Uklízení u holčičky. Jak pěstovat smysl pro pořádek ve 3 letech?
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jak mám naučit svou dceru-3,5let uklízet. Na to že je holka tak je strašná bordelářka, nemá žádný smysl pro pořádek. Vytahá postupně 10 hraček a žádnou neuklidí, výsledek je že je všude jen nepořádek. Následně když má uklízet tak strašný problém. Syn je a byl naprostý opak. Sice udělal bordel ale taky si ho uklidil. Máte to tak?
@pratensis Já bych řekla, že někdo, kdo se takto vychloubá, na kolik aut má, co si všechno můžeš koupit ap. jen tak internetově sní a realita je někde úplně jinde. Kdybych si mohla tipnout, tak žije z ruky do huby, má jedno malé dítě, které nedělá nepořádek s hračkami, protože jich moc nemá, a chlapa má nějakého gaučáka 😉 Ale třeba se pletu, jen mi ty názory přijdou tak ujeté, že odmítám věřit, že je to pravda 😀
@shakira007 Jak už jsem zjistila, ty si nemyslíš o nikom nic hezkýho, takže mě to nechává v klidu. A jen tak ze zvědavosti a v touze dodělat tvůj psychologický profil... Proč mi teda odpovídáš a reaguješ, když tě vůbec nezajímá, co si myslím?
@llluckaaa
taky si myslim,ze je to troll a jeste dost pruhledny.
@zelenaesmolda Jenže i neuvěřitelní lidé a jejich příběhy jsou někdy skutečné a pravdivé 😉
@llluckaaa
no,v tomhle pripade si to nemyslim.vychlouba se tady tim,jak je bohata.ok.ale bohati lide jsou vetsinou a) hodne vzdelani a maji dobre placenou praci nebo b) se dobre vdaly ci ozenili.protoze shakira nezna ani rozdil mezi i a y tak bych to na tu prvni moznost moc nevidela.zbyva tedy ta druha 🙂
ale taky si myslim,ze ve skutecnosti zije z ruky do huby a o tom,co tady pise tak akorat sni...
@zelenaesmolda Jj, dohromady mi ty názory a informace k sobě nesedí.
A) je úplně mimo hru;
B) by bylo reálné, ale nezdá se mi, že by v takovém postavení potřebovala si tady honit triko a útočit, je z toho cítit frustrace a ne pohoda, v jaké by měla být ;
C) je prostě nejpravděpodobnější 🙂 .
Ach jo, měla jsem se líp učit a jít na psychologii 😀
@llluckaaa
a hlavne u moznosti B mi nesedi to,ze by si nejaky bohaty a uspesny muz vzal zenu,ktera otevrene prohlasuje,ze vzdelani je zbytecne a pritom neumi ani napsat spravne i a y.napsat nekolikrat po sobe co je ty do toho je sila.Videla bych to na C) a podle vyjadrovani z jisteho etnika.
@alenaholcakova Wow, každá rada drahá. Vyzní to teď ode mě hrozně, ale jak jsi na tom ty s pořádkem? Uklízíš si po sobě věci? Proč se ptám, dcera mě od malinkata pozorovala, jak uklízím, naše dospelacke krámy, její hračky, viděla, že všechno má svoje místo. A časem to začala dělat taky, nejdřív jen prostě do skříně, pak si uvědomovala, že každá věc má svoji poličku.
Nejde zavést režim úklidu ne po jednotlivých hračkách, ať jí to neotravuje a nemá pocit, že si nehraje a pořád jen uklízí, ale třeba před obědem, odpo procházkou, spaním, prostě z toho udělat rutinu přes kterou nejede vlak? A když nebude uklizeno, tak žádný výlet, žádná večeře, nic? Nechat ji, ať si vytahá, do chce, ale důsledně vyžadovat úklid jako podmínku nějaké příjemnější činnosti?
Taky mě napadá v případě nedodržení pravidel vzít hračky a schovat, minimalizovat množství hraček, aby si jich vážila a věděla, že pokud o ně krátkodobě přijde, nebude mít další tak pěkné?
@llluckaaa a ty se mnou žiješ když tak všechno víš o mém životě? Je sice pravda že se můžu jen vychloubat ale to ja nemám za potřebi a to jestli mi tady někdo nevěří mi je ukradený když nechceš abych ty odpovídala tak mi ani ty nepiš
@zelenaesmolda tak že za prvé kolík je na světě celebrityt co mají jenom základní vzdělání a jak skvěle si žijou. Za druhé mám bohatého manžela milionář to sice není ale peníze teda má a každymu normálnímu člověku je snad jedno jaký mám pravopis. A za třetí ja mám několik restauracích po celém světě a nikdo mi s ničím nepomáhál s manželém jsem ještě nebyla mám sice i bohatou rodinu ale ani od rodičů jsem si nevzala na podnikání ani korunu. A ještě pracují jako sociální pracovnice žádné velké peníze mi to nepřináší ale mě to baví a jsem ráda že můžu pomáhat lidem co si to zaslouží a žádné vzdělávání k tomu nepotřebují
@shakira007 Četla jsi, co jsem psala? Jen z tvých odpovědí tady vyvozuji, jak vypadá tvůj reálný život. A čím víc píšeš, tím víc jsem přesvědčená, že tady kecáš 🙂
Vychloubat se nemáš zapotřebí, ale děláš to. Píšeš, že tě nezajímají mé názory, ale čteš je a reaguješ na ně. Prostě něco jiného píšeš a něco jiného děláš...
@shakira007
jasne 😀
tak si to shrneme.nevzdelana dcera bohatych rodicu se dobre vdala.manzel bohaty,ona sama vlastni nekolik restauraci ale dela socialni pracovnici protoze ji bavi pomahat lidem a
podnikani asi rozjela z platu te socialni pracovnice protoze ty vydelavaji tezke prachy 😀😀😀
I ta socialni pracovnice musi mit nejake vzdelani a jsem si jista,ze s tvym pisemnym a celkovym projevem rozhodne socialni pracovnici nedelas.
Navic pokud nekdo uspesne podnika tak na zamestnani nema ani cas ani to nema zapotrebi.Nejak se nam do tech lzi motas,trolliku 🙂
@shakira007 kecáš, k sociální práci potřebuješ vzdělání, dokonce vyšší vzdělání.
Za prvé sociální pracovnice mi stačil udělat kurz klidně běž te na internet a najdete si to a víc prosím už asi přispívat tady nebudu mám hodně práce
@shakira007 už vím, ty jsi Monika Babišová! Restaurace jsou jasné, bohatý manžel taky a ten sociální projekt je zaměstnávání floristy :D

@llluckaaa ja jsem reálná dospělá osoba a nezajímá mě co si o mě myslíš ja si o tobě taky něco myslím a není to zrovna hezký