icon

Jak naučit dítě používat tréninkové kalhotky?

jizerina
Včera ve 13:25

Dobrý den, naše skoro 2,5 ti letá dcera se odmítá zbavit plenek. Sice jí pravidelně dávám na dětské prkénko ( nočník odmítá) ale potom si vždycky běží lehnout na přebalení. Doma jí nechci bez plinky nechávat aby nebylo všechno počůrané. Přemýšlím o tréninkových kalhotkách ale žádná z žen tady s tím nemá zkušenosti. Nechávali děti počůrat a nechali je chvíli než jim to začalo být nepříjemný. Ale to se mi moc nelíbí.... Asi je to účinné. Jaké jsou Vaše zkušenosti s těmito kalhotkami? Nevím jak ji jinak naučit že by si měla sama dojít na WC když potřebujete.
Děkuji za odpověďi

anonym_915cb1
Včera ve 13:45

Dle mne je na tyto kalhotky velká, množství moči bude větší, než kalhotky pojmou. Tohle horké léto bylo na učení bez plen nejlepší. Kluk běhal po zahradě jen v tričku, za 2 dny si plně uvědomoval, tak a teď čurám. Dávala jsem volnější spodní prádlo, aby šlo lehce a včas stáhnout.

patypresdevaty
Včera ve 14:18

@jizerina Nejlepší je opravdu nechat dítě běhat nahaté, tak se to naučí nejrychleji. Obě děti to pochopily rychle, ale ve chvíli, kdy měly cokoliv na sobě si zpočátku automaticky myslely, že to je plenka a občas to pustily (zvyk je železná košile). Po pár týdnech už to ale začalo být spolehlivé a začaly chodit na záchod/nočník i když chodily oblečené.

patypresdevaty
Včera ve 14:19

@jizerina Ze země bys to holt musela nějakou dobu občas utírat. Gauč apod. se dá řešit nepropustnou podložkou pod dítě.

rebe
Včera ve 14:22

Tréninkové kalhotky jsme měli a použili jen párkrát, moč nezachytily, jen trochu zpomalily proud, ale zase překážely při sundávání, takže to párkrát nestihli kvůli nim. Jakmile jsem je nechala nahaté, došlo jim hned, že čůrat znamená teče mi to po nohou, takže jsem vytírala jen párkrát, když nedoběhli. Ale že by se třeba počůrali na gauči, to se nestalo.

anonym_fb5601
Včera ve 14:33

My počkali, až k tomu děti samy psychicky dozrály. Dcera si sundala plenu přes den +- ve 2 letech a pak ještě pár měsíců měla plínu na noc, syn si sundal plínu ve 2 letech a 9 měsících ze dne na den úplně a od té doby byl bez.

anonym_b7afc6
Včera v 17:39

A kdy nedáváš plenku? Kdyz jdete ven ? Nezlob se ba mě ale kdy se má to dítě naučit uvědomění potřeby na záchod? Jen venku ? Jen protože se ti nechce mít počůraná podlaha ? Já měla na gauči ochranné prostěradlo na postel aby aspoň to bylo v suchu a to že se vyčurala na zem nebo na židly mi teda nevadilo a jo prádla bylo dost ale nejakou dobu se to zvládnout dá. A na cestu aby nepočurala sedačku sem dávala pod ní přebalovací podložky. Vyprdni se na nějaké tréninkové čehosi a prostě trénujte určitě to nebude tak zlé.

lis6
Včera v 19:27

Mé obě děti si řekli, že plenku nechtěj, tak jsem nedávala,jen na noc, ale tedy nebyli z těch, které by se nikdy nepočůrali, jak mnohé tady, ale rozhodně jsem je v mokrém nenechávala, prostě když se počůrali hned se převlékli, ale nebylo to cílené, že by si až tím pocuranim uvědomili, že curaj, to prostě jen nestihli, uvědomění přišlo už předtím

mickey100
Dnes v 00:26
@lis6

Mé obě děti si řekli, že plenku nechtěj, tak jsem nedávala,jen na noc, ale tedy nebyli z těch, které by se nikdy nepočůrali, jak mnohé tady, ale rozhodně jsem je v mokrém nenechávala, prostě když se počůrali hned se převlékli, ale nebylo to cílené, že by si až tím pocuranim uvědomili, že curaj, to prostě jen nestihli, uvědomění přišlo už předtím

@lis6 jak dlouho tohle období trvalo? Syn si řekne, ale občas prostě nemá čas jít čůrat. A už mě nebaví to uklízet pak 🙈