Tvoření s dvouletými. Máte inspiraci?

markethmaminka
23. bře 2020

Maminky,
mám ještě dotaz ohledně tvoření s takto malými dětmi. Ráda bych už s čerstvým dvouletákem začala. Zatím jsme začali kreslením. Zatím jen čmárá, ale už nakreslí i kruh. S modelínou si taky vyhraje, ale zatím nic extra neumí, chci ho už učit i stříhat, to dostane dětské nůžky a začíná lepit na papír. Můj dotaz ale směřuje k tomu, jak ho to líp naučit a hlavně, aby u těchto aktivit déle vydržel. Máte nějakou inspiraci jak učit kreslit a modelovat malé děti, aby je ho chytlo? Já sama na tohle nemám inspiraci, umím jen domeček, sluníčko, kytku a modelínu se snažím, ale ráda bych nějakou inspiraci jak ho učit.
A jak jsou na tom takto staré děti s tvořením?

prejeta_zaba
23. bře 2020

Nevydrží u toho, klasické tvoření, jakože způsobně sedí u stolečku a vytvoří kultivovanou věc očekávej nejdřív tak ke čtvrtému roku. Do té doby je to takové zkoušení, plácání se v barvách - zkusit velký papír a prstové barvy, případně klasické tempery nebo vodovky a malovat různými předměty - houbička, špunt, vršky, kaštany, legem...pak je super třeba namalovat určitý tvar herkulesem a nechat ho to posypat mákem, pak sesypat zbytek a má obrázek. Zkus se podívat na Pinterest, tam je toho mraky. Různé tvoření třeba z ubrousků a papírových tácků - třeba motýlky. Nebo vytisknout jednoduchý tvar omalovánky a nechat ho po tom čmárat. Nakreslit voskovkou a nechat ho to pomaloval vodovkama - objeví se mu obrázek nebo natřít papír inkoustem a malovat zmizíkem. Našeho v té době myslím docela bavily razítka a nálepky. Ale zase, bavily, rozuměj nalepil si tři a šel pryč. 😀

emamaira
23. bře 2020

Syn je v podobném věku a baví ho z modeliny spíš "ničit", co vymodeluju já. Stačí když udělám kuličky a on je rozkraji plastovym nožem. Nebo macka modelinu v lisu na česnek.

emamaira
23. bře 2020

A zkuste pracovní sešity kumon od Svojtky, ty jsou fajn.

petrafrenz
19. srp 2021
Uživatel petrafrenz je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od petrafrenz.

To je úplně normální, že nevydrží sedět u tvoření. Ono se to časem zlepší. Zkuste třeba vodomalovanky, ty jsou boží https://www.hravameli.cz/vodomalovanky