušené značky ?
Děkuji
Kamila

slunea
19. kvě 2021

Čeho bys těmi kalhotkami chtěla dosáhnout, když jí mokro nevadí? Pokud to pojme čůrání, bude to plenka a ty používat nechceš... Co třeba normální kalhotky a tepláčky? V tom nejlíp pozná, že se počůrala.

lenka421
19. kvě 2021

Trochu jako @slunea nechapu dotaz, prijde mi to jako nahrazovani jednorazovky latkovou plenou. Nech ji normalne v kalhotkach. Ja koupila dvoje treninkovky bamboolik a byly uplne v pohode, ale ja je chtela jen jako sichr na ven (odplenkovavala jsem uprostred zimy) aby nebyla v pripade nehody cela promocena, a do auta. S tvym arsenalem uz bych ani nic dalsiho neporizovala.

antoinet
19. kvě 2021

U holčičky jsem dala na doma šatičky a ponožky, zadeček holý. A vytrvat, klidně týden, nočník mít na stabilním místě. Takto nejlíp ucítí, že fakt čůrá 🙂

daasqua
19. kvě 2021

My používali z Ali asi 3 různé druhy, ale naučila se to celkem rychle (jen to musela sama chtít 🙂). Dobře se jí stahovaly, ty klasické rvala dolů složitěji, jak jsou menší. Plus prvních pár kapek pojmuly v pohodě, mokro cítila, jen nebyly všude hned kaluže.

kamik1983
autor
19. kvě 2021

Přijde mi, že je vyčůraná a ví, že od Bobánku nahrazují plenku a může se do ní čůrat jak chce a na nočník nejde. Jde mi o tréninkovky, které to učůrnutí udrží. Z Ali co mám, tak to je jak kdyby neměla nic... Když jsem jí je dala, tak byla mokrá až ke kotníkům. Bambino mio něco udrželo.

kamik1983
autor
19. kvě 2021

Dcera 9 let se učila ve dvou letech. Přinesli jsme si z porodnice mimi a jí vadilo, že kaká a čůrá a že je to Eee. Donesla plínu a řekla, že není mimi a chtěla nočník. Syn dnes 7 let to měl na háku a kalhotky pomohly, jemu vadilo mokro. Tahle nic. I si hlídá, aby měla plenu s hafíkem - Albert kalhotky a bojí se, si ji jen sundat, abychom po ní něco nechtěli 😃. Dnes se pěkně po a tak chtěla, aby ji přebalil brácha. Což samozřejmě neumí a ani ho to učit nebudu 😃.
Mě fakt šlo o nějakou ověřenou značku kalhotek, třeba i levnější než Bambinomio.

kamik1983
autor
19. kvě 2021

@antoinet no jo u nás křičí, že chce hafíka (je namalován na plísně) a kaťata...Tři děti a každé mám úplně jiné...

kamik1983
autor
19. kvě 2021

@daasqua nemáš někde odkazy? I když asi už nestihnu objednat, jedny mě tam visí již 1,5 měsíce a stále ani nejsou v Čechách

cherie24
19. kvě 2021

@antoinet takže jsi ji prostě nechávala počůrávat se? Já jsem to párkrát zkusila, ale malou to nepřesvědčilo, aby začala čůrat na nočník

kamik1983
autor
20. kvě 2021

@cherie24 já to takhle dělala u syna, nechat počůrat, několik tepláků za den a spíš se odhodlal na nočník, že byl otrávený, že jo stále převlékám a ruším od hraní.
Jenže každé dítě je jiné, 2 jsem odplenkovala a u třetího jsem bezradná...

antoinet
20. kvě 2021

@cherie24 Ano, týden se počůrávala, nerozčilovala jsem se, v klidu jsem uklízela a prala a pokaždé řekla jen, že se čůrá do nočníku. Pak jí to jednoho dne seplo, dostala pochvalu a kalhotky a od té doby chodila hrdě na nočník 🙂 Já myslím, že po druhém roce děti zralé jsou, jen potřebují čas a nechávat dál plínku nic neřeší, to není změna.

cherie24
20. kvě 2021

@antoinet tak malá ještě 2 roky nemá, ale je vidět, že když se chystá čůrat, soustředí se na to. Akorát nějak stále nepochopila na co ten nočník má. Ona si na něho sedá, sedá si i na záchod, ale spíš protože to bere jako zábavu. Sedí třeba 10 minut na nočníku, na záchodě a pak se zvedne a vyčůra se vedle 🤦
@kamik1983 já se trošku u téhle varianty bojím, že bude čůrat na gauč nebo na židle, do postele. Ona všude leze, na zemi si moc nehraje. Spíš se baví tím, že leze po posteli, po opěradle gauče, po židlích. Je to takový horolezec.

daasqua
20. kvě 2021

@kamik1983
Nejlepší byly tyto dva typy (bez obrázků, jednobarevné), jedno jsou "klasické" a druhé mají na bocích síťovinu, vevnitř obojí zesílená příjemná bavlna:
https://www.aliexpress.com/item/32906464974.htm...
https://www.aliexpress.com/item/32909246279.htm...

Pak ješty tyto s obrázky, ty mají vevnitř to froté, ale to mi pak přišlo takové drsné a štípavé (ale já froté moc neumím prát obecně):
https://www.aliexpress.com/item/32965742164.htm...

Už je to ale déle, co jsem objednávala, nevím, jak se měnily ceny a zda někde není výhodnější.

kamik1983
autor
20. kvě 2021

@cherie24 jsou to nervy. Mě se třeba stali, že se mě děti rozhodly nekakat. Že je to fuj. To byly nervy.
Jinak jsem si už koupila Hg čistič a ten opravdu vyčistí vše. Zítra si kupují čoko a v sobotu začnu 😟

kamik1983
autor
20. kvě 2021

@daasqua nevadí, moc děkuji. Ty síťové jsem ještě neviděla, ty mi přijdou super na léto. Jinak odkaz poslední mne překvapil, že je prodává i Mall a mám je doma po starších dětech, tehdy jsem koupila přes Mimibazar, Ali jsem neznala a taky mě froté nezaujalo. Od ledna mám sušičku, tak jsem je tam zkusila dát a jsou trošku načechranější...

kamik1983
autor
20. kvě 2021

@daasqua moc ti děkuji, konečně odpověď k tématu😃