icon

Váží 4800 g - není to moc v 5 týdnech?

nikolaamiminko
6. bře 2018

Ahoj, nas kluk ma v 5.tydnech 4800g, porodni vaha 3790. Z porodky jsme sli s 3620, ve 14 dnech mel 3980. Jsem tyden plne na UM ( o mliko jsem stresem prisla)....
Pribira skoro 300 za tyden.....Je to asi moc ze? Je pravda ze ma stale hlad, ale dodrzuji rozestupy UM co 2,5-3 hod i kdyz nekdy fakt rve hladem :(
Za tyden jdem na kontrolu po 6ti nedeli a ja se bojim ze me pediatr zjebe ze ho prekrmuju, ale preci nebudu malyho trapit hladem :(
Jsme na Nutrilonu anti colic...denne vypije kolem 800...
Nejaka rada? Nazor?

nikyselen
6. bře 2018

neni to moc mi jenom kojime a pribrala me pres 300g taky..
porodni 3420 odchod 3070(porod SC a cekala jsem na mleko)..
a ted ji jde 6ty tyden a ma cca 5kg (v 4 vazena dr 4530)..
Dr. rikala,ze by ji stacilo ze by pribrala mene,ale ze vse ok..Je to tvoje mimco a prece ji kvuli recim doktoru,nenechas o hladu.Taky prece nejis podle tabulek..
jinak na tvem miste bych hlady brecet nenechavala a ridila se mimcem,ale na to si se neptala..
Co se tyce Nutrilonu a davek ti neporadim jsme jen na MM

nikolaamiminko
autor
6. bře 2018

@nikyselen Diky 🙂 taky me to rve srdce uz to dodrzovani 2,5-3 hod, ale pry kdyz se UM da driv, maji z toho boleni briska....no a co se tyce UM tak jsem prave slysela ze tam se to nak regulovat ma(proc to nvm) ze kdyz kojis tak ta vaha je jedno ale u UM ze se ma hlidat, no hele nevim, jsem z toho spatna :( snad nas doktor bude v pohode

nikyselen
6. bře 2018

u kojeni se taky rika ze se ma jit po 2-3hod. kvuli tomu ze se mycha "cerstve"mleko se "starym"a maji z toho boleni..ja kojim jak si rekne nekdy 2 behem hodiny jindy po 4 hod...jak si rekne nema problemy s briskem..obcas prdy 😀..
6ti nedeli je od toho aby se mimca ustalili nejaky rezim a vlastne i mamky..nejsou to stroje co se naprogramuji..jindy chteji jen ududlat,pak zizen..

Zkus jeden den davat jak si rekne uvidis sama,ze jednou to bude treba po 2 hodinach pak po 4

regulovat UM se ma ze se po nem vice pribira a taky vice zasyti proto mimca na UM vetsinou spi dele
Ostatni holky ti daji spise lepsi rady co se tyce UM,jak rikam ja jen kojim

nikolaamiminko
autor
6. bře 2018

@nikyselen haha tak ten nas jen vice pribira, ale nespi dele ani omylem, maximalne 3 hodiny a to jen v noci 😩

jaaanaluk
6. bře 2018

Taky jsem se pokousela dodrzovat 3 hodinove rozestupy mezi um. Pribiral vice, ale jak se zacal vic hybat tak to vsechno vybehal. Jonak nam v mezicase hodne pomohl dudlik, proste mel potrebu dudlat.

nikyselen
6. bře 2018

@nikolaamiminko
co zkusit jine UM? treba by ho vice zasytilo

nikolaamiminko
autor
6. bře 2018

@nikyselen ano to chci, ale to se taky pry nemuze stridat obden...na tom nutrilonu jsme tyden ani ne...dam tomu 14 dni a chci to urcite zmenit, snad bude neco sytejsiho

nikolaamiminko
autor
6. bře 2018

@jaaanaluk dudlik mu cpu porad ☺️ Ale neda se opit rohlikem, davam i vodu, ale taky pozna ze to neni ono :/

jaaanaluk
6. bře 2018

@nikolaamiminko my meli bebu. Mydlim ze ho celkem zasytila