Tvrdá výchova dvouletého dítěte. Je to nutné?
Nadávali byste že dvouleté dítě si po sobě občas něco neuklidí? S manželem jsme měli stejnou představu o výchově, ale dnes mě nemile zaskočil. Naše dvouletá holčička si po sobě někdy uklidí, ale občas se stane že obal od sušenky nechá na stole. Neřeším, je malá...ale manžel dneska na ni vyštěkl ať si to kouká vyhodit do koše, no a začala mezi náma debata. Já si myslím že je malá, a když si někdy něco nevyhodí tak z toho nebudu dělat světovou. A on začal nadávat že musí být tvrdá výchova, když už umí po sobě uklízet tak MUSÍ pořád, a začal že jak si i roztahuje všude hračky. Tak jsem nevěřícně vysvětlovala že je to přece dítě, musí si hrát a roztahané hračky k tomu patří (navíc je ale nemá roztahané všechny, třeba jen kostky jsou po zemi). Říkal že si naše malá dělá co chce, že má ve všem svobodu (přitom je hodná, nezlobí, naopak mi se vším pomáhá) a když jsem chtěla vědět jakou svobodu, začal že některé děti si ani nesmí hrát. A já to nějak nechápu co si o tom mám myslet. Navíc pár dní když hned neuposlechne jeho povel (třeba ať si jde vyměnit plínku) tak ji hned vyhrožuje že jí vypne pohádku.To si jako myslí že dvouleté dítě nebude si hrát nebo co? Mám takový vztek že bych nejradši okamžitě podala žádost o rozvod.
To mi pripomina meho ex,ten mel nastavne pravidla ale pro ostatni,pro nej neplatily.Tvuj chlap pusobi z toho co pises jako psycho.
Já mám taky svoje nevyřešené komplexy, ale je fakt, že tohle si měl chlapec zpracovat před pořízením rodiny... Tohle je přece špatně a bude hůř, až přijdou další výchovné záležitosti, zatím je dcerka malá...
Uvažovat o rozvodu po hadce.. no.. Prijdou horsi casy, ver mi. Každopádně manzel je dobre na hlavu. Dvoulete dite je jeste "miminko" ktere se vsemu učí. Pokud ji chce vychovavat dobre, at ji v klidu stale opakuje dokola... ne ze ji neco bude prikazovat, řvát na ni. To pak neni vychova, ale buzerace. Manzel ma asi nejake spatne obdobi, ktere si vybiji na dcerce, ne? Mel by si najít nejakou praci (treba sklizet drevo) aby ho přešly tak stupidní názory.. 😷
Ahoj, u nás to je podobné. Máme hodně hodne děti, klidne. Ale on to nevidí. Občas mu taky jakoby přeskočí a začne řešit stejným stylem úplně kraviny-knížka na posteli a ne v knihovnicce.Hracky na zemi(se kterými si hrají ale). Pořád opakuje, že chce aby měly dobře návyky, aby nezdivocely a jiné s prominutím plky. Já děti bráním.Kolikrat jsem mu říkala jak to vidím z pohledu děti a on jen, že se jich zastávám furt a kam to povede.
Jsem hluboce přesvědčena, že za tím, stejně jak u tvého muze, stojí dětství. A čím bude starší chlap tím to bude horší. Já ve svém muži vidím jeho otce, který jej podle mě dost tryznil ve stejném, i horším duchu.
Za jednu věc jsem ráda, že z tvého příspěvků vidím i já, tě nejsem blázen jak už si někdy připadám.
A radit nevím co, my se kvůli tomu dost handrkujem.Ale nikdy nepřestanu děti bránit a bojovat, ať v malých či větších sporech, za správnou cestu🙂
Doufám ze se jen nudite a jste troll, pokud ne tak by se měl jít manžel léčit 😡. Ale vzhledem k tomu, ze se takto chová ve všech oblastech ( a choval i dříve) nerozumím tomu, čemu se teď divíte, asi se to dalo očekávat 🤦♀️
To se popravdě ani nedivím, že si chtěla podat žádost o rozvod. Myslím, že takovým pedanastvím té malé zadělává na problém. 😞
Evidentně má ponorku, utíká i před tebou (viz tu večeři). Zkus hodit zpátečku, ideálně s dcerou třeba odjet k rodičům nebo být častěji venku, večer si jít po svém. Manžel v sobě asi něco řeší, cítí z tebe nátlak, že to chceš HNED dát do pořádku a to holt někdy nejde. Jsme lidi, ne stroje. Jestli se do teď choval normálně, ví, že to dělá blbě, ale ujíždí mu nervy. Nech to být. Takhle se k dceři samozřejmě chovat nemá. Ale ani ty se nemusíš k smrti zhádat kvůli jednomu napomenutí dcery. Prohodila bych něco ve smyslu, jestli se cítí unavený/frustrovaný, ať navrhne, jak to nejlíp vyřešit a dělala mrtvýho brouka. (Je to těžký, vím)

@drakenn Taky si po sobě neuklízí vždycky, a když už mu někdy řeknu proč to nechává tam a tam, tak má problém že ho buzeruju 😁