Zaostávanie ročného dieťaťa v psychomotorickom vývoji
Maminky ahojte,je tu prosim nejaka mamina,ktorej rocne dieta vyrazne zaostava v pohybe?Malt mi v roce len plazi,aj to spatne-obe kolienka naraz skrci a podstrci pod zadek a takto sa odraza,nesedi,neleze,nestavia sa na nohy.Celkovo ide pomalsie,pretacat sa zacal v cca 7,5mes.,okolo 11 mesiaca zacal takto plazit.Dg.axialna hypotonia s retardaciou vzpriamovania.Tuto dg.nam dala rehab.doktorka.Nas neurolog mi vsak tvrdi ze napriek tomu ze nezodpiveda tabulkam,je ok ,ze vse dozene.Asi chapete ze uz som riadne zufala a ten strach akt mam o maleho,ci vobec bude chodit a preco je takti spomaleny....Pirod a tehu bolo ok,AS 10/10,proste vse uplne ok a napriek tomu je maly v roku takyti oneskoreny.Samo ze som bola i u druheho neur.-nariadil metab.testy a magnet.rez. na ktoru ideme v januari.Twn strach je hroznh.....Maminky,mate niektora takehoto spomalenca doma?Ako ste na tom,deticky to dobehli?rozchodili sa?kedy?prosim,dajte mi vediet.Som uz uplne na dne...
@zzuzzocka uprimne si neviem predstavit , aby tak dlho nejedol,caj moj nevypije,grcKaval z cajov,da si len mliecko a obcas vo velkom teple vodicku pocucne trosku....predoperacny odber krvny vam robil pediater?lebo nam kazali,ze nema robit odbery pediatricka...nastup chce den vo pred a to hned rano o osmej,nechapem na co,cely den tam byt zbytocne....davali vam aj kontrastnu latku?
@tatinka my jsme tam leželi měsíc, měl meningitidu, takže žádný předoperační neměl. Teď je zdravý, ale chceme mít jistotu, že je vse ok, takže jdeme ještě jednou. Jde příští neděli, žádný předoperační nepotřebuje, kdyby jste chtěla napíšu vám pak, jak to přesně probíhalo, jak dlouho nalačno před a po.
@zzuzzocka jasne,budem rada ked mi napises co a ako,....mne pride zbytocne chodit tam o den skor hned rano o osmej ...mne ani vodu moc nechce,sKoro vobc,aj ked mu nukam viackrat denne,da si ozaj oen mnmut hltov vody,za to mliecko umele pocucne z vesela...
Drzim paste nech je syncek v poriadku a nech je zdravucky

No a este mame d narodenia pupocnu herniu,ale vraj ta sa zvykne upravit spevnenim brusneho svalstva